Nieuwsflits week 15

kop nieuwsflitsthumb-15

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 15 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Dinsdag 10 april:

Den Haag - 'Haastige spoed is zelden goed'. Dit spreekwoord is wel van toepassing op deze situatie, vanochtend rond 11.30 uur op de Oude Haagweg. Een man probeerde uit alle macht tram 2 richting het Centrum te halen, maar kwam op het tramperron bij de Jan Bronnerkade ongelukkig ten val. Hij bezeerde zich daarbij dusdanig, dat een ambulance ter plaatse moest komen. Deze heeft de man onderzocht en hierna naar het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg, vervoerd. Een flink aantal tramreizigers liep vertraging op door dit ongeval.

Foto's: Ruud van Aarle

w-Foto0250

w-Foto0252

Den Haag - Tijdens het rijden over de Laan van Wateringse Veld merkte een automobilist dat er rook uit de auto kwam. Hij heeft toen zijn voertuig direct aan de kant gezet en de brandweer gebeld. De brandweer heeft ter plaatse de motorkap geopend en hierna bleek dat er een klein brandje woedde in een deel van de bedrading onder het dashboard. De brandweer heeft de brand geblust, waarna de auto naar een parkeerplaats is geduwd. De bestuurder zou zelf voor de afvoer van de auto zorgen. Vanwege de leeftijd van het voertuig is deze vermoedelijk total loss.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Laanvanwateringseveld TDK 2330

w-Laanvanwateringseveld TDK 2334

w-Laanvanwateringseveld TDK 2335

Woensdag 11 april:

Den Haag - Omstreeks 07.55 uur heeft op de Sportlaan een aanrijding tussen drie partijen plaats gevonden. Omdat men in eerste instantie uitging van een beknelling, is buiten een ambulance ook de brandweer gealarmeerd. De brandweer hoefde ter plaatse geen dienst te doen en is onverrichte zaken vertrokken. Er is een slachtoffer in de ambulance nagekeken. De Sportlaan is enige tijd afgesloten geweest tussen de Nieboerweg en de Kwartellaan.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG 1943

IMG 1945

IMG 1950

Rijswijk - Op de rotonde op de Schaapweg, ter hoogte van het zwembad, is omstreeks 14.00 uur een fietser aangereden door een personenauto. Na aankomst van de ambulancedienst is besloten het slachtoffer op de wervelplank te leggen. Hierna is zij onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek uitgevoerd. Een aantal HTM-buslijnen kon door het ongeval geen doorgang vinden over de normale route. Zij werden omgeleid, net als het overige verkeer.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Schaapweg2

w-Schaapweg3

w-Schaapweg5

Zoetermeer - Rond 14.10 uur heeft er op de Oostweg een kop-staart aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbusje, ter hoogte van restaurant "De Passie". De bestuurder van de personenauto raakte hierbij gewond. Hulpdiensten hebben de nek van de vrouw gefixeerd. Met behulp van de wervelplank is het slachtoffer op de brancard gelegd en hierna zonder spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie heeft kort onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De berger heeft beide voertuigen geborgen.

Foto's: Martijn Roggeveen

WMR 2401

WMR 2423

WMR 2446

Zoetermeer - Vanmiddag rond 14.25 uur heeft er op de Australiëweg een kop-staart botsing plaatsgevonden. Er waren twee personenauto's bij betrokken. De brandweer kwam net langs en heeft enkele hand-en-spandiensten verricht. De inzittenden zijn in de ambulance gecontroleerd op eventueel letsel. Hiervan bleek geen sprake; er is dus niemand naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Richard Bregman

WRB-DSC 3589

WRB-DSC 3594

Den Haag - Aan het Randveen heeft woensdagavond rond 20.00 uur een kleine brand gewoed in een flatwoning op de 2e etage. De brandweer had de brand snel onder controle. Een buurman moest tijdelijk zijn woning verlaten vanwege de rookontwikkeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto's: Tim de Kleyn en Dejan Jeremic

w-IMG 1991

w-TDK 2441

w-TDK 2444

Donderdag 12 april:

Leidschendam - Op de A4 ter hoogte van Leidschendam wilde een vrachtwagenchauffeur rond 06.30 uur vanaf de hoofdrijbaan zijn vrachtwagen naar de uiterst rechterbaan verplaatsen. Hierbij zag de chauffeur een aldaar rijdende personenauto over het hoofd. Deze kreeg een tik tegen zijn achterscherm, draaide om zijn as en kwam vol in de vangrail terecht. Gelukkig raakte geen der inzittenden gewond. Er was tijdelijk één rijstrook afgesloten. Een berger heeft de auto afgesleept.

