Nieuwsflits week 19

kop nieuwsflitsthumb-19

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 19 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 07 mei:

Rijswijk - Het Snel Interventievoertuig (SIV) van kazerne Rijswijk kreeg maandagavond omstreeks kwart voor zeven een bijzondere melding binnen. Een kind was in een portiek aan de Martin Campslaan gevallen en was daarbij met zijn been bekneld geraakt tussen de trap en de muur van het portiek. Daar de bemanning met de SIV ter plaatse was en men zwaarder gereedschap nodig had, is het hulpverleningsvoertuig van kazerne Rijswijk met spoed ter plaatse gekomen. Met behulp van onder andere een hefkussen en een spreider heeft de brandweer een betonnen trap enkele centimeters verplaatst, waardoor het slachtoffertje bevrijd kon worden. Aan dit bijzondere avontuur hield het slachtoffertje geen verwondingen over. De Officier van Dienst en een ambtenaar van Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk zijn ter plaatse gekomen om de staat van de trap te contoleren. Totdat dit afgerond is, is de trap tijdelijk buiten bedrijf gesteld en afgesloten.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Martin-Campslaan TDK 3256

w-Martin-Campslaan TDK 3259

w-Martin-Campslaan TDK 3260

Dinsdag 08 mei:

Den Haag - Omstreeks 03.50 uur heeft er een kleine brand gewoed in het Grieks restaurant "Thessaloniki" aan de Van Musschenbroekstraat. De brandweer had de binnenbrand na het boemen van de voordeur snel onder controle. In 2008 brandde de keuken van dit restaurant ook al uit, waardoor deze totaal verbouwd moest worden. Het restaurant is na de brand door de brandweer geventileerd.

Foto's: Robert Johnson

WRJH 2119

WRJH 2126

Dinsdag 08 mei:

Den Haag - Op de Oude Haagweg werd vanmiddag ter hoogte van de Walnootstraat eeen laser- en VOP-controle gehouden. Deze controles werden gehouden wegens de recentelijke ongelukken op de Oude Haagweg. Na 1 uur gestaan te hebben, werd er één rijbewijs ingevorderd wegens een brommer die niet aan de eisen voldeed, is er drie maal geschreven voor het niet voor laten gaan van een voetganger op de VOP en eenmaal voor het overschrijden van de snelheid met 20 km/h. De bestuurder van dit voertuig (een Pool) mocht direct 150 euro betalen.

Video: Dejan Jeremic

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 5868

w-IMG 5876

wd-IMG 5885

Voorburg - Aan de Schipholboog brandde aan het begin van de avond, zo rond de klok van half zeven, een caravan tot de grond toe af. Ondanks de snelle inzet van de bemanning van de tankautospuit Leidschendam-Voorburg was de caravan reddeloos verloren. Hoe de 'sleurhut' in de brand is geraakt, is onbekend.

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG 6164

w-IMG 6166

w-IMG 6168

Woensdag 09 mei:

Kwintsheul - In de Kerkstraat heeft rond 15.30 uur een botsing plaatsgevonden tussen een bestelauto en een meisje op de fiets. De jeugdige fietsster wilde de weg oversteken, waarop de bestuurder van de bestelauto stopte. Vervolgens trok de automobilist echter weer op en kwam met zijn auto in botsing met de fietsster. Door de botsing is de automobilist op een paaltje gereden. Zijn auto moest door een berger worden afgesleept. De verpleegkundige van de motorambulance heeft het kind nagekeken; zij hoefde niet te worden vervoerd.

Foto's: Cees de Kleyn en Fred van der Ende

WCK-DSC 1914

w-20120509-kerkstraat 15

Delft - Op de A13 kwamen vandaag een bestelbus en een kleine vrachtwagen met elkaar in botsing. Hierdoor werden twee rijbanen van de rijbaan Rotterdam richting Rijswijk afgesloten, wat lange files opleverde. Doordat de bestelbus op zijn zij op de vangrail tot stilstand kwam, kon de bestuurder niet uit de auto komen. De brandweer verwijderde daarom de voorrruit.

Foto's: Shane Alders

w-IMG 1737-zoom

w-IMG 1745

w-IMG 1747

Den Haag - Bij een aanrijding op de kruising Chicagostraat/Baltimorehof is omstreeks 19.15 uur een steppend kind aangereden door een taxi, die vanaf de Baltimorehof de Chicagostraat op wilde rijden. De taxi kwam aangereden uit een voetgangersgebied en is tegen het steppende kind aan gereden. Het kind is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie heeft de zaak in onderzoek.

