Nieuwsflits week 14

kop nieuwsflitsthumb-14

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 14 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 02 april:

Den Haag - Op de Carnegielaan heeft omstreeks 14.50 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's. In eerste instantie ging men uit van een beknelling en werd de brandweer gealarmeerd. Uiteindelijk bleek er niemand bekneld te zitten. Een dame is lichtgewond geraakt, maar hoefde na controle in de ambulance niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Video: Marco Mattheijer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG 6206

IMG 6205

Den Haag - Omstreeks 15.50 uur heeft een scooterbestuurder op de Paviljoensgracht een fietsster aangereden. De fietsster is hierbij gewond geraakt en met onbekend letsel onder A2 (zonder spoed) naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Marco Mattheijer en Ruben van Essen

IMG 6243

IMG 4471

Dinsdag 03 april:

Den Haag - Op de kruising van de Meppelweg met de Bouwlustlaan reed een vrachtwagen met de kraan omhoog onder de bovenleiding door. Dat gaat natuurlijk niet en dus raakte de bovenleiding over een afstand van enige honderden meters beschadigd. De HTM-storingsdienst heeft een flinke klus aan het herstel van de schade.

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 1614

w-IMG 1620

w-IMG 1629

Den Haag - Even over half negen gingen de pagers af van de brandweermensen op de kazernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Haagse Hout. De melding was: 'Binnenbrand IJsclubweg, Den Haag'. De voertuigen waren snel ter plaatse en er bleek een tuinhuisje op het volkstuinencomplex in brand te staan. Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon niet worden voorkomen dat het tuinhuisje grotendeels verloren ging. Men vermoedt brandstichting en daarom heeft de politie een 'plaats delict' afgezet.

Foto's: Machiel Janssen

WMJ-IMG 6262

WMJ-IMG 6269

Woensdag 04 april:

Den Haag - Een hapje lasagne voor de lunch zat er vandaag niet in voor een bewoner van de Zwolsestraat. Vermoedelijk door een storing in het elektrisch systeem ontstond er vanmiddag rond 12.40 uur een brandje in de oven bij het opwarmen van deze Italiaanse lekkernij. Dat ging met zoveel rook gepaard, dat gealarmeerde brandweerlieden de brand zelfs heel even hebben opgeschaald naar 'middelbrand'. Na het optrekken van de rook bleek er gelukkig niet al te veel schade te zijn aangericht door de brand.

Foto's: o.a. Dejan Jeremic

WDJ-IMG 1673

WDJ-IMG 1678

WJFA053k

Pijnacker - Rond 16.50 uur kwam er op de RAC een melding binnen van een schoorsteenbrand aan de Vlierlaan. Hierop zijn brandweervoertuigen van kazernes Delft en Pijnacker-Nootdorp gealarmeerd. Uiteindelijk zijn de tankautospuit van Pijnacker-Nootdorp en de hoogwerker van Delft ingezet bij het reinigen van de open haard c.q. het schoorsteenkanaal. Het nader bericht luidde 'kleine brand'.

Foto's: Chavez van Leeuwen

WCL-DSC 0267

WCL-DSC 0268

WCL-DSC 0286

Den Haag - Rond 19.00 uur werden een aantal brandweervoertuigen gedirigeerd naar de Q.A. Nederpelstraat, omdat daar mogelijk een persoon in het water zou liggen. De reden was - voor de zoveelste keer - een aangetroffen kinderstep langs de waterkant. Enkele brandweermensen zijn in waadpak te water gegaan, maar troffen (gelukkig) niets aan. Hierop konden de brandweervoertuigen weer retour kazerne.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Nederpel TDK 2165

w-Nederpel TDK 2171

w-Nederpel TDK 2173

Donderdag 05 april:

Rijswijk - Nabij de kruising Sir Winston Churchilllaan/Jozef Israëlslaan ontstond rond 17.50 uur een kop-staart aanrijding, waarbij drie voertuigen betrokken waren. Twee inzittenden hadden nekklachten en daarom werd hun nek gestabiliseerd in afwachting van het ambulancepersoneel. Na onderzoek behoefden deze twee personen niet te worden vervoerd. Wat restte was het invullen van de schadeformulieren.