Foto's: Paul Pronk

WPP-001

WPP-003

WPP-004

Den Haag - Vanmiddag rond 13.00 uur werden de politie en ambulance met spoed gestuurd naar de kruising Carnegielaan/Laan van Meerdervoort, alwaar een aanrijding met letsel zou hebben plaatsgevonden. Eenmaal ter plaatse bleek er van een aanrijding echter geen sprake. Volgens getuigen zag de automobilist de scooterbestuurster, bij het afslaan, over het hoofd. Waarschijnlijk is het slachtoffer van schrik hierdoor met haar scooter gevallen. Het slachtoffer raakte dusdanig gewond, dat zij met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. De verkeerspolitie kwam ter plaatse en heeft een klein onderzoek ingesteld.

Foto's: Dejan Jeremic en Hanneke Bakker-Maas

w-carnegie IMG 2088

w-ongeluk carnegielaan

w-carnegie IMG 2104

Vrijdag 13 april:

Delft - In het McDonald's restaurant aan de Kleveringweg heeft aan het begin van de nacht een kleine brand gewoed. Het is onbekend waar en wat er precies gebrand heeft, maar het vermoeden bestaat dat het in het keukengedeelte is geweest. De brandweer ventileerde het pand, waarna alle hulpdiensten weer in konden rukken.

Foto's: Ferrie van der Geer

Ferrie3

Ferrie2

Ferrie1

Zaterdag 14 april:

's-Gravenzande - Op de rotonde bij de kruising Vreeburghlaan/Monsterseweg trof een automobilist vanochtend even voor half acht een fietsster aan die roerloos op de weg naast haar ligfiets lag. Gelijk werden de hulpdiensten gebeld en naast een ambulance werd ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. De komst van het MMT werd echter gecanceld en de gewonde fietsster is onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. De fietsster is waarschijnlijk ten val gekomen met haar fiets en daarbij ongelukkig terechtgekomen.

Foto's: Danny Botman en Fred van der Ende

WFE-14042012(Eenzijdig ongeval monsterseweg vreeburghlaan) 013

WDB-DSC 4297

WFE-14042012(Eenzijdig ongeval monsterseweg vreeburghlaan) 014

Rijswijk - Op de rotonde waar de Generaal Spoorlaan en de Schaapweg bijelkaar komen is vanmiddag een aanrijding ontstaan tussen twee auto's. Aanvankelijk leek het erop dat er sprake was van een aanrijding met letsel met beknelling. Zowel de brandweer als de politie en de ambulance werden gealarmeerd. Vlak na aankomst van de brandweer bleek dat er van een beknelling geen sprake was; zonder dienst te doen is de brandweer weer ingerukt. Na controle door ambulancepersoneel was het zelfs niet benodigd om iemand te vervoeren. De aanrijding leverde lichte verkeershinder op.

Video: Ferrie van der Geer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: René Hendriks

IMG 4900

IMG 4901

IMG 4902

Zoetermeer - Vanmiddag heeft de politie weer een hennepkwekerij ontdekt en laten ontruimen. De relatief kleine kwekerij bevond zich in een woning aan de Kikkersloot. Een daartoe gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om de kwekerij te ontmantelen en op te ruimen. De hennepplanten zijn ter plaatse vernietigd.

Foto's: Ruben van Essen

Hennep5

Hennep4

Hennep7

Den Haag - Aan de Archimedesstraat heeft zaterdagavond een kleine schoorsteenbrand gewoed. De brandweer werd eerst opgeroepen voor een 'nacontrole na brand', maar ter plaatse bleek dat er nog een kleine brand woedde in de schoorsteen. Vervolgens is er een hoogwerker ter plaatse gekomen en is van daaruit de schoorsteen geramoneurd.

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG 5370

w-IMG 5372

Den Haag - Zaterdagavond rond 23.00 uur heeft er een kleine brand gewoed in een woning aan de De Gheijnstraat. Een bewoner raakte gewond en is door het ambulancepersoneel nagekeken. Of hij vervoerd is naar het ziekenhuis, is niet bekend.

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG 5377

w-IMG 5379

w-IMG 5382

Monster - Rond 22.20 uur vanavond werd er een schoorsteenbrand gemeld in een hoekwoning aan de Geestweg. Hierop rukten de tankautospuit van kazerne Monster, alsmede de tankautospuit en de hoogwerker van kazerne Den Haag-Loosduinen. Ter plaatse bleek dat er vonken uit de schoorsteen kwamen en veel rook. Hierop werd de woning ontruimd en is de schoorsteen vanuit de hoogwerker geramoneurd. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Foto's: Fred van der Ende

WFE-14042012(Geestweg 41 Monster) 003

WFE-14042012(Geestweg 41 Monster) 015

WFE-AqeD15mCQAA5miN.jpg large