Nieuwsflits week 30 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 30

kop nieuwsflitsthumb-30

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 30 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 25 juli:

Den Haag - Een 49-jarige fietsster uit Rijswijk raakte maandagmiddag om half twee gewond door een aanrijding met een andere fietser. De andere fietser, een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, reed op de Middachtenweg. Bij het Erasmusplein wilde hij linksaf slaan. Hij zag hierbij de fietsster naast zich over het hoofd. De vrouw haalde in, maar omdat de man zijn hand niet uitstak, wist zij niet dat hij wilde afslaan. De twee botsten tegen elkaar op, waarbij de vrouw ongelukkig viel. Ambulancepersoneel bracht de vrouw met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Foto: Sander Paardekooper

w-SanBar_Midachtenweg_IMG_1377

Den Haag - Een kop-staart aanrijding op de Goeverneurlaan, waardoor deze tijdelijk werd afgesloten vanaf het Jonckbloetplein in de richting van het Lorentzplein, bracht flink wat schade met zich mee, maar gelukkig vielen de verwondingen bij de slachtoffers mee. Eén persoon is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.

Foto's: Barbera en Sander Paardekooper

w-SanBar_Goeverneur_IMG_9305

w-SanBar_Goeverneur_IMG_9308

w-SanBar_Goeverneur_IMG_6497

Wateringen - Op het Molenweer werd vandaag een schoorsteenbrand gemeld. De brandweer veegde de schoorsteen, om op die manier de brand te blussen.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

w-2011-07-25  Molenweer WT

w-2011-07-25  Molenweer WT6

Woensdag 27 juli:

Den Haag - Op de kruising Vlaskamp/Haverkamp in de wijk "Mariahoeve" werd even na 13.00 uur een oudere dame op de voetgangersoversteekplaats aangereden door de bestuurder van een personenauto. De dame klaagde over pijn in haar benen en werd in de ambulance onderzocht door het ambulancepersoneel. Uiteindelijk is zij onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG_3142

WRE-IMG_3144

Rijswijk - Op het Jaagpad waren een paar, euh, innemende types bezig met een straatrace. Daarbij kwam de scootmobiel van één van hen in het water terecht. De brandweer was zo vriendelijk om die weer op de kant te takelen.

Video: Ferrie van der Geer

Donderdag 28 juli:

Den Haag - Twee mannen hebben vanmiddag rond 15.00 uur geprobeerd de ABN AMRO-bank te overvallen op de Laan van Meerdervoort, hoek Regentesselaan. Zij bedreigden het personeel en deden voorkomen alsof zij gewapend waren. Toen zij even later echter werden aangehouden op de Waldeck Pyrmontkade, hadden zij geen wapens bij zich. De mannen hebben niets buitgemaakt tijdens de overval. De twee 16-jarige verdachten verklaarden achteraf dat de 'overval' een grap was. De politie kon dit niet erg waarderen; enkele bankmedewerkers waren erg aangedaan door het voorval.

Foto: Mike Boer

WMB-IMG_4657

Den Haag - Iets na zessen werd er een ambulance gestuurd naar de Van Alkemadelaan ter hoogte van de Maurits de Brauweg, alwaar een fietsster was aangereden door een personenauto. De Van Alkemadelaan was vanaf de Waalsdorperweg richting Scheveningen afgesloten voor al het verkeer; HTM-buslijn 23 was hierdoor dus ook enige tijd gestremd. Het slachtoffer is onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie kwam ter plaatse om het ongeluk te onderzoeken.

Foto's: Shane Alders

w-IMG_1810

w-IMG_1814

w-IMG_1841

Pijnacker - Donderdag rond kwart voor acht is een "Qbuzz" (voor de 2de keer) vast komen te staan op de bussluis voor tuincentrum "de Driesprong". Hierbij is de onder- en achterkant van de bus flink beschadigd en kwamen ook de remmen vast te staan. Een bergingsbedrijf heeft de bus weggesleept.

Foto's: Dorien van Leeuwen

w-IMAG0167

w-IMAG0154

w-IMAG0157

Vrijdag 29 juli:

Den Haag - De hulpdiensten werden rond 22.00 uur gestuurd naar de kruising Prins Willemstraat/Duinstraat, alwaar een fietser zou zijn aangereden door een personenauto. Dit bleek echter een eenzijdig ongeval te zijn. Naast een ambulance en een motorambulance werd ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. Ondertussen was HTM-tramlijn 1 enige tijd gestremd door het ongeval. Ter plaatse bleek dat de fietser aanspreekbaar was. Deze is op een wervelplank gelegd en onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. Het MMT is niet ter plaatse geweest. Het kruispunt werd hierna redelijk snel weer vrijgegeven.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Peter Hofman en Shane Alders

w-Sch05

w-Sch06

w-IMG_1908

Zaterdag 30 juli:

Den Haag - Rond 19.00 uur werd brand gemeld in een restaurant aan de Nobelstraat. De tankautospuit en het redvoertuig van kazerne Den Haag-Centrum werden opgepiept, alsmede de tankautospuit van kazerne Den Haag-Archipel. Het bleek echter dat het personeel van het restaurant de brand zelf al met kleine blusmiddelen had geblust. Alleen de tankautospuit van Den Haag-Centrum ging door voor controle, maar de brandweerlieden hadden niet veel werk aldaar.

Foto's: Mike Boer

WMB-nobelstraat_IMG_4771

WMB-nobelstraat_IMG_4779

Den Haag - Om even voor 22.00 uur werden de brandweervoertuigen van kazernes Den Haag-Centrum en Den Haag-Archipel gestuurd naar de Jan van Gojenstraat in de Haagse "Schilderswijk". Daar zou brand in de woning zijn. Ter plaatse bleek een wasmachine in brand te staan. Dat ging gepaard met de nodige rook. De wasmachine is naar buiten gebracht en daar afgeblust. De woning is hierna geventileerd. Het nader bericht was hier 'kleine brand'.

Foto's: Machiel Janssen

WMJ-IMG_3760

WMJ-IMG_3768

Zondag 31 juli:

Den Haag - In de Antheunisstraat is rond 02.00 uur een man door vermoedelijk overmatig alcoholgebruik van een portiektrap gevallen. Twee ambulances kwamen ter plaatse om de man te verzorgen en te fixeren op de wervelplank. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Danny Botman

w-DB_Antheunisstr_DSC_4395

w-DB_Antheunisstr_DSC_4404

Den Haag - Omstreeks 12.40 uur werd een scooterbestuurder op de kruising Anna Bijnslaan/Melis Stokelaan aangereden door een afslaande personenauto. De scooterbestuurder kwam ten val en raakte gewond. Hij kon echter zelf de ambulance in lopen. Hij is onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. De Anna Bijnslaan was enige tijd niet toegankelijk vanuit de Melis Stokelaan.

Foto's: Naomi van der Haar

WNH-IMGP8389

WNH-IMGP8398

WNH-IMGP8399

Den Haag - Politie Haaglanden hield zondagmiddag een grote scootercontrole op het haventerrein van Scheveningen. Bij deze controle werd de technische staat van de scooter gecontroleerd en de persoonsgegevens van de bestuurder. Totaal zijn er ruim 100 scooters gecontroleerd en een aantal daarvan is bekeurd. Een enkeling moest naar huis gaan lopen. Soms was het zo druk dat er wachtrijen ontstonden bij het 'keuringsstation', hoewel dat met het zonnige weer van vanmiddag vast geen al te grote straf was.

Foto's: Peter Hofman

WPH-DSC_5761

WPH-DSC_5771

WPH-DSC_5777