Nieuwsflits week 7 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 7

kop nieuwsflitsthumb-7Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 7 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Dinsdag 14 februari:

Wassenaar - Vanmorgen kort voor twaalven moest de beroepsploeg van brandweer Wassenaar uitrukken voor een gesprongen waterleiding op de eerste verdieping van een woning aan de Rijksstraatweg. De brandweer heeft ter plaatse de hoofdwaterleiding dichtgedraaid. Een gespecialiseerd bedrijf zal de schade herstellen.

Foto's: M. Wonnink

WMW-DSC09296

WMW-DSC09299

Maasland - Rond 11.45 uur werden de bemanningen van de tankautospuit van Maasland en het hulpverleningsvoertuig van De Lier met prio 1 gealarmeerd voor een melding van een gaslek in een woning aan de Huis te Veldelaan. Door werkzaamheden was er namelijk een lek ontstaan voor de hoofdafsluiter. De brandweer heeft metingen verricht en het huis geventileerd. Het energiebedrijf heeft de leiding afgesloten, waarna het lek kon worden gedicht.

Foto's: Arnold van Straaten

WAS-DSC07189

WAS-DSC07193

WAS-DSC07197

Den Haag - De vonken vlogen er vanmiddag vanaf in de Stieltjesstraat. We hebben het dan over een container die door medewerkers van HMS was opgehaald. Door nog onbekende oorzaak had de inhoud vlam gevat. De medewerkers van HMS hebben hun voertuig stil gezet en brandweerlieden van de tankautospuit van kazerne Rijswijk hebben het brandje geblust.

Foto's: Dinesh Doerga

WDD-2012-02-14 13.57.24

WDD-2012-02-14 13.58.03

WDD-2012-02-14 14.00.00

Woensdag 15 februari:

Den Hoorn - Op de Noordhoornseweg raakte net na 12.30 uur een busje van een pakketbezorger te water. De bestuurder wilde bij een huis in deze straat een pakket afleveren en stapte daarvoor uit de bus. Daarbij liet hij de motor draaien, maar vergat klaarblijkelijk de handrem aan te trekken. De gevolgen lieten zich raden; de bus reed weg en via de weg en het gras werd de sloot als eindpunt bereikt. Een berger van bergingsbedrijf "Vreugdenhil" heeft het voertuig geborgen.

Foto's: Michel Hollen

15022012175

15022012177

Zoetermeer - Vanmiddag even voor half drie raakte een hond te water aan de Schuddebeursstraat. De hond die op het ijs was gaan staan, zakte hier doorheen. De brandweer die snel ter plaatse was, heeft de hond uit het water gehaald. De politie heeft zich over de hond en het baasje ontfermd en heeft beiden thuisgebracht.

Foto's: Richard Bregman

WRB-DSC 3297

WRB-DSC 3299

Vrijdag 17 februari:

Den Haag - Omstreeks 12.00 uur vond er op de kruising De Heemstraat/Van Miereveltstraat een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Bij de aanrijding raakte drie personen gewond; twee van de gewonden werden in afwachting van de ambulance opgevangen in het nabijgelegen politiebureau. Het andere slachtoffer werd naast haar auto gecontroleerd door de verpleegkundige van de motorambulance. Het verkeer richting het Hobbemaplein werd tijdelijk omgeleid via de Honthorststraat. Een berger heeft de zwarte auto afgevoerd naar de garage.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Mike Boer

w-heemstraat IMG 7351

w-heemstraat IMG 7362

w-heemstraat IMG 7367

Zaterdag 18 februari:

Wateringen- Zaterdagavond omstreeks half acht kreeg kazerne Wateringen een melding voor een hulpverlening aan de Rozemarijn. Bij aankomst op het adres wezen bezorgde buurtbewoners de brandweer op een kapot zonnescherm op de tweede verdieping van een flatgebouw, welke naar beneden dreigde te vallen. Daar de bewoners volgens de melders niet thuis waren, wilde de brandweer in eerste instantie het balkon betreden via een ladder. Bij het opzetten van de ladder kwam de bewoner van de woning echter geschrokken het balkon op, om te vragen wat er aan de hand was. Hierop zijn twee brandweermensen via de woning op het balkon gekomen en zij hebben de kapotte delen van het zonnescherm verwijderd.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Rozemarijn TDK 1330

w-Rozemarijn TDK 1332

w-Rozemarijn TDK 1335

Zondag 19 februari:

Voorburg - De tankautospuit en hoogwerker van Leidschendam-Voorburg en de tankautospuit Den Haag-Haagse Hout werden even voor 17.30 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan het Okerhof. Ter plaatse bleek het allemaal (gelukkig) mee te vallen. De schoorsteen is vanuit de hoogwerker geramoneurd. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Foto's: Ron Pietersen en Ruben van Essen

WRP-IMG 0033

WRE-IMG 27200

WRE-IMG 27300

Voorburg - Omstreeks 22.16 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een schoorsteenbrand aan de Paradijsstraat. Door de kleine smalle straatjes had de brandweer wat moeite met het bereiken van de woning. Eenmaal ter plaatse hadden de brandweerlieden nog meer problemen, nu met het opzetten van de hoogwerker. Door de smalle straat was het een hele klus om de brandweerlieden met de hoogwerker op het dak te krijgen. Toch lukte het de brandweerlieden om de schoortsteen te bereiken, deze te ramoneuren en vervolgens het sein 'brand meester' te geven.

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG 2753

w-IMG 2773

w-IMG 2782