Nieuwsflits week 3 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 3

kop nieuwsflitsthumb-3

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 3 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Woensdag 18 januari:

Den Haag - Bij een taleninstituut aan het Bleijenburg werd rond 13.15 uur een binnenbrand gemeld. Men had daar een schroeilucht geroken en de herkomst was onduidelijk. Brandweerlieden van kazernes Den Haag-Centrum en Den Haag-Archipel zijn gealarmeerd. Zij konden ter plaatse niet zo gauw de oorzaak vinden. Na enig zoeken werd het uiteindelijk gevonden; de noodverlichting was de boosdoener en die stond te roken. Toen dat eenmaal vast stond kon de oorzaak worden aangepakt en kon de brandweer daarna retour kazerne.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG 1432

WRE-IMG 1433

Donderdag 19 januari:

Zoetermeer - De brandweer werd rond 16.40 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Broekwegzijde. De brandweer heeft vanuit de hoogwerker met behulp van de warmtebeeldcamera de schoorsteen gecontroleerd. Het bleek uiteindelijk niet nodig om het schoorsteenkanaal te 'ramoneuren'. De brandweer kon dan ook snel weer retour kazerne.

Foto en tekst: Richard Bregman

DSC 3196

Zoetermeer - Rond 17.50 uur werd de ambulancedienst met spoed naar de Europaweg gestuurd, voor een aanrijding mogelijk met letsel. Ter plaatse gekomen bleek het te gaan om een kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's. Het ambulancepersoneel heeft één persoon nagekeken in de ambulance; het slachtoffer hoefde echter niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Als gevolg van de aanrijding werden twee rijstroken afgesloten voor verkeer. De verkeerspolitie is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek gedaan naar het ongeval.

Foto's en tekst: Richard Bregman

DSC 3216

DSC 3223

Voorburg - Op de Rodelaan, ongeveer ter hoogte van de begraafplaats aldaar, stak een fietser op een oversteekplaats de weg over en werd daarbij aangereden door een bestelwagen. Vermoedelijk heeft de fietser de bestelwagen geen voorrang verleend. Een ambulance is ter plaaste gekomen. De gewonde fietser kon zelf op de brancard stappen. Daarna is hij onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG 1512

WRE-IMG 1516

Vrijdag 20 januari:

Den Haag - In de de nacht van donderdag op vrijdag verloor een automobilist rond 00.30 uur op de A4 richting Den Haag de macht over het stuur, toen hij meer met het bedienen van zijn radio bezig was dan met letten op het wegverloop. De auto belandde daardoor op zijn dak. Hoe het met de automobilist is, is onbekend. Een berger van bergingsbedrijf "Vogelaar" heeft de auto weggesleept.

Foto's: Paul Pronk

002-2

004-2

Zaterdag 21 januari:

De Lier - Op de Kijckerweg brak zaterdagavond even voor 22.00 uur brand uit in een woning. De brand, die woedde in de meterkast, was al snel onder controle door de brandweer. Wel hebben zij in de naastgelegen woning een controle gedaan op rook- en roetschade. Het energiebedrijf is ter plaatse gekomen en heeft de stroomvoorziening afgesloten. De bewoners hebben dan ook de nacht elders door moeten brengen.

Foto's: Fred van der Ende

w-21012012kijkerweg de lier 010

w-21012012kijkerweg de lier 011

w-21012012kijkerweg de lier 012

Den Haag - Op zaterdagavond omstreeks 22.55 uur kwam er bij de meldkamer een melding van een schoorsteenbrand binnen. Toevallige voorbijgangers zagen uit een schoorsteen in de Theresiastraat vlammen komen. Nadat ze de brandweer hadden gewaarschuwd, hebben ze bij iedereen in het portiek aangebeld dat er brand was. De bewoners zijn vervolgens in afwachting van de brandweer naar buiten gegaan. De brandweer is met een hoogwerker op het dak geweest om de schoorsteen te inspecteren. Omdat de brand al geblust was hoefde de schoorsteen niet door de brandweer geramoneurd te worden.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman

w-DB-Theresia DSC 1340

w-DB-Theresia DSC 1357

Zondag 22 januari:

Poeldijk - Aan de Vredebestlaan is vanavond een persoon onwel geworden. De gealarmeerde ambulancedienst en de politie verzochten de brandweer ter plaatse, vanwege het aantreffen van een aantal vaten met onbekende vloeistoffen. De brandweer heeft metingen uitgevoerd om uit te sluiten dat er gevaarlijke stoffen bij betrokken waren. Vermoedelijk is er in het riool brandstof geloosd, waardoor de medewerker onwel is geworden. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto's: Ricardo Bonsang

2012-01-22-R004

2012-01-22-R035