Nieuwsflits week 35 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 35

kop nieuwsflitsthumb-35

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 34 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 29 augustus:

Rijswijk - Op het Julialaantje heeft een boom opeens het leven gelaten (ondanks het volmaakt rustige weer op dat moment) en viel daarbij om. In zijn val nam hij een deel van de omheining van de tennisbaan mee. De brandweer ruimde de boom op.

Foto's: Robert-John Henderson

w-DSC_7941

w-DSC_8038

Dinsdag 30 augustus:

Zoetermeer - Rond twaalf uur vanmiddag riepen medewerkers van de dierenambulance de hulp in van de brandweer. In het water bij de Broekwegkade/Kaagkade zwom een meeuw rond, die niet meer kan vliegen. De brandweer kwam met brandweerduikers ter plaatse en haalde de meeuw uit het water. De meeuw had een plug in zijn snavel en poten. Snel werd de meeuw van de plug bevrijd en daarna meegenomen door de dierenambulance. Een plug wordt gebruikt bij het vissen op snoek en andere roofvissen.

Foto's: Elbert Lindhout

WEL-3008111

WEL-3008113

WEL-3008116

Woensdag 31 augustus:

Monster - Bij een aanrijding op de Molenweg heeft vanmorgen de VOA een onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. Een scooter kwam aldaar in aanraking met een vermoedelijk stilstaande auto. Wat de rol van de auto in de aanrijding is, is onduidelijk. Het slachtoffer is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Door het onderzoek is de Molenweg enige tijd dicht geweest.

Foto's: Gert-Jan van der Kooij

monster3

monster2

monster1

Den Haag - In de avondspits vond een kleine kop-staart aanrijding plaats op de A12/Utrechtsebaan, ter hoogte van hectometerpaaltje 2,4. Aangezien er in eerste instantie over letsel gesproken werd, werd ook een ambulance ter plaatse gestuurd. Het bleek gelukkig allemaal mee te vallen; de ambulancedienst heeft dan ook niemand vervoerd. De aanrijding zorgde wel voor enige hinder.

Foto's: o.a. Ferrie van der Geer

DSCN5141

HPIM8766

Den Haag - Omstreeks 22.40 uur werd de brandweer gebeld, omdat er brand zou zijn in het benzinestation van de "Esso" aan het Kaapseplein. Hierop zijn meteen voertuigen op pad gegaan van kazernes Den Haag-Centrum en Den Haag-Laak. Ter plaatse bleek dat de brand niet in het benzinestation woedde, maar aan de buitenkant van het pand in een vuilcontainer. De vlammen hadden het benzinestation wel 'aangestraald'. Door snel ingrijpen van de brandweer werd overslag voorkomen en werd het brandje in de container geblust.

Foto's: Peter Galjaard en Marco Mattheijer

WPG-DSC_0011

WMM-IMG_5920

WPG-DSC_0015

WPG-DSC_0018

Donderdag 01 september:

Den Haag - De tankautospuit van kazerne Den Haag-Laak werd om 01.10 uur gealarmeerd voor een autobrand op de Cannenburglaan. Ter plaatse bleek dat de rechter zijkant ter hoogte van de benzinetank van de auto brandde. De brandweer bluste de brand met een straal hoge druk. De auto liep veel schade op. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG-DSCN5148

WFG-DSCN5151

Rijswijk - Rond half vier heeft er op de Van Vredenburchweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een scooter. Een opzittende van de scooter is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG-DSCN5152

WFG-DSCN5153

Zoetermeer - Donderdagavond is er op de kruising van de Zegwaartseweg met de Ruimtebaan een fietsster geschept door een auto. De fietsster reed over de Zegwaartseweg, toen deze bij de Ruimtebaan kennelijk over het hoofd werd gezien door de bestuurder van auto. De fietsster kwam ten val en raakte gewond. De ambulancedienst kwam ter plaatse en het ambulancepersoneel heeft zich over haar ontfermd. Het slachtoffer is met de ambulance zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft foto's gemaakt en zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Foto's en tekst: Willem Pos en Richard Bregman

WPOS_3479

WPOS_3481

DSC_2629

Vrijdag 02 september:

