Nieuwsflits week 13

kop nieuwsflitsthumb-13

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 13 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 26 maart:

Leidschendam - Op de kruising van de Burgemeester Kolfschotenlaan met de Dobbelaan vond rond 17.15 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietsster. De vermoedelijke oorzaak was een voorrangsfout. De fietsster is per ambulance onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd met onbekende verwondingen. De bestuurster van de auto moest blazen, maar bleek geen alcohol te hebben gedronken.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC 3386

WLV-DSC 3393

Maasland - Maandagavond heeft er op de Koningin Julianaweg een schoorsteenbrand gewoed. De brandweer, die assistentie kreeg van de hoogwerker uit Maassluis, heeft de brand opgeschaald naar 'middelbrand', maar had de brand snel onder controle. De schoorsteen is geramoneurd met behulp van de hoogwerker.

Foto's: Patrick Kamper-Hazewindus

w-PKH-7070

w-PKH-7071

Dinsdag 27 maart:

Den Haag - Op het fietspad op de kruising Ypenburgse Stationsweg/Ypenburgse Boslaan, kwamen tegen 15.30 uur twee scooters met elkaar in botsing. Voor één van de opzittenden had dat vervelende gevolgen, want hij brak hoogstwaarschijnlijk zijn been. Het ambulancepersoneel heeft het been van de jongen gespalkt. Daarna is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG 3770

WRE-IMG 3776

Rijswijk - Brandweermensen van de kazernes Den Haag-Laak en Rijwijk werden even voor 17.00 uur met prio 1 gestuurd naar de Dr. H.J. van Mooklaan, in verband met een binnenbrandmelding in een appartementencomplex. Bij nadere inspectie bleken in een regenpijp bij het complex droge bladeren en afval vlam te hebben gevat. Vermoedelijk kwam dit door een weggegooide peuk. De brandweer heeft de regenpijp vakkundig gedemonteerd en het brandje was snel geblust.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG 3778

WRE-IMG 3783

WRE-IMG 3788

Benthuizen - Vanavond omstreeks 21.57 uur werd brandweer Benthuizen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Sportlaan. De hoogwerker van Zoetermeer-Stadshart kwam ook ter plaatse. Het bleek te gaan om een vogelnestje in het schoorsteenkanaal dat kort gebrand had. Na een korte nacontrole konden alle eenheden weer retour kazerne.

Foto's: Willem Pos

WPOS 5424

WPOS 5429

Woensdag 28 maart:

Den Haag - Vermoedelijk doordat een afslaande taxibus vol met kinderen een tegemoetkomend voertuig over het hoofd zag, vond er rond 13.15 uur op het Stuyvesantplein een forse aanrijding plaats. Een kind raakte behoorlijk gewond en is vervoerd naar een ziekenhuis; de overige kinderen kwamen met de schrik vrij. Een toevallig passerende tankautospuit van kazerne Den Haag-Haagse Hout verleende hulp aan de bemanning van de ambulancedienst. Door het ongeval was tramlijn 6 richting Leidschendam gestremd.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC 3403

WLV-DSC 3405

WLV-DSC 3409

Den Haag - Omstreeks 15.15 uur kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing op de Loosduinseweg. De scooterbestuurster is op de wervelplank naar het ziekenhuis vervoerd. De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend.

Video: Marco Mattheijer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer-tripstraat 1

w-mattheijer-tripstraat 2

Zoetermeer - Aan het eind van de middag werd op het perron van Randstadrail-halte "Voorweg Laag" een onbeheerde koffer aangetroffen. De politie nam geen enkel risico en sloot de halte hermetisch af. Hierdoor was de Randstadrail enige tijd gestremd. Een functionaris van de ploeg Wapens, Explosieven en Narcotica (WEN) is ter plaatse geweest en die gaf het sein veilig, waarna het station weer werd opengesteld.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG 3976

WRE-IMG 3978

Donderdag 29 maart

Den Hoorn - Het Mobiel Medisch Team (MMT) is vanmiddag ingezet bij een medische noodsituatie in een woning aan de Looksingel. Even voor 15.00 uur werd een ambulance met spoed gestuurd naar de woning. Eenmaal aangekomen bleek assistentie door het MMT nodig en werd deze rond 15.10 uur opgeroepen door tussenkomst van de Meldkamer Ambulance (MKA). De traumahelikopter is in de nabijheid van de woning geland. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is deze met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Danny Botman en Dejan Jermic

w-helidanny

w-denhoorndejan

Den Haag - Even voor 18.00 uur is er op de Laan van Wateringse Veld een jonge fietser aangereden door een automobilist. De fietser belandde op de motorkap en de jongen kwam met een harde klap op de straat terecht. De ambulancedienst heeft de jongen vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de jongen veel geluk heeft gehad. Hij zit thuis om te herstellen van zijn verwondingen.

Foto's en tekst: Paul Pronk

WPP-001

WPP003

Vrijdag 30 maart:

Den Haag - Even na 23.00 uur werd de brandweer naar een voertuigbrand gestuurd in de Hannemanstraat. Bij aankomst stond het gehele voertuig in lichterlaaie. Nadat de brand geblust was is de personenauto door de politiekraan meegenomen naar Zichtenburg.

Video: Shane Alders

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Zaterdag 31 maart:

Den Haag - Vanmiddag is in Scheveningen, ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd, een surfer in de problemen geraakt. De surfer had een te klein board voor het weertype van vanmiddag. Hierdoor dreef de onfortuinlijke surfer in de richting van het Noordelijk Havenhoofd. De surfer is uiteindelijk door de gealarmeerde reddingboot van de KNRM , "Kitty Roosmaale Nepveu", aan boord geholpen. Er is voor de zekerheid een ambulance naar de haven gekomen, maar uiteindelijk hoefde de surfer niet vervoerd te worden.

Foto's: Shane Alders

w-scheveningen1

w-scheveningen2

w-scheveningen3

Wateringen - Zaterdagmiddag even voor vijf uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op het Gantelplein. Na het ongeval tussen twee voertuigen klaagde één van de bestuurders over pijn in haar nek. Een agente fixeerde tot aankomst van de motorambulance haar nek. Na controle van de verpleegkundige bleek zij geen verwondingen te hebben. De politie heeft de bestuurders uiteindelijk geholpen bij het invullen van de schadeforumulieren.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Gantelplein TDK 2156

w-Gantelplein TDK 2160

w-Gantelplein TDK 2161