Nieuwsflits week 39

kop nieuwsflitsthumb-39

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 39 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 26 september:

Den Haag - Vanmorgen omstreeks 11.15 uur werden de kazernes van Den Haag-Laak alsmede van Rijswijk gealarmeerd voor een binnenbrand in de Zuigerstraat. Bij aankomst van de brandweer was het vuur reeds geblust door de toegesnelde politie. Deze had zich toegang verschaft tot het portiek. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en zijn hierna weer retour gegaan richting de kazerne.

Foto's: Robert John Henderson

w-DSC_7754

w-DSC_7768

w-DSC_7796

Dinsdag 27 september:

Zoetermeer - Vlak na middernacht werd de rust op een aantal brandweerkazernes ruw verstoord, toen de pagers af gingen in verband met de melding van een auto te water aan het Smallingerland in de Zoetermeerse wijk "Meerzicht". Twee waterongevallenwagens, een tankautospuit, een redvoertuig, de grote kraan en de Officier van Dienst werden gealarmeerd; totaal goed voor zo'n 19 brandweermensen. Tezamen met het nodige aan politie en de bemanning van een ambulance waren er al gauw zo'n 30 hulpverleners in touw. Zij kwamen echter tot de conclusie dat er geen voertuig te water was te bekennen aan het Smallingerland en/of in de omgeving daarvan. Na deze constatering kon iedereen weer richting de post/kazerne.

Foto's: Martijn Roggeveen

WMR-DSC_3286

WMR-DSC_3292

Leidschendam - Bij een aanrijding op de Veursestraatweg is dinsdagochtend rond 07.00 uur een persoon gewond geraakt. Vermoedelijk door onoplettendheid botste de bestuurder van een personenauto tegen de linkerachterzijde van een bestelbus. De personenenauto raakte hierbij zwaar beschadigd. De ambulancedienst heeft een slachtoffer onderzocht. Ten tijde van het ongeval ontstond enige verkeershinder.

Foto's en tekst: Lucien de Vries

WLV-DSC_2543

WLV-DSC_2549

Leidschendam - Omstreeks 15.30 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van een 'paard te water' aan de Meeslouwerweg. Hierop werd de brandweer van Zoetermeer met een tankautospuit ter plaatse gestuurd. Na een groot aantal pogingen om het paard weer op het droge te krijgen, wat niet gelukte vanwege de hoge walkant, werd met spoed om een hulpverleningsvoertuig gevraagd. Toen deze eenmaal ter plaatse kwam, was men al begonnen met het afgraven van de walkant, waardoor er een soort van trap ontstond. Verder heeft men hierna het paard in een 'paardenbroek' gehesen. Toen dit eenmaal gebeurd was, stond het paard binnen 10 minuten weer op het droge. Deze reddingspoging heeft al met al ongeveer 1,5 uur geduurd. Een dierenarts kwam ook nog ter plaatse en heeft het paard gecontroleerd.

Foto's en tekst: Richard Bregman

WRB-DSC_2740

WRB-DSC_2744

WRB-DSC_2745

Den Haag - Rond 17.15 uur ontstond op de kruising van de Middachtenweg met de Guntersteinweg een aanrijding tussen twee personenauto's. Vermoedelijk is één van beiden door het rode verkeerslicht gereden. De aanrijding veroorzaakte veel schade. Een vrouwelijke inzittende van één van de voertuigen is onderzocht door het ambulancepersoneel en daarna voor verder onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Peter Galjaard en Maurice Schotman

WPG-DSC_0043

WPG-DSC_0044

gunterstein

Woensdag 28 september:

Leidschendam - Op de kruising van het Grashof met de Burgemeester Kolfschotenlaan werd rond 15.30 uur een jeugdige fietsster aangereden door een personenauto. Zij liep hierdoor onder andere een hoofdwond op. Een voorbijgangster heeft de nek van het slachtoffer gefixeerd tot de komst van de ambulance. Het slachtoffer kon zelf op de brancard stappen. Het ambulancepersoneel heeft haar onderzocht in de ambulance en heeft haar daarna onder A2 vervoerd naar het MCH Antoniushove. De bestuurster van de auto moest blazen, maar bleek niet te hebben gedronken.

Foto's: Arie Tuit

WAT-IMG_0041

WAT-IMG_0047

WAT-IMG_0048

Den Haag - Rond 22.15 uur werd er een ambulance gealarmeerd voor een aanrijding met letsel in "de Put". Hier was een auto met een snorfiets in botsing gekomen. De bestuurder van de snorfiets is in de ambulance nagekeken, maar niet vervoerd.