Den Haag - Op de kruising Laan van Meerdervoort/Groot Hertoginnelaan kwam vandaag een automobilist in botsing met een verkeerslicht. Het licht overleefde de klap niet, maar de bestuurder raakt slechts lichtgewond.

w-Groot hertoginnelaan-LvM_IMG_5372

w-Groot hertoginnelaan-LvM_IMG_5380

Den Haag - Op de snelweg A4 richting Amsterdam, vlak voor het Prins Clausplein, is een motorrijder rond 13.00 uur ten val gekomen. Dit vermoedelijk ten gevolge van een mankement aan zijn motor. De inzittenden van een passerend busje hebben met hun voertuig de ongevalslocatie afgeschermd en een passerende medewerker van een rijschool heeft zich om het slachtoffer bekommerd en deze achter de vangrail begeleid. De motorrijder kwam er ogenschijnlijk met lichte verwondingen vanaf.

Foto's: Bulut Gunaydin

w-2011-09-02 12.56.07

w-2011-09-02 13.03.29

w-2011-09-02 13.05.15

Vrijdag 02 september:

Leidschendam - Rond 17.15 uur werd de tankautospuit Leidschendam-Voorburg gealarmeerd voor een dier te water op Zijdesingel. Een schaap bleek te water te zijn geraakt en kon daar niet meer op eigen kracht uitkomen. De bemanning van de tankautospuit heeft het schaap op het droge getrokken.

Foto: Lucien de Vries

DSC_2487

Zoetermeer - Vrijdagavond om 22.12 uur werd de tankautospuit van Zoetermeer-Oosterheem gealarmeerd voor een autobrand in de Hazerswoudestraat in de wijk "Oosterheem". De bestuurder van een cabriolet zag, terwijl hij voor zijn huis reed, rook uit het dashboard komen. Ook was er een sterkte brandlucht te ruiken. De brandweer heeft onderzoek gedaan in de auto, maar kon geen vuurhaard ontdekken en keerde weer terug naar de kazerne.

Foto's: Willem Pos

WPOS_3489

WPOS_3494

WPOS_3495

Zaterdag 03 september:

Den Haag - Een automobilist heeft zaterdagmiddag de ruit van een slagerij aan de Vlierboomstraat kapot gereden. De bestuurder had zijn voertuig in zijn achteruit staan en is door nog onbekende oorzaak tegen de winkelruit gereden. Wonderwel raakte er niemand gewond bij het incident.

Foto: Tim de Kleyn

w-TDK_5975

Den Haag - In een leegstaande tuinbouwschuur aan de Westmadeweg heeft vanavond korte tijd brand gewoed. Korte tijd was in de omgeving een zwarte rookwolk waarneembaar. Echter, door snel ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen. Het nader bericht was dan ook 'kleine brand'.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Westmadeweg_TDK_6026

w-Westmadeweg_TDK_6034

w-Westmadeweg_TDK_6037

Zondag 04 september:

Leidschendam -Deze middag werden politie, brandweer en ambulancedienst gealarmeerd voor een kind, die met zijn voeten tussen de spaken van zijn fiets terecht was gekomen en daarin bekneld zou zitten. Dit scenario zou zich dan afgespeeld hebben in het park "Prinsenhof", in de gelijknamige wijk. Ter plaatse bleek het kind inderdaad met zijn voet bekneld te zitten. Brandweerlieden hebben de voet van het kindje tussen de spaken vandaan gehaald. Het kind is door ambulancepersoneel nagekeken, maar uiteindelijk niet naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto: Lucien de Vries

DSC_2493

Den Haag - Rond 22.00 uur vond er een ongeval plaats tussen twee personenauto's op de Prins Bernhardlaan/Maanweg, onderaan de afrit van de snelweg A12. Eén van de bestuurders is vermoedelijk door het rode licht gereden en in botsing gekomen met een andere personenauto. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade was groot. Het wegdek is gereinigd en het kruispunt is enige tijd afgesloten geweest. Beide voertuigen zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.

Foto's: Paul Pronk

WPP-003

WPP-005

WPP-007