Nieuwsflits week 45

thumb-45

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 45 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 08 november:

Den Haag - Om 19.25 uur werden de tankautospuiten van de kazernes Den Haag-Centrum en Den Haag-Loosduinen, alsmede het redvoertuig van Den Haag-Loosduinen en de Officier van Dienst gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Wormerveerstraat. Ter plaatse bleek er een kleine brand gewoed te hebben in de schouw. De bewoners van het pand hadden de brand zelf al geblust, zodat de inzet van de brandweer beperkt bleef tot nacontrole. Voor de zekerheid is door de brandweer de inhoud van de allesbrander nog op straat nageblust.

Foto's: Martin Taal en Mike Boer

dsc_0014

img_4783_-1

Zoetermeer - Om even over half negen 's avonds riep de ambulancedienst de hulp in van de brandweer. Een vrouw, die op zolder van een trapje was gevallen, moest uit haar woning aan de Hoekerkade gehaald worden. Daar het slachtoffer op een wervelplank lag en niet via de trap naar beneden gehaald kon worden, moest de brandweer dit doen met het redvoertuig. Hierop is deze, tezamen met de tankautospuit Zoetermeer-Stadshart, ter plaatse gekomen en is de vrouw via het zolderraam middels het redvoertuig naar beneden getransporteerd. Vervolgens is het slachtoffer onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Roy Wolters

img_8076

img_8081

Dinsdag 09 november:

Den Haag - Rond 12.20 uur kwam bij de brandweer de melding binnen, dat bij het water nabij het Bitterzoetpad/Brasserhoutweg een onbeheerde kinderfiets was aangetroffen. Dat liet weer alle alarmbellen rinkelen en de gebruikelijke 'karavaan' aan brandweervoertuigen ging ter plaatse. Enkele brandweerduikers en brandweermensen in waadpak zijn het water in gegaan, maar troffen niemand in het water aan. Hierop zijn alle voertuigen retour kazerne gegaan. Helaas gebeurt het zeer regelmatig dat een achteloos achtergelaten vervoermiddel langs de waterkant tot een brandweerinzet leidt.

w-jfa_122

w-jfa_128

Den Haag - Rond 19.00 uur werd de brandweer gebeld vanuit een studentenwoning aan het Stamkartplein vanwege een schroei/brandlucht, welke uit de meterkast kwam. De brandweer, die met prio 2 ter plaatse kwam, trof in de meterkast een gesmolten elektrische koppeling aan. De vermoedelijke oorzaak is overbelasting geweest, door het gebruik van twee elektrische kooktoestellen.

Foto: Twitter.com/lasje

w-355bdae

Woensdag 10 november:

Rijswijk- Op de Burgemeester Elsenlaan vond op woensdagmiddag/avond en nacht een uitgebreide reconstructie plaats. Dit naar aanleiding van de moord op Ingenieur Antonio Ferrigno op 24 december 2009. De omgeving van de woning was volledig afgezet.

Foto's: Tim de Kleyn

dsc_8832

dsc_8833

Donderdag 11 november:

Den Haag - Even na 19.00 uur kwamen op de hoek van de Thorbeckelaan en de Appelstraat door nog onbekende oorzaak een Chevrolet-busje en een personenauto met elkaar in botsing. De bestuurster van de personenauto had nekklachten en daarom werd een verpleegkundige van de motorambulance (AMON) ter plaatse gestuurd. Vermoedelijk vanwege het slechte weer is die echter met een dienstwagen ter plaatse gekomen. Hij heeft de bestuurster nagekeken, doch deze behoefde niet te worden vervoerd.

Foto's: Mike Boer

wm2-img_4822_-1

wm-img_4837_-3

Zaterdag 13 november:

Leidschendam - Omstreeks 19.00 uur ontstond er een aanrijding tussen twee personenauto's in de Nieuwstraat, hoek Venestraat. De oorzaak van de aanrijding is onbekend. Een inzittende van één van de auto's moest even in de ambulance nagekeken worden. Beide auto's zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto's: Ron Pietersen

wr-img_1250_sm

wr-img_1264_sm

Den Haag - Een man kwam omstreeks 19.50 uur thuis in de Durbanstraat en overliep daarbij een stel inbrekers. Tijdens de vlucht van de daders werd de man beetgepakt en bedreigd met een vuurwapen. Een andere getuige zag een jongen door de straat rennen, in een rode Volkswagen Golf springen en vervolgens wegrijden. Korte tijd later is deze Golf, waarvan het kenteken aan al het politiepersoneel op straat was doorgegeven, in Rijswijk gesignaleerd. Bij de oprit van de A4 bij de Boogaard kon de auto worden staandegehouden. In de auto zaten twee mannen van 23 en 25 jaar oud, beiden woonachtig in Den Haag. Deze mannen zijn als verdacht van inbraak aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Foto's: Cees de Kleyn

dsc_9202

dsc_9205

Voorburg - In elk geval één familie heeft vanavond wat langer op de bestelde pizza's moeten wachten dan normaal. Op de kruising van de Hofzichtlaan en de Monseigneur van Steelaan ging vanavond rond 21.15 uur een pizzakoerier onderuit met zijn scooter. De onfortuinlijke koerier had zoveel last van de gevolgen van de val, dat een ambulance werd gealarmeerd. De pizzakoerier kon zelf naar de ambulance lopen. Hij is vervolgens ten behoeve van onderzoek vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Antoniushove.

Foto's: Sander Paardekooper en Machiel Janssen

img_1167

wma-img_1157

Den Haag - Rond kwart voor elf zaterdagavond werden een ambulance en motorambulance gestuurd naar de kruising van de Badhuisweg met de Wagenaarweg. Daar zou een gewonde fietser op de weg liggen. Vermoedelijk is de man door nog onbekende oorzaak ten val gekomen en is daarbij gewond geraakt. Omstanders hebben zich om de man ontfermd en politie- en ambulancepersoneel hebben deze zorg van hen overgenomen. De man is uiteindelijk op een wervelplank gelegd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Shane Alders en Machiel Janssen

wsh-dsc06536

wma-img_1179

Den Haag - Op deze zaterdag werden tussen 18.00 uur en 24.00 uur op de Carnegielaan 600 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Zij bliezen respectievelijk 325, 405 en 295 ugl. Verder werden er nog 12 bekeuringen uitgeschreven voor allerlei zaken.

Foto's: Sander Paardekooper

img_1174

img_1176

Zondag 14 november:

Wassenaar - Zondagochtend deed de politie, in het kader van een opsporingsactiviteit, een beroep op de brandweer. Om 09.10 uur werden dan ook de tankautospuit van kazerne Wassenaar en de waterongevallenwagen van kazerne Leidschendam-Voorburg naar de Johan de Wittstraat gestuurd, om aan dit verzoek te voldoen. Op de brug, ter hoogte van de Havenkade, was in de nacht van zaterdag op zondag een verdachte van een inbraak aangehouden. Het tasje waarmee de verdachte gesignaleerd was, bleek tijdens zijn aanhouding 'spontaan' verdwenen te zijn. De politie vermoedde dan ook dat verdachte deze in het water had gegooid, teneinde zich van enig bewijs te ontdoen. De brandweer heeft met een duiker in de nabijheid van de brug gezocht, maar kon helaas niets aantreffen in het water.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_7400-1

dsc_7444-1

Leidschendam - Rond één uur zondagmiddag, kwam er bij de brandweer een melding binnen van een binnenbrand aan het Duivenvoorde. Ter plaatse aangekomen kwam er rook uit de liftschacht. De brandweer stelde een onderzoek in naar de oorzaak van de rook en dat bleek uiteindelijk een kapotte condensator te zijn in de liftschacht. De brandweer heeft de lift uitgeschakeld en een monteur ingeschakeld om het probleem te verhelpen.

Foto's: Sander Paardekooper

1282

1284

Voorburg - Zondagavond rond 23.20 uur moest de brandweer in actie komen aan de Heeswijkstraat. De ambulancedienst stond daar met twee ambulances ter plaatse, nadat iemand in een woning onwel was geworden. Het ambulancepersoneel kon het slachtoffer niet via de trap naar beneden vervoeren en riep daarvoor de hulp in van de brandweer. De tankautospuit en het redvoertuig van de kazerne Rijswijk zijn daarop ter plaatse gekomen. Nadat het redvoertuig het slachtoffer naar beneden had gebracht, is deze onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_7470-2

dsc_7475-1