Foto's: Cees de Kleyn

WCK-DSC 1930

WCK-DSC 1934

Maasdijk - Op de Schenkeldijk zijn omstreeks 19.30 uur twee racefietsers gewond geraakt, nadat zij door een tegemoetkomende auto met een Pools kenteken van de weg waren gedrukt. Zij belandden hierdoor in een hek. Beide renners zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto is doorgereden. Op de Schenkeldijk ontstond een kleine lokale file, omdat deze door het ongeval tijdelijk gesloten was.

Foto's: Fred van der Ende

FREDMS

FREDMS2

Donderdag 10 mei:

Delft - Op de Westlandseweg ontstond bij de verkeerslichten nabij de brandweerkazerne een kop-staart aanrijding, waarbij drie voertuigen betrokken waren. Ambulance en motorambulance zijn ter plaatse gekomen en er is één persoon onderzocht in de ambulance. Het is onbekend of deze persoon naar het ziekenhuis is vervoerd. De aanrijding veroorzaakte veel overlast voor het verkeer.

Foto's: Dejan Jeremic

WDJ-IMG 6190

WDJ-IMG 6193

WDJ-IMG 6197

Den Haag - Vanmiddag vond op de kruising van de Mozartlaan met de Aaltje Noordewierstraat een aanrijding plaats tussen een motor en een personenauto. De automobilist kwam uit de Mozartlaan en had de motorrijder voorrang moeten geven. Volgens getuigen stond de auto ook netjes stil, maar trok deze echter net op toen de motorrijder bij het kruispunt reed. Een aanrijding volgde. De motorrijder kwam er vanaf met wat schaafwonden. Het (tram)verkeer had op haar manier last van het ongeval. Enkele trams zijn achteruit teruggereden naar de De Savornin Lohmanplein om zo toch te kunnen blijven rijden. De auto kon zelfstandig verder; de motor is afgevoerd door een berger.

Foto's: Dejan Jeremic

WDJ-IMG 6148

WDJ-IMG 6154

WDJ-IMG 6176

Wateringen - Omstreeks half zeven moest de tankautospuit van post Wateringen uitrukken naar een autobrand aan de Veilingroute. Aldaar bleek er een kleine brand te hebben gewoed in het motorcompartiment van een oldtimer Porsche. De eigenaar van het voertuig had zelf al een bluspoging gedaan, welke deels geslaagd was. De bemanning van de tankautospuit heeft met een straal hogedruk het werk afgemaakt, waarna men retour kazerne kon. Voor de ongelukkige eigenaar is een berger besteld, die zijn geliefde voertuig heeft afgesleept.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Veilingroute TDK 3333

w-Veilingroute TDK 3341

w-Veilingroute TDK 3346

Rijswijk - De bestuurder van onderstaande auto verloor rond 22.10 uur vermoedelijk door de hevige regenval de macht over het stuur van zijn auto. Hierdoor belandde hij frontaal tegen een boom. Dit geheel gebeurde allemaal op de Burgemeester Elsenweg. Gelukkig raakte er bij het ongeval niemand gewond. De auto is total loss en moest door een berger worden weggesleept.

Foto's: Maurice Schotman

w- MG 4541

w- MG 4547

w- MG 4560

Vrijdag 11 mei:

Den Haag - Een persoon, die klaarblijkelijk onder invloed was van alcohol, raakte afgelopen nacht rond 02.00 uur te water aan de Conradkade. Nog voor aankomst van de brandweer wist de politie de man al uit het water te krijgen. De brandweer kon hierdoor zonder dienst te doen inrukken. De politie nam de man mee naar het bureau, alwaar hij op adem kon komen en voorzien werd van droge kleren.

Foto's: Maurice Schotman

w- MG 4574

w- MG 4579

w- MG 4583

Den Haag - Op de kruising Paviljoensgracht/Stille Veerkade ontstond rond half één vanmiddag een ruzie en daarbij is één persoon in zijn pols gestoken. De politie was snel ter plaatse en kon één verdachte aanhouden. Het slachtoffer is onderzocht door personeel van een ambulance en is daarna onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend wat de aanleiding voor de ruzie was.

