Nieuwsflits week 38

kop nieuwsflitsthumb-38

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 38 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 19 september:

Den Haag - De week kon niet slechter beginnen voor twee automobilisten, vanmorgen rond 07.25 uur op de kruising Laan van Hoornwijck/Ypenburgse Boslaan. Doordat de afslaande auto geen voorrang gaf aan de auto uit tegenovergestelde richting, kwamen de twee met elkaar op het kruispunt in botsing. De bestuurster van één van de voertuigen moest door personeel van een ter plaatse gekomen ambulance en motorambulance worden geholpen aan haar verwondingen. Zij is op een wervelplank gelegd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over haar verwondingen kan niets gezegd worden. De auto's raakten fors beschadigd.

Foto's: Fred van der Ende

19092011(ongeluk ypenburg) 003

19092011(ongeluk ypenburg) 008

19092011(ongeluk ypenburg) 013

Den Haag - Vanmiddag is er een bommelding geweest bij de Nederlandse Spoorwegen. Dit had betrekking op een trein op station Den Haag-Hollands Spoor. De trein is verplaatst naar de de Binckhorst, alwaar deze verder onderzocht is. In de trein werd niets gevonden.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG_5803

IMG_5805

Den Haag - In een Haags pand werden vanmiddag delen van een wietkwekerij aangetroffen. De plantjes waren al verwijderd. In het pand werden een aantal attributen voor het kweken van dergelijke plantjes aangetroffen. Personen waren niet aanwezig, wel een aantal vogels. Deze zijn door de dierenambulance opgehaald. Eneco is ter plaatse geweest voor de stroomvoorziening en de gemeente heeft de rest van het pand gecontroleerd.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG_5868

IMG_5882

IMG_5902

Dinsdag 20 september:

Zoetermeer - Vanmiddag vond even na 12.30 uur een ongeval plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto op de A12 Links (richting Den Haag), ter hoogte van hectometerpaal 12,6. Het letsel van de bestuurder van de personenauto leek mee te vallen; hij stapte zelf uit de ambulance. Tijdens het ongeval waren twee rijstroken afgekruist, wat voor een flinke file zorgde op de rijbaan richting Den Haag. De brandweer is nog even ter plaatse geweest, maar hoefde zo te zien geen dienst te verrichten.

Foto's: Elbert Lindhout en Jonathan de Bruin

WEL-IMG_6369

WJB-IMG_6238

WEL-IMG_6374

Den Haag - Rond 17.10 uur werd de brandweer met prio 1 gestuurd naar de Beekbergenstraat voor een schoorsteenbrand. Brandweermensen zijn in het bakje van de hoogwerker richting het dak gegaan en hebben daar met behulp van een warmtebeeldcamera onderzoek verricht. Er is kennelijk niets aangetroffen, want al snel daarna zijn de brsandweervoertuigen retour kazerne gegaan.

Video: Marco Mattheijer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Peter Galjaard

WPG-DSC_0004

WPG-DSC_0011

Woensdag 21 september:

Den Haag - Op de A12 in de richting van Utrecht ontstond even voor half drie vanmiddag een kop-staart aanrijding, waarbij drie voertuigen betrokken waren. Het ongeval vond plaats op de meest linker rijstrook. Deze werd dan ook afgekruist. Er is een ambulance ter plaatse gekomen en het ambulancepersoneel heeft één persoon onderzocht. Deze is uiteindelijk niet vervoerd. Wat restte was het invullen van de schadeformulieren. Een bergingsbedrijf heeft één van de voertuigen afgevoerd.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG_6815

WRE-IMG_6816

WRE-IMG_6819

Wassenaar - Op de N44 raakten twee voertuigen zwaar beschadigd bij een botsing. Er werd gevreesd voor een beknelling, maar dat bleek niet het geval. De inzet van de brandweer beperkte zich dus tot hand-en-spandiensten. Er werd uiteindelijk niemand naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Ruben van Essen en René Hendriks

w-IMG_2562

w-IMG_6831

Donderdag 22 september:

Delft - Op de Brasserskade, ter hoogte van de McDonald's, kwamen vanmorgen rond 08.10 uur twee scooterrijders met elkaar in botsing. Hoe dat precies kon gebeuren, is onbekend. Beiden kwamen ten val. Voor het ongeval werden twee ambulance's gealarmeerd. Het is onbekend wat de verwondingen van beide personen waren en of dit in het ziekenhuis behandeld moest worden. De verkeerspolitie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval.

Foto's: Danny Botman

DSCN0126

DSCN0128

Den Haag - Op het Verhulstplein wilde een bestuurder zijn auto parkeren en kwam daarbij met zijn voorwiel over de stoep te rijden. Normaliter zou dat geen probleem moeten zijn, alleen in dit geval liep dat toch even anders. Het wiel zakte plots door de stoep heen, met als gevolg dat het voertuig niet meer voor- of achteruit wilde. Een berger van bergingsbedrijf "Vogelaar" heeft het voertuig uit het gat gesleept, waarna de eigenaar zijn weg kon vervolgen. De auto heeft nauwelijks schade opgelopen.

