Nieuwsflits week 37

kop nieuwsflitsthumb-37

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 37 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 12 september:

Den Haag - Op de Troelstrakade, ter hoogte van het Veluweplein, vond vandaag een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. De voertuigen liepen hierbij forse schade op. Onbekend is hoe de aanrijding kon ontstaan. Een ambulance en een motorambulance zijn ter plaatse gekomen om wat mensen na te kijken. Of er iemand vervoerd is, is onbekend.

Video: Marco Mattheijer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Marco Mattheijer en Remco Meiners

IMG_7218

IMG_3813

Dinsdag 13 september:

Den Haag - Omstreeks 23.55 uur werden de hulpdiensten naar de kruising Hoefkade/De Heemstraat gestuurd voor een aanrijding met letsel. Vermoedelijk als gevolg van een aanrijding tussen 2 voertuigen kwam één van de voertuigen via een verkeerslicht tegen een paaltje tot stilstand. Hoewel de schade fors was, bleek er niemand gewond geraakt te zijn.

Foto's: Mike Boer

w-img_5422

w-img_5427

Woensdag 14 september:

Den Haag - Op het Dr. H.E. van Geldererf heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een scootmobiel in brand gestaan. Het voertuig is vermoedelijk na een verkeersruzie, eerder op de avond, in brand gestoken. Een voertuig die naast de scootmobiel geparkeerd stond raakte ernstig beschadigd. Een berger heeft de voertuigen afgesleept.

Foto: Paul Pronk

w-001

Den Haag - In de Bilderdijkstraat brandde woensdagmorgen omstreeks zes uur een campertje gedeeltelijk uit. Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon niet worden voorkomen dat het voertuig zware schade opliep. Een berger heeft het voertuig afgesleept.

Foto's: Paul Pronk

w-006

w-007

Voorburg - Bij werkzaamheden van een dakdekker op de Looierslaan is er wat fout gedaan, waardoor brand ontstond in het dak van "de Blauwe Zebra". Het aanwezige personeel ontruimde het kinderdagverblijf. De brandweer constateerde dat het om een klein brandje ging. Na een minuut of 10 mochten de kinderen weer naar binnen toe en kon de dakdekker weer aan het werk.

Video: René Hendriks

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Den Haag - Op de kruising van de Vaillantlaan met de Hoefkade werd rond 16.15 uur een fietser aangereden door een auto. De fietser kwam ten val en raakte gewond. Een ambulance en een motorambulance zijn ter plaatse gekomen. Het slachtoffer is op de wervelplak gelegd en daarna met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Peter Galjaard

WPG-DSC_0004

WPG-DSC_0006

WPG-DSC_0011

Den Hoorn - Omstreeks 22.30 uur ontstond er bij een appartementencomplex aan het Kloosterpad brand in de kelder. Brandweereenheden van Delft en Den Hoorn zijn hierop gealarmeerd. Het betrof een kleine brand, welke gepaard ging met de nodige rook. De brandweer had de brand snel onder controle, maar er was wel wat schade vanwege de rook. Er is ook een ambulance gealarmeerd om één van de bewoners te onderzoeken op mogelijk rookinhalatietrauma. Deze hoefde echter niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG-2011-09-14 Den Hoorn 2

WFG-2011-09-14 Den Hoorn 3

Donderdag 15 september:

Voorburg - Bij een ongeval op de kruising Oosteinde/Rembrandtlaan is donderdagmiddag rond 13.30 uur een vrouw gewond geraakt. Door vooralsnog onduidelijke oorzaak kwam ze in botsing met een scooterrijder, waarna ze vervolgens hard op het wegdek terecht kwam. De ambulancedienst heeft de onfortuinlijke vrouw met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Lucien de Vries en Ruben van Essen

WLV-DSC_2534

WLV-DSC_2536

WLV-IMG_6448

Delft - Naast een school in Zoetermeer, was het "Grotius College" aan de Juniusstraat vandaag de tweede onderwijsinstelling in de regio waar leerlingen onverwacht eerder naar huis mochten. Omstreeks 14.30 uur ontstond daar op het dak boven het tekenlokaal brand tijdens dakbedekkingswerkzaamheden. Dit ging gepaard met de nodige rook. Hierop is de school ontruimd door de bedrijfshulpverlening van het pand. De brandweer van de kazernes Delft en Den Hoorn is gaan rijden op de brandmelding en wisten het brandje snel te blussen. Wel is men nog enige tijd bezig geweest om te onderzoeken of de brand zich niet verder in het dak had uitgebereid. In elk geval konden de leerlingen omstreeks 15.00 uur zoals gezegd vervroegd naar huis.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG_6451

