Nieuwsflits week 26 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 26

kop nieuwsflitsthumb-26

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 26 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 27 juni:

Den Haag - Dierenambulance Den Haag e.o. en de brandweer rukten deze maandagmorgen rond 10.00 uur uit naar de Koningstraat. Daar hing een houtduif ondersteboven in een boom en deze wist zichzelf niet te bevrijden. Zoals bekend mag worden verondersteld was dat niet bevorderlijk voor de gezondheid van de duif. De hoogwerker werd opgesteld en de medewerker van de dierenambulance kreeg een veiligheidsvest aangemeten, omdat hij zelf mee naar boven zou gaan in het bakje van de hoogwerker om de duif te bevrijden. Die klus was snel geklaard en de duif werd al snel uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is door de dierenambulance meegenomen.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM2

WMM 6

WMM9-

Dinsdag 28 juni:

Delft - Tijdens het noodweer die deze avond over Nederland raasde, werd een binnenbrand gemeld aan de De Colignystraat. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een kleine brand. De brandweer bluste de brand en ventileerde de woning. Of er een relatie is tussen het noodweer (blikseminslag) en de brand, is onbekend.

Video: Ferrie van der Geer

Den Haag - Aan de De Gaarde heeft de brandweer dinsdagmiddag op verzoek van de politie een kluis uit het water gehaald. De politie heeft de kluis voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Foto's: Cees de Kleyn

w-DSC_2754

w-DSC_2760

w-DSC_2765

Woensdag 29 juni:

Honselersdijk - Terwijl de eigenaresse van het voertuig op bezoek was bij een kennis van haar aan de Ockenburghstraat, ging haar auto een eigen leven leiden. De auto, waarvan de eigenaresse was vergeten om de handrem aan te trekken, rolde naar achter toe en schampte net niet een jong boompje. Echter, met de achterkant kwam de auto in het water terecht. Bergingsbedrijf Vogelaar heeft het voertuig op het droge gezet. De (water)schade aan de auto bleef beperkt en dus kon de eigenaresse gewoon met haar auto naar huis.

Foto's: Paul Pronk

005-1

006-1

Donderdag 30 juni:

Wateringen - Donderdagmorgen moesten brandweerlieden van kazerne Wateringen uitrukken voor een stormschade aan het Oosteinde. Aldaar was een boom omgevallen, welke boven een auto hing. Door een aantal takken te verwijderen kon een brandweerman de auto onder de boom vandaan rijden, waarna men kon beginnen met de boom klein te zagen. Nadat de grootste delen verwijderd waren is de brandweer weer vertrokken.

Foto's: Tim de Kleyn

w-TDK_2551

w-TDK_2578

w-TDK_2591

Leidschendam - De politie haalde donderdagmiddag na een anonieme tip verschillende sieraden en ander kostbaar goed uit het water. Dit gebeurde in een sloot aan de Gravin Juliana van Stolberglaan in de wijk "Prinsenhof". Naar de daders van deze dump wordt een onderzoek ingesteld.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC_2184

WLV-DSC_2189

Vrijdag 01 juli:

Wateringen - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft op de kruising Het Tolland/Guldeland een ongeval plaatsgevonden. Door de aanrijding heeft één van de voertuigen een tuinhek uit de grond gereden. Een aantal personen is door ambulancepersoneel ter plaatse gecontroleerd op eventuele verwondingen; hier bleek echter geen sprake van. Beide voertuigen raakten door de aanrijding zwaar beschadigd.

Foto's: Cees de Kleyn

w-DSC_2871

w-DSC_2877

w-DSC_2883

Den Haag - Een kleine aanrijding op 'de Zevensprong', waarbij enkel materiële schade geleden werd. Twee voertuigen raakten ter hoogte van de verkeerslichten in een kop-staart aanrijding. De gevolgen voor het verkeer waren fors; door het begin van de vakanties en de reguliere vrijdagdrukte liepen de Apeldoornselaan en de Loosduinsekade vast.

Foto's: Remco Meiners

IMG_2797

IMG_2800

Den Haag - Aan het begin van de Utrechtsebaan raakte ter hoogte van het Malieveld een auto met aanhanger in de problemen. Beiden raakten daardoor zwaar beschadigd. Het verkeer in de omgeving ondervond hier hinder van, maar gezien het late uur viel de omvang van de flies mee.

Foto's: René Hendriks

w-IMG_1479

w-IMG_1476

Zaterdag 02 juli:

Leidschendam - Vanmorgen rond 06.35 uur ontstond tijdens het koken brand in de keuken van een woning aan het Duivenvoorde. Door snel handelen van de brandweer is de brand en de schade beperkt gebleven. Desondanks is een persoon met klachten van rookinhalatie naar het MCH Antoniushove vervoerd.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC_2194

w-IMG_1492

w-IMG_1498

Voorburg - Een auto raakte zaterdagmorgen rond 07.00 uur zwaar beschadigd na een ongeval op de Prins Bernhardlaan. De automobiliste raakte door nog onbekende redenen de macht over het stuur kwijt. Vervolgens tolde de auto via de berm tegen een boom, alwaar het voertuig tegen tot stilstand kwam. De ambulance kwam ter plaatse om de inzittenden te onderzoeken. Het beschadigde voertuig is total loss en moest worden weggesleept.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC_2198

WLV-DSC_2199

WLV-DSC_2205

Zoetermeer - Op de kruising Australiëweg/Vaartdreef heeft een motorrijdster vanavond rond 18.10 uur een aanrijding gehad met een auto. De motorrijdster stond vermoedelijk voor het verkeerslicht te wachten, toen zij van achteren werd aangereden door een personenauto. Toen de ambulance ter plaatse was, is de motorrijdster onderzocht op eventueel letsel. De vrouw kon hierbij zelfstandig naar de ambulance lopen. Zij is uiteindelijk niet naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Roy Wolters

WRW-IMG_2255 (1280x853)

WRW-IMG_2256 (1280x853)

Zondag 03 juli:

Den Haag - Op de kruising van de Loosduinseweg met de Beeklaan botste rond 17.00 uur een auto bovenop zijn voorganger. Hoewel de schade miniem was, had één van de inzittenden toch klachten die het noodzakelijk maakte dat ambulancepersoneel er even naar zou kijken. Ambulance en motorambulance zijn daarom ter plaatse gegaan. Van de bijrijdster werd tot de komst van het ambulancepersoneel de nek gefixeerd. Hierna werd zij op een wervelplank gelegd en per ambulance onder A1 naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde vervoerd.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-IMG_3565

WMM-IMG_3571

WMM-IMG_3603

Den Haag - Even voor acht uur vanavond kwam er bij de brandweer een melding binnen van een binnenbrand aan de De Gheijnstraat. Hierop gingen diverse eenheden onderweg. Kort daarop kwam er nog een melding binnen, nu van een binnenbrand aan de Teijlerstraat. De eenheden die hiervoor gealarmeerd waren, werden al vrij snel teruggeroepen. Het bleek namelijk om dezelfde melding te gaan. Ter plaatse woedde in de woning een kleine brand. Nadat de brand geblust was, is de woning geventileerd. Een ambulance en motorambulance kwamen voor de zekerheid ter plaatse, maar behoefden geen inzet te doen. Wat er gebrand heeft, is onbekend.

Foto's: Mike Boer en Peter Galjaard

IMG_3625-1

DSC_0006

IMG_3637