Foto's: Paul Pronk

001-2

004-1

005-1

Den Haag - Op de Escamplaan kwamen vanmiddag rond 15.00 uur een scooter en een fietser in aanrijding, op het fietspad achter het HagaZiekenhuis. De bestuurder van de scooter is door het ambulancepersoneel nagekeken en vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Peter Galjaard

w-DSC_0026

w-DSC_0033

w-DSC_0040

Vrijdag 23 september:

Wateringen - Door de afsluiting van onder andere de Dorpskade door wegwerkzaamheden, zoeken automobilisten andere wegen om toch op de plaats van hun bestemming te komen, dan wel Wateringen uit te komen. De bestuurder van deze auto kwam op de hoek van de Maasdijkseweg met de Gagelweg in de problemen, toen hij te laat in de gaten had dat het niet gelukte om zich tegelijk met een passerende vrachtwagen op hetzelfde stuk weg te vinden. De bestuurder gaf een ruk aan zijn stuur en belandde met zijn voorwiel over de kade. Nadat een berger van bergingsbedrijf "Vogelaar" de man 'vlot' had getrokken, kon deze zijn weg weer vervolgen. De auto had nauwelijks schade.

Foto's: Paul Pronk

007-1

008-2

009-1

Wassenaar - Op de Oude Trambaan raakte vanmiddag een scooterbestuurder met een andere scooter- of brommerbestuurster in botsing. Beiden raakten gewond. De bestuurder van de scooter is in de ambulance nagekeken, maar behoefde niet naar een ziekenhuis vervoerd te worden. Het vrouwelijk slachtoffer had wat letsel aan haar gezicht en is buiten de ambulance door een ambulancebroeder nagekeken. Ook zij behoefde niet naar een ziekenhuis vervoerd te worden.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_0881-3

DSC_0884-3

Wassenaar - Even na 18.00 uur vanavond werden 2 kinderen bij het oversteken van de Van Zuylen van Neijeveltstraat aangereden door een automobilist(e). Dit gebeurde ter hoogte van de Adriaan Pauwstraat. Voor beide kinderen kwam een ambulance ter plaatse. In elk geval één van de twee kinderen is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd; van het andere kind is daar niets over bekend.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_0886-3

DSC_0888-3

DSC_0889-3

Delft - Omstreeks 22.00 uur was de hulp van de brandweer benodigd op de Brabantse Turfmarkt. Aldaar was een steiger door nog onbekende oorzaak scheefgezakt en dreigde te vallen. De brandweer moest alle zeilen bijzetten om deze op een gecontroleerde manier omlaag te brengen. Dat lukte aardig; alleen op het laatst dreigde het nog even mis te gaan, maar zonder schade aan bebouwing of voertuigen is de steiger utieindelijk op de grond beland.

Foto's: Maurice Schotman

WMS-_MG_2579

WMS-_MG_2588

WMS-_MG_2596

Zaterdag 24 september:

Den Haag - Bij een ongeval tussen twee voertuigen op de Zuiderparklaan is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt. De ambulancedienst vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Foto's: Marco Mattheijer en Peter Galjaard

w-Mattheijer-Zuiderparklaan_2

w-Mattheijer-Zuiderparklaan_3

zuiderparklaan

Den Haag - Even voor 22.00 uur zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Laan van Meerdervoort met de Ockenburghstraat. Een bestuurder die de Laan van Meerdervoort in wilde slaan, zag een auto over het hoofd die over de Ockenburghstraat reed. Eén van de inzittenden is onderzocht in de ambulance, maar is niet vervoerd. De brandweer kwam ook nog ter plaatse, omdat er een brandje in één van de auto's zou zijn; dat bleek mee te vallen.

Foto's: Peter Galjaard

WPG-DSC_0004

WPG-DSC_0005

WPG-DSC_0010

Zondag 25 september:

Rijswijk - Op de A13, ter hoogte van de Laan van Delfvliet, vond vanmiddag een kop-staart aanrijding plaats. Hierbij had een slachtoffer last van nekletsel. In eerste instantie leek het erop of de brandweer het dak zou gaan verwijderen, maar bij nader inzien werd dat toch niet gedaan. Hoeveel slachtoffers er uiteindelijk waren en hoeveel mensen hiervan naar het ziekenhuis zijn vervoerd, is onbekend. De aanrijding leverde een forse file op.

Video: Ferrie van der Geer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Delft - Op de oprit van de A13 bij de IKEA hield de politie vanmiddag een persoon in een auto aan. Dit ging gepaard met getrokken vuurwapens aan de zijde van de politie. Wat de reden van de aanhouding is, is onbekend. De verdachte is naar het bureau vervoerd; de auto is door de politie meegenomen.

Video: Ferrie van der Geer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Den Haag - Op de Leyweg vond aan het begin van de avond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Dit gebeurde ter hoogte van de Veenendaalkade. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de fietser aan zijn verwondingen te helpen. De fietser is naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de aanrijding.

Foto's: Marco Mattheijer

Mattheijer-Leyweg_ 2

Mattheijer-Leyweg_ 1

Mattheijer-Leyweg_ 6

Zoetermeer - Op de rotonde van de Amerikaweg, nabij de Buytenparklaan, is vanavond een scooterbestuurder door een auto aangereden. Hoe dit kon gebeuren, is onbekend. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht en later naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Roy Wolters

rw1

rw2

rw3

Den Haag - Omstreeks 22.10 uur werd de brandweer met prio 1 gestuurd naar een woning aan de 's-Gravenzandelaan, in verband met een melding 'binnenbrand'. Ter plaatse bleek dat er iets niet helemaal goed was gegaan tijdens het koken. Voor de bewoners vaak een klein drama, voor de brandweermensen een routineklusje. De schade bleef gelukkig beperkt. Er is nog een kindje in de ambulance onderzocht op eventuele rookinhalatie, maar het kindje hoefde niet te worden vervoerd.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-Mattheijer-sgravenzandelaan_ 2

WMM-Mattheijer-sgravenzandelaan_ 3

WMM-Mattheijer-sgravenzandelaan_ 6