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG-2012-04-05 Sir W Churchillaan 1

WFG-2012-04-05 Sir W Churchillaan 6

WFG-2012-04-05 Sir W Churchillaan 8

Zoetermeer - Vanavond omstreeks 20.00 uur heeft er op de kruising Wattstraat/Stephensonstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's. De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. Het gealarmeerde ambulancepersoneel heeft ter plaatse de bestuurder van het voorste voertuig gecontroleerd op mogelijk letsel. De politie hielp bij het invullen en afhandelen van de schadeformulieren. Er is niemand naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Richard Bregman

WRB-DSC 3492

WRB-DSC 3496

Vrijdag 06 april:

Poeldijk - Op de Wateringseweg heeft een kop-staart aanrijding plaatsgevonden, waarbij 4 voertuigen betrokken waren. Hoewel iedereen al uit de voertuigen was, werden er wel 3 ambulances ter plaatse gestuurd. Ambulancepersoneel heeft wel wat mensen onderzocht, maar niemand hoefde vervoerd te worden. Een bergingsbedrijf heeft diverse voertuigen afgesleept. Door het ongeval was de Wateringseweg gedurende enige tijd afgesloten.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Wateringseweg TDK 2198

w-Wateringseweg TDK 2206

w-Wateringseweg TDK 2208

Delft - Omstreeks het middaguur is er door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een café aan het Heilige Geestkerkhof, in hartje centrum. De nodige brandweervoertuigen zijn gealarmeerd voor deze binnenbrandmelding, maar uiteindelijk is het gebleven bij de inzet van één tankautospuit. Nader bericht was dan ook 'kleine brand (geweest)'.

Foto's: Ferrie van der Geer

WFG-Delft 1

WFG-Delft 2

WFG-Delft 3

Den Haag - Omstreeks 15.15 uur kwamen een bestelbus en een scooter met elkaar in botsing op de Vreeswijkstraat, ter hoogte van de Renswoudelaan. De AMON en ambulance kwamen ter plaatse en keken de gevallen scooterrijder na in de ambulance. Deze hoefde echter niet vervoerd te worden en kon gewoon weer met de scooter naar huis.

Video: Marco Mattheijer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer-vreeswijkstraat 1

w-mattheijer-vreeswijkstraat 2

Zoetermeer - Vandaag werd er rond 15.40 uur een bermbrand gemeld aan de Thomas Morelaan. De tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Oosterheem kwam ter plaatse en trof ter hoogte van de Berkelstroom inderdaad een bermbrand aan. Het betrof een flinke bermbrand, waarbij uiteindelijk zo'n 100 meter afgebrand is. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Foto's: Wilbert Tintel

w-DSC00561

w-DSC00581

w-DSC00604

Rijswijk - Om 16.13 uur werden diverse brandweereenheden gealarmeerd voor een binnenbrand in een pand aan de Haagweg. Ter plaatse bleek dat er een kleine brand in een aldaar gelegen woning had gewoed. Voor twee bewoners is een ambulance ter plaatse gevraagd; zij hadden mogelijk wat rook ingeademd. Ambulancepersoneel heeft de twee nagekeken, maar beiden hoefden niet vervoerd te worden. Een deel van de Haagweg werd tijdelijk afgesloten in verband met de hulpdiensten die op de rijbaan stonden.

Foto's: Ruben van Essen en René Hendriks

w-IMG 4630

w-IMG 4648

w-IMG 4716

Zaterdag 07 april:

Maasland - Een schoorsteenbrand in een woning aan de Langetaam zorgde er vanmiddag rond 17.00 uur voor dat onder meer voertuigen van de kazernes Maasland en Schipluiden uit moesten rukken. Ter plaatse werd er inderdaad een brandje in de schoorsteen aangetroffen. Het brandje zorgde, naast wat bekijks, ook voor enige rookontwikkeling. Middels hulp van de hoogwerker van de brandweer Maassluis is de schoorsteen van bovenaf geramoneurd.

Foto's: Patrick Kamper-Hazewindus

w-PKH-7138

w-PKH-7144

w-PKH-7154