Nieuwsflits week 47

thumb-47

Haaglanden - In de rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 47 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 22 november:

Den Haag - Meerdere politie-eenheden werden tegen twaalf uur vanmiddag ingezet in de omgeving van de Binckhorstlaan, nadat één van hen een auto zag rijden met valse kentekenplaten. Op de Poolsterstraat verlieten de inzittenden de auto en renden elk in een andere richting weg. Rond het gebouw van Defensie wisten agenten één van de inzittenden (een 19-jarige Hagenaar) aan te houden. Een politiekraan is ter plaatse gekomen om de auto af te slepen naar bureau Zichtenburg, alwaar nader onderzoek moet uitwijzen waar de auto vandaan komt.

Foto: Sander Paardekooper

sanbar_img_1492

Den Haag - Op de kruising De Savornin Lohmanlaan/Balsemienlaan is maandagavond een fietsster, komende vanaf de Balsemienlaan, aangereden door een personenauto. De fietsster kwam hierbij ten val en klaagde over veel pijn aan haar been. Een ambulance is ter plaatse gekomen. Nadat ambulancepersoneel het slachtoffer heeft onderzocht, is zij zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie is eveneens ter plaatse gekomen. Het verkeer heeft geen hinder ondervonden van de aanrijding.

Foto's: Martin Taal

dsc_0001

dsc_0019

Dinsdag 23 november:

Den Haag - Even voor drieën kwamen op de Leyweg, op het fietspad bij snackbar "Het Hapje", een scooter en een bromfiets met elkaar in botsing. Het is onbekend hoe dit zo heeft kunnen gebeuren. Eén van de opzittenden had wat klachten en daarom is een ambulance ter plaatse gekomen. Het vrouwelijk slachtoffer is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Foto's: Marco Vos

wmar-img_0379

wmar-img_0384

Rijswijk - Op de A4, in de richting van Delft, zijn vier auto's bij een kop-staart aanrijding betrokken geraakt. De persoonlijke ongelukken vielen mee, maar de schade aan de voertuigen was groot. De aanrijding leverde in de spits forse files op.

Foto's: René Hindriks

w-img_1012

w-img_1018

Woensdag 24 november:

Den Haag - Terwijl het verkeer al ernstige hinder ondervond van de aanrijding bij het Hildebrandplein, werd de chaos nog completer door een aanrijding tussen een taxibus en een personenauto op het kruispunt van de Troelstrakade en het Willem Dreespark. Gelukkig bleef het bij deze aanrijding beperkt tot wat materiële schade. Teneinde het verkeer zo min mogelijk hinder te laten ondervinden en de doorstroming zo snel mogelijk weer te garanderen, werden de voertuigen, na komst van de politie, aan de kant gezet. Aldaar werden de schadeformulieren ingevuld. Wat de exacte oorzaak van de aanrijding is, is niet bekend.

Foto's: Maurice Schotman

dscf2138

dscf2139

Donderdag 25 november:

Den Haag - In een woning aan de Holtenstraat heeft even rond één uur een steekpartij plaatsgevonden. Een man raakte daarbij gewond aan zijn kin. Hij is door een verpleegkundige van de motorambulance ter plaatse behandeld. Hierna zijn zowel de politie, als de motorambulance weer vertrokken. Bij het vertrekken van de politie heeft de bewoner luidkeels zijn ongenoegen over de agenten geuit. De agenten gaven hier uiteraard geen gehoor aan. Hierop is de man weer zijn woning ingegaan.

Foto's: Tim de Kleyn

dsc_1354

dsc_1367

Den Haag - Voor de verkeerslichten op de Houtwijklaan heeft vanmiddag een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Een bestelbus kwam in botsing met een personenwagen. Eén persoon is door de ambulancedienst nagekeken. Uiteindelijk is er niemand naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege de aanrijding is de Houtwijklaan enige tijd afgesloten geweest.

Foto's: Tim de Kleyn

dsc_1370

dsc_1376

Vrijdag 26 november:

Den Haag - Een eend, die omwikkeld was met een stuk visdraad, hield vanmiddag niet alleen de dierenambulance van Den Haag bezig, maar ook de brandweer en de KNRM. De eend zwom in het water bij het Zuidelijk Havenhoofd en was onbereikbaar voor de dierenambulance. Deze verzocht dan ook de brandweer ter plaatse met de duikers. Echter, de waterongevallenwagen van kazerne Den Haag-Centrum had geen boot bij zich en kon dus niet veel betekenen voor de dierenambulance. De KNRM is toen te hulp geschoten en is met een reddingsboot uitgevaren om het beestje te vangen. Eenmaal gevangen is het beestje overgedragen aan de dierenambulance. De eend is overgebracht naar vogelasiel "De Wulp".

Foto's: Erwin van der Lem

eend03a

eend06a

Zoetermeer - Op de Europaweg, ter hoogte van de brandweerkazerne, heeft aan het eind van de middag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Het personeel van de ambulancedienst heeft één persoon ter plaatse nagekeken, deze hoefde niet vervoerd te worden. De brandweer, die gealarmeerd werd voor een beknelling, was snel weer inzetbaar, omdat van een beknelling geen sprake was.

Foto: Thomas Pos

dsc_1877

Den Haag - Op het Rijswijkseplein zag de bestuurder van een auto te laat dat de auto voor hem stopte en hij knalde er dan ook achterop. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse de bestuurders nagekeken, maar er hoefde niemand vervoerd te worden.

Foto's: Mike Boer

w-img_5421

w-img_5423

Zaterdag 27 november:

Wateringen - Even voor half drie heeft op de kruising Harry Hoekstraat/Heulweg een aanrijding plaatsgevonden. Een bromfietser kwam in botsing met een personenauto. Hierbij kwam de bromfietser ten val. In samenwerking met de politie hebben de bestuurders van de bromfiets en de personenauto de schadeformulieren ingevuld. De bestuurder van de bromfiets kreeg echter tijdens het invullen van de schadeformulieren last van zijn been. Hierop is door de meldkamer van de ambulancedienst de motorambulance ter plaatse gestuurd. Bij aankomst van de motorambulance weigerde de bestuurder van de bromfiets hulp. Hij wilde in een ambulance behandeld worden, echter was deze vanwege zijn letsel niet nodig. Hierop is de motorambulance weer vertrokken. De plaatselijke fietsenhandelaar heeft de bromfiets opgehaald voor reparatie.

Foto’s: Tim de Kleyn

img_3573

img_3579