Nieuwsflits week 46

thumb-46

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 46 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 15 november:

Den Hoorn - Op de Zwethkade Zuid is vanmiddag even na vier uur een vrachtwagen in de problemen gekomen. In een bocht kwam de vrachtwagen in de berm vast te zitten en kon er niet meer zelfstandig uitkomen. Een berger heeft het voertuig met behulp van een kraan weer op de weg gezet.

Foto's: Alex Koop en Tim de Kleyn

w-bermtoerist117

dsc_9317

Dinsdag 16 november:

Den Haag - Dinsdagavond om 19.38 uur werd de bemanning van de tankautospuit Den Haag-Centrum gealarmeerd voor een auto in brand aan de Rubensstraat. Ter plaatse bleek een auto, die volgens omwonenden al een maand op dezelfde plek geparkeerd stond, in brand te staan. De auto, die op het Teniersplantsoen stond, bevatte ook al de nodige bonnen onder de ruitenwisser. Het voertuig van buitenlandse komaf is geheel uitgebrand.

Foto's: Marco Vos

w-img_0943

w-img_0940

Den Haag - Rond half twaalf vanavond heeft de politie een grote zoektocht gehouden in en rond de Kijkduinsestraat, naar twee opzittenden van een motor. De twee waren even voor de kruising met de Laan van Meerdervoort tegen een boompje in de middenberm gereden en vervolgens op de vlucht geslagen. Diverse politie-eenheden zijn op aanwijzingen van buurtbewoners een zoektocht gestart. Daarbij werd ook een deel van de omliggende bossen meegepakt. De personen werden echter niet aangetroffen. Wat de twee (verder) op hun kerfstok hebben, is niet bekend.

Foto's: Martin Taal

dsc_0086

dsc_0100-1

Woensdag 17 november:

Den Haag - Een 19-jarige voetganger uit Den Haag had vanmorgen een heel peloton engeltjes op zijn schouder! Op de hoek van de Rijswijkseweg met de Wenckebachstraat liep hij tegen een tram op, vermoedelijk omdat hij zonder goed te kijken over een stuk tramrails nabij de halte liep. Hij werd zelfs een stukje meegesleurd. Het zag er kennelijk ernstig genoeg uit om politie en ambulance ter plaatse te laten komen. De onfortuinlijke voetganger werd in de ambulance nagekeken door het ambulancepersoneel en kreeg het advies mee om voor controle naar de huisarts te gaan. Hij hield uiteindelijk alleen wat schaafwondjes aan zijn heup en rug over aan het ongeval.

Foto: Marco Vos

wmar-img_0950

Den Haag - Vanavond om 19.13 uur werden twee tankautospuiten, een redvoertuig en de Officier van Dienst gestuurd naar de Lupineweg, voor brand in een aldaar gelegen woning. Eénmaal ter plaatse bleek er een kleine brand gewoed te hebben in de schoorsteen. Brandweermensen zijn het dak op geweest om de schoorsteen aan een inspectie te onderwerpen. Normaliter gebeurt dit met behulp van het redvoertuig, echter in dit geval kon men het dak bereiken door via het balkon naar boven te klimmen. Zodoende was het redvoertuig niet nodig. Nadat geconstateerd was dat er geen vuurresten in de schoorsteen aanwezig waren, heeft de brandweer nog even het CO-gehalte in de woning gemeten. Toen dat in orde bleek te zijn, is de brandweer retour gegaan naar de kazerne.

Foto's: Martin Taal

lupine01

lupine03

Donderdag 18 november:

Den Haag - Omstreeks negen uur kreeg de brandweer een melding van een binnenbrand aan de Zichtenburglaan. Bij aankomst van de tankautospuit Den Haag-Loosduinen bleek er een klein buitenbrandje te woeden in de bossage naast een bedrijfspand. Met een straal hoge druk was de brand zo geblust. De overige aanrijdende voertuigen konden nog voor ze ter plaatse waren terugkeren naar de kazerne.

Foto's: Tim de Kleyn

dsc_9560

dsc_9562

Vrijdag 19 november:

Den Haag – Op de Laan van Meerdervoort, net voorbij de kruising met de Groot Hertoginnelaan, heeft vanmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Omdat er rook uit één van de voertuigen kwam, is de brandweer gealarmeerd voor een auto in brand. Nadat de brandweer de mogelijke 'brand' geblust had, hebben de bestuurders van beide voertuigen de schadeformulieren ingevuld. Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen.

Foto’s: Martin Taal

lvm1

lvm2

Wassenaar - Een Wassenaars paard was vrijdagmorgen te water geraakt in een sloot van een weiland aan de Rijksstraatweg. Het paard, dat toebehoort aan een aldaar gelegen manage, kon zelf niet meer op de kant komen en dus werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Een brandweerman in waadpak heeft diverse lijnen en slangen onder het paard doorgeschoven, waarna brandweermensen tezamen met politiemensen en mensen van de manage het paard op de kant hebben getrokken. Het paard is vervolgens opgevangen en verzorgd. Het zag er naar uit dat het paard niets aan zijn avontuur heeft overgehouden.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_7490

dsc_7491

Den Haag - Een wandelaar of visser belandde vanavond rond kwart voor negen tussen de basaltblokken aan het einde van het Zuidelijk Havenhoofd, nabij de Houtrustweg, in stadsdeel "Scheveningen". Een ambulance en motorambulance werden opgeroepen en meteen werd ook de brandweer die kant op gestuurd voor assistentie van het ambulancepersoneel. Al snel bleek echter dat de persoon tussen de blokken vandaan was en gewond was geraakt. Hierop is de brandweer retour kazerne gegaan. Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken en aansluitend vervoerd naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het slachtoffer tussen de blokken was beland.

Foto's: Shane Alders

ws-dsc06667

ws-dsc06670

Zaterdag 20 november:

Rijswijk – In een loods aan de Prinses Beatrixlaan heeft vanmorgen korte tijd brand gewoed. Even na negen uur kreeg de brandweer een melding van voorbijgangers dat er brand in het pand zou zijn. Dit ging gepaard met hevige rookontwikkeling. De tankautospuiten van Rijswijk en Den Haag-Laak zijn ter plaatse geweest. Tevens is de Officier van Dienst ter plaatse gekomen. Na enige tijd werd het nader bericht 'kleine brand' gegeven.

Foto’s: Tim de Kleyn

dsc_1027

dsc_1030

Zondag 21 november:

Nootdorp - Zondagmorgen keken voorbijgangers op de Noordweg wat vreemd op, toen zij in een kudde schapen belandde. De schapen bleken uitgebroken te zijn, nadat een hekje het begeven had. De schapen waren voor een trimloop elders ondergebracht, maar doordat het stukje weide niet met schrikdraad was afgezet kon het hekje door de schapen omver worden gelopen. De schaapsherder heeft samen met zijn hond, en in samenwerking met de politie, de schapen weer in het gareel gekregen en teruggedreven richting de weide.

Foto's: Jonathan de Bruin

wj-5194135339_62246d3aaa_b

wj-5194732414_6af24bb615_b