Video: Marco Mattheijer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Marco Mattheijer

w-Mattheijer-de-put_1

w-Mattheijer-de-put_2

Donderdag 29 september:

Naaldwijk - Op de kruising Westerlee kwamen donderdagmiddag een wielrenner en personenauto in aanrijding. Hoe dit precies gebeurd is, is onbekend. De wielrenner raakte gewond en is ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Westerlee__DSC_7644

w-DB_Westerlee__DSC_7647

Vrijdag 30 september:

Den Haag - Rond 18.30 uur ontstond er een aanrijding op de Binckhorstlaan. De aanrijding gebeurde toen een busje met aanhangwagen de Binckhorstlaan overstak. Een auto, die richting de Maanweg reed, kon de aanhangwagen niet meer ontwijken en knalde er tegen aan. Niemand raakte bij het ongeval gewond; het schadeformulier werd ingevuld en het voertuig is afgesleept.

Foto's: Paul Pronk

WPP-014

WPP-016

Wateringen - Vanwege een onwelwording op het terrein van het BP-tankstation aan de Wippolderlaan heeft de politie tijdelijk een deel van de Wippolderlaan afgesloten. Omdat het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd moest worden, heeft het ambulancepersoneel aan de politie verzocht de Wippolderlaan deels af te sluiten, zodat zij een stuk tegen de richting in konden rijden. Nadat de ambulance vertrokken was en ter hoogte van de Veilingroute weer de juiste rijbaan op gereden was, kon de Wippolderlaan weer vrijgegeven worden.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Wippolderln__DSC_7701

w-DB_Wippolderln__DSC_7732

w-DB_Wippolderln__DSC_7744

Zaterdag 01 oktober:

Den Haag - Vanavond omstreeks 19.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Thomsonlaan. Ter plaatse bleek het om een "kleine" keukenbrand te gaan. De brandweer had de brand dan ook snel onder controle. De politie had de Thomsonlaan ten tijde van de brand afgesloten voor het verkeer, tussen de Fahrenheitstraat en het Thomsonplein.

Foto's: Mike Boer en Dejan Jeremic

w-thomsonlaanKB_IMG_5663

w-thomsondejan

Zondag 02 oktober:

's-Gravenzande - Door vermoedelijk kortsluiting ontstond er deze middag om even voor half drie brand in een bedrijfswagen, die op dat moment over de Koningin Julianaweg reed. De bestuurder zette zijn auto tegenover het zwembad aan de kant van de weg, verliet hierna de auto en alarmeerde de brandweer. De tankautospuit van kazerne 's-Gravenzande kwam ter plaatse en de bemanning daarvan bluste het brandje. Hoe groot de exacte schade is, is onbekend. Ter plaatse werd echter al aangegeven dat er mogelijk sprake is van 'total loss'.

Foto's: Fred van der Ende

02102011(autobrand) 002

02102011(autobrand) 009

02102011(autobrand) 013

Den Haag - Rond 16.30 uur werd op de kruising van de Ockenburghstraat met de Wijndaelerweg een fietser aangereden door een automobilist. De fietser heeft door het ongeval waarschijnlijk zijn been gebroken. Het ambulancepersoneel heeft de wond aan zijn been verbonden en het been gespalkt met een vacuümspalk. Hierna is het slachtoffer onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Peter Galjaard

WPG-DSC_0031

WPG-DSC_0037

WPG-DSC_0041

Poeldijk - Een scooterrijder raakte vanmiddag om 17.00 uur gewond na een aanrijding met een automobilist. De scooterrijder kwam vanuit de Mauritslaan en wilde de Margrietlaan inrijden, maar werd toen aangereden. De scooterrijder raakte gewond en is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Margrietlaan__DSC_8099

w-DB_Margrietlaan__DSC_8106

w-DB_Margrietlaan__DSC_8123

Leidschendam - Voor een chronisch zieke patiënte die woonachtig is op 't Lienplantsoen is het helaas een aantal maal per jaar noodzakelijk dat ambulancepersoneel en personeel van het Mobiel Medisch Team ter plaatse komt om levensreddende handelingen te verrichten. Zo ook vanavond rond 21.00 uur. Een ambulance, een motorambulance en het MMT met de traumahelikopter uit Amsterdam werden opgeroepen. De traumahelikopter landde in een weiland naast de N447 en trok daar veel bekijks. De patiënte is uiteindelijk per ambulance naar het LUMC in Leiden vervoerd. De arts van het MMT is niet met de ambulance meegegaan.

Video: Sander Paardekooper

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Sander Paardekooper en Ruben van Essen

WRE-IMG_8306

w-SanBar_Tweety1_IMG_1891

84wen