Video: Marco Mattheijer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Marco Mattheijer

W-mattheijer-stilleveerkade 1

W-mattheijer-stilleveerkade 2

W-mattheijer-stilleveerkade 3

Rijswijk - Op de Sir Winston Churchilllaan heeft omstreeks 16.15 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scooter. Ondanks de forse klap en de flinke schade kon het slachtoffer na uitsluiten van nekletsel zelf de ambulance inlopen. Het slachtoffer hoefde na controle in de ambulance niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Door het ongeval is de Sir Winston Churchilllaan ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan in één richting tijdelijk afgesloten geweest.

Foto's: Shane Alders

IMG 1778

IMG 1785

IMG 1824

Den Haag - Op de kruising van de N14 met de N44 heeft vanmiddag omstreeks 16.40 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen drie auto's. De schade die hierbij ontstond was gelukkig klein. Wel ontstond er een lange file, omdat het verkeersplein tijdelijk was afgesloten. Ondanks dat er wel een ambulance ter plaatse is geweest, hoefde uiteindelijk niemand vervoerd te worden.

Foto's: Machiel Janssen

IMG 6425

IMG 6431

Rotterdam - Op de Overschiese Kleiweg heeft vrijdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een politievoertuig. Het politievoertuig, dat onderweg was naar een overval, heeft de fietser geschept. De 69-jarige vrouw kwam bij haar val ongelukkig terrecht en raakte zwaargewond. Het Mobiel Medisch Team werd gealarmeerd om het ambulancepersoneel assistentie te verlenen. Samen hebben ze het slachtoffer gestabiliseerd en gereed gemaakt voor vervoer. Het slachtoffer is met spoed en onder begeleiding van de MMT-arts naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht. De Verkeers Ongevallen Analyse van de regio Haaglanden heeft het verdere onderzoek uitgevoerd. Het tactisch onderzoek zal gedaan worden door de Rijksrecherche. De bestuurder van het politievoertuig is aangemerkt als verdachte. De bijrijder van het politievoertuig als getuige.

Foto's: Wendy van Viegen

WWV-DSC 0652k

WWV-DSC 0723

WWV-DSC 0724

Den Haag - Op de Broekweg kwam vrijdagavond rond 22.00 uur een ambulance van 'Het Witte Kruis' vast te zitten in het zand. Het hulpverleningsvoertuig van de brandweerpost Den Haag-Haagse Hout kwam ter plaatse om de ambulancebroeders en de ambulance zelf te bevrijden. Hoe de ambulance daar terecht kwam, is niet duidelijk.

Foto's: Danny Botman, Ruben van Essen en Machiel Janssen

w-DB-Ambu DSC 5721

w-IMG 6527

w-IMG 6366

Zondag 13 mei:

Den Haag - In een woning aan de Miquelstraat brak omstreeks kwart voor vier vannacht brand uit. Bij onderzoek door de brandweer bleek het te gaan om een klein brandje in de elektra op het toilet. De brandweer heeft de brand geblust en de elektra afgesloten. De bewoner van het pand is in verband met mogelijke rookinhalatie onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet te worden vervoerd. Hem is echter wel medegedeeld dat hij die nacht niet meer in de woning kon verblijven en elders onderdak moest zoeken. Stichting Salvage is ter plaatse geweest in verband met de schade.

Foto's: Maurice Schotman

WMS- MG 4762

WMS- MG 4784

WMS- MG 4806

Den Haag - Op de Segbroeklaan vond vanmiddag ter hoogte van de Kwartellaan een aanrijding met letsel plaats, waarbij twee voertuigen betrokken waren. Na de aanrijding had de bestuurster van één van de voertuigen wat klachten, waardoor naast de ambulancedienst ook de brandweer ter plaatse gevraagd werd. Zij bleek echter zelfstandig het voertuig te kunnen verlaten, waardoor de inzet van de brandweer beperkt bleef tot het plaatsen van een airbaghoes. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De Verkeerspolitie onderzoekt de aanrijding. Door het afsluiten van de Segbroeklaan richting de Goudenregenstraat liep de omgeving vast; de file's begonnen bij de De Savornin Lohmanlaan, respectievelijk bij de Goudenregenstraat. Ook de HTM stond gestremd. De achterste auto is door een berger afgesleept.

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 6456

w-IMG 6461

w-IMG 6487