WRE-IMG_6456

WRE-IMG_6464

Vrijdag 16 september:

Den Haag - Een medewerker van "Dierenambulance Den Haag e.o." schakelde deze morgen rond 09.30 uur de duikers van de brandweer in voor een meeuw in nood in een vijver, gelegen aan de Fahrenheitstraat/Henry Dunantpad. De meeuw had een plastic zak om zijn poot en snavel gewikkeld zitten. Echter, doordat het dier in het midden van de vijver zwom, kon de medewerker van de dierenambulance er niet bij komen. Duikers hebben de meeuw uit het water gehaald en overgedragen aan de medewerker van de dierenambulance. De meeuw is overgebracht naar vogelasiel "De Wulp" om te herstellen.

Video: Marco Mattheijer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto: Marco Mattheijer

mattheijer-meeuw_

Zaterdag 17 september:

Den Haag - Omstreeks 00.30 uur vond er in de Javastraat een aanrijding plaats. De witte auto is met redelijk hoge snelheid tegen de geparkeerde zwarte auto aan gereden. Deze werd dusdanig hard geraakt dat deze een viertal parkeerplaatsen is opgeschoven en een paaltje heeft geraakt, die volledig onder de auto is beland. Hoewel daar aanvankelijk wel voor gevreesd werd, zijn er geen gewonden gevallen.

Video: Shane Alders

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Peter Galjaard

WPG-DSC_0021

WPG-DSC_0022

WPG-DSC_0027

Den Haag - Omstreeks 17.20 uur kwam een Poolse man ten val op de Troelstrakade. Hierbij raakte de man een tijdje buiten westen. Naast politiemensen kwam er ook een verpleegkundige op de motorambulance ter plaatse. Toen de man weer bij bewustzijn kwam werd hij agressief en opstandig en men besloot geen ambulance te verwittigen, maar de man te boeien en naar het bureau te vervoeren.

Foto's: Peter Galjaard

WPG-DSC_0001

WPG-DSC_0010

WPG-DSC_0011

Zondag 18 september:

Den Haag - Op de Noord West Buitensingel is een automobilist met zijn auto, komende vanaf de Loosduinsekade, per abuis de trambaan opgereden. Dit vond rond 01.00 uur plaats. Na een klein stuk over het gras, is het voertuig vast komen te zitten in het grind. In verband met de veiligheid werd het tramverkeer in beide richtingen stilgelegd. De politie heeft de bestuurder laten blazen en deze had geluk dat hij geen beginnend bestuurder was.... Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept en medewerkers van HTM-Infra hebben de rails nagekeken op schade. De rails bleken echter niet noemenswaardig beschadigd en de stremming voor het tramverkeer was hierna snel ten einde.

Foto's: Dejan Jeremic

WDJ-IMG_5720

WDJ-IMG_5780

Den Haag - Het Spui is vanmorgen enige tijd afgesloten geweest in verband met een sporenonderzoek. Rond 05.45 uur werden aldaar twee mannen beroofd, waarbij één van de twee gestoken werd. Ter hoogte van de pizzeria werden zij door een groep van 10 donkergetinte mannen belaagd. Het andere slachtoffer moest zijn mobiele telefoon afgeven. Beide slachtoffers zijn naar huis gegaan en hebben vanaf daar de politie gebeld. De gestoken persoon is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling van zijn steekwond. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, te bereiken op 0800-7000.

Foto: Jesper Stout

image

Poeldijk - In het water aan de De Backerstraat/Ottoland zwom vanmiddag een zwaan met een verwonding aan zijn oog. De hulp van de brandweer werd ingeroepen om de zwaan te pakken te krijgen. Een medewerker van dierenambulance "De Wijs" heeft de zwaan overgedragen gekregen van de brandweer en zal zorg dragen voor opvang van het dier.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Backerstraat__DSC_6632

w-DB_Backerstraat__DSC_6637

w-DB_Backerstraat__DSC_6643

Naaldwijk - Op de Verdilaan, hoek Kleine Woerdlaan vond vanmiddag rond 15.55 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. Voor de fietser werd een ambulance ter plaatse gevraagd, maar deze hoefde niet met spoed ter plaatse te komen. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer onderzocht. Het is onbekend of het benodigd was om het slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren.

Foto:Danny Botman

w-DB_Verdilaan__DSC_6644