Nieuwsflits week 28 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 28

kop nieuwsflitsthumb-28

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 28 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 11 juli

Den Haag - Op de Vaillantlaan zijn in "de Put" twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het persoonlijk letsel viel mee, maar de schade aan één van de auto's was fors.

Foto's: Robert John Henderson

w-DSC_0004

w-DSC_0015

Rijswijk - Op de Generaal Spoorlaan is vanmiddag een invalidewagen tegen een personenauto gereden. Ondanks de klap zijn er geen personen gewond geraakt.

generaalspoort-2

Dinsdag 12 juli:

Zoetermeer - Vermoedelijk door brandstichting stonden in de Dorpsstraat vannacht rond 04.45 uur een aantal terrasstoelen van de aldaar gelegen horeca in de brand. De brandweer werd gebeld en de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Stadshart is ter plaatse gekomen. De brandweerlieden hebben de boel geblust.

Foto's: David Schröder

W-IMG_1228

W-IMG_1229

Den Haag - Op het eiland midden in de Hofvijver werd vandaag een vlag geplaatst. Duikers van de brandweer werden erop afgestuurd om de vlag weer weg te halen. De herkomst van de vlag is onduidelijk.

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG_2331

w-IMG_2332

w-IMG_2338

Woensdag 13 juli:

Den Haag - In de Stortenbekerstraat maakten twee auto's vandaag een 'burn out' in de parkeergarage onder de woningen. De rook die hierbij vrij kwam werd aangezien voor brand. Uiteindelijk hoefde er dus niets geblust te worden, maar de brandweer hielp wel met het rookvrij maken van de garage.

Foto's: Marco Mattheijer

w-IMG_stortenbekerstraat1

w-IMG_stortenbekerstraat2

Vrijdag 15 juli:

Wassenaar - Omstreeks 17.25 uur werd de brandweer van de kazernes Wassenaar en Leidschendam-Voorburg gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Ernst Casimirstraat. De brand werd ontdekt door een aantal jongens, die aan het voetballen waren op het grasveldje aan de Hofcampweg. Zij aarzelden geen moment en belden 112. Na aankomst van de brandweer bleek er in de flatwoning een kleine brand te woeden. De brandweer had het brandje snel onder controle.

W-2011-07-15 17.28.10

W-2011-07-15 17.28.53

Den Haag - Rond 17.50 uur vond er op de kruising Neherkade/Stieltjesstraat een kop-staart aanrijding plaats tussen een personenauto en een bedrijfswagen. Met name de bedrijfswagen liep daarbij de nodige schade op. Er is een verpleegkundige op de motorambulance ter plaatse gekomen om één van de inzittenden te onderzoeken, maar deze behoefde niet te worden vervoerd.

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG2-DSCN5086

WFG-DSCN5087

WFG-DSCN5090

Zaterdag 16 juli:

Zoetermeer - De dierenambulance van Zoetermeer werd omstreeks 15.00 uur naar de vijver aan de Berlijnstraat gestuurd; daar zou volgens omwonenden al twee dagen een eend achter een hekwerk in het water zitten en het beestje kon er niet op eigen kracht achter vandaan komen. Nadat een medewerker van de dierenambulance zelf in waadpak te water was gegaan, bleek het water toch te diep. Hierop werd om de brandweer verzocht. Deze kwam ter plaatse in de vorm van de duikers van kazerne Zoetermeer-Oosterheem. Eén van de duikers is in duikpak te water gegaan en heeft het beestje uit haar benarde positie bevrijd. Luid kwakend heeft zij weer het 'ruime sop' gekozen.

Foto's: Roy Wolters

WRW-IMG_2445 (1280x853)

WRW-IMG_2446 (1280x853)

WRW-IMG_2452 (1280x853)

Zondag 17 juli:

Den Haag - Omstreeks 15.50 uur vond er op de Loevesteinlaan een kop-staart aanrijding plaats; een personenauto botste achterop een bedrijfsbusje. Na de aanrijding werd de Loevesteinlaan door de politie deels afgezet, waardoor onder andere HTM-lijn 23 tijdelijk was gestremd. Er is een motorambulance en een ambulance ter plaatse gezonden. Het ambulancepersoneel besloot één van de inzittenden, een jong meisje, naar het ziekenhuis te vervoeren.

Foto's: Naomi van der Haar

w-IMGP8280

w-IMGP8283

w-IMGP8285

w-IMGP8286

Den Haag - Om 19.42 uur kwam politie Haaglanden met persinfo, waaruit bleek dat in de Naarderstraat een zwembad van 2 meter doorsnee van het dak gehaald zou worden. Even later werd de tankautospuit van Den Haag-Centrum inderdaad met prio 2 naar de Naarderstraat gestuurd. Brandweermensen zijn het dak op gegaan en lieten even later een.... opblaasbaar kinderbadje zakken van inderdaad respectabele afmetingen! Het is niet duidelijk wat precies de reden was waarom het kinderbadje van het dak moest worden gehaald.

Foto's: Marco Mattheijer en Naomi van der Haar

WNH-IMGP8300

WMM-IMG_4112