Nieuwsflits week 33 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 33

kop nieuwsflitsthumb-33

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 33 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Woensdag 17 augustus:

Den Hoorn - Vanochtend rond 09.10 uur ontstond door nog onbekende oorzaak een gaslek op de Dijkshoornseweg. De brandweer van Den Hoorn en Delft is ingezet en verschillende bewoners en winkeliers zijn uit hun woningen respectievelijk winkelpanden geëvacueerd. Verdere informatie ontbreekt.

Foto: Thijs Berkman

W-IMG_9313 (Large)

Pijnacker - Zwemmen met deze temperatuur heeft voor een paard toch gevolgen. Bij het ontbreken van een zwemtrap kom je daarna namelijk niet zo gemakkelijk het water uit. Dat bleek rond het middaguur in een sloot aan de Wilgenweg in Oude Leede. De hulp van de brandweer (in de vorm van de tankautospuit Pijnacker-Nootdorp) werd ingeroepen. Maar..... het paard was behoorlijk zwaar, dus de hulp van de 'sterke arm' (een bijzonder schouwspel) was eveneens gewenst. Al trokken deze heren toch wat onwennig aan deze brandweerattributen. Na het nodige trekwerk kwam de viervoeter weer op het droge; hij heeft waarschijnlijk niets overgehouden aan deze verkoeling.

Foto's en tekst: Hans Groenewegen

WHG-DSC_7590

WHG-DSC_7598

WHG-DSC_7636

Nootdorp - De brandweer kreeg woensdagavond rond 23.30 uur een melding binnen van een binnenbrand aan de Lancasterhof. In de woning woedde een klein brand, veroorzaakt door een droger. De brandweer heeft de brand geblust en de droger naar buiten verplaatst. Nadat de brandweer de woning geventileerd had, konden zij weer terug naar de kazerne.

Foto's: Hans Groenewegen

DSC_7790

DSC_7801

Donderdag 18 augustus:

Den Haag - Op de hoek van de Escamplaan met de Martin Luther Kinglaan kwamen vanmiddag een auto en fietser door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De fietser raakte hierbij gewond en werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer- auto fietser escamplaan martin lutherking 2

w-mattheijer- auto fietser escamplaan martin lutherking 4

Leidschendam - De brandweer rukte donderdagavond rond 20.10 uur uit naar de Prinses Annalaan, alwaar een auto in brand zou staan. Ter plaatse bleek de auto aan de voorzijde flink te roken. De brandweer heeft de accu ontkoppeld en de auto van onderen flink natgespoten met een schuimoplossende substantie.

Foto: Lucien de Vries

w-dsc_2340

Vrijdag 19 augustus:

Den Haag - In een anti-kraakpand aan de Loosduinseweg heeft vanmiddag rond 16.05 uur brand gewoed. De brandweer kwam ter plaatse met het gebruikelijke binnenbrand-materieel. Echter, men kon de brand bestrijden met de bemanning van één tankautospuit en dus werd het nader bericht 'kleine brand' gegeven. Na ventilatie van het pand met een elektrische overdrukventilator is alles weer retour kazerne gegaan.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer- binnenbrand loosduinseweg 1

w-mattheijer- binnenbrand loosduinseweg 4

w-mattheijer- binnenbrand loosduinseweg 7

Zaterdag 20 augustus:

Den Haag - Om iets na middernacht werd de brandweer naar de Heliotrooplaan gestuurd voor een partij houtsnippers waar rook vanaf kwam. Na onderzoek bleek het niet nodig om de houtsnippers te blussen.

Foto's: Shane Alders

w-IMG_2305

w-IMG_2313

Zoetermeer - Op de Nassaulaan is een scooterrijder tegen een geparkeerde auto gebotst. De bestuurder van de scooter is door het ambulancepersoneel op de wervelplank gelegd en naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie heeft ten behoeve van het ongevalsonderzoek foto's gemaakt op de Nassaulaan. Ook heeft de politie de scooter geborgen.

Foto's: Martijn Roggeveen

WMR-DSC_1513

WMR-DSC_1519

WMR-DSC_1529

Zondag 21 augustus:

Voorburg - Het bereiden van de avondmaaltijd verliep vanavond rond 17.50 uur in een woning aan de Laan van Middenburg niet helemaal gladjes. Door nog onbekende oorzaak ontstond tijdens het koken een brandje in de keuken. Hierop werd de brandweer gealarmeerd en brandweermensen van de kazernes Rijswijk en Den Haag-Leidschenveen zijn ter plaatse gegaan. Aldaar bleek de inzet van 1 tankautospuit te volstaan. Het nader bericht was dan ook 'kleine brand'. De brandweer heeft de woning geventileerd en namens stichting Salvage zou er een coördinator komen om de bewoners te helpen bij de schadeafhandeling.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG_4712

WRE-IMG_4747

WRE-IMG_4748