Nieuwsflits week 20

kop nieuwsflitsthumb-20

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 20 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 14 mei:

Den Haag - De pagers van brandweermensen op de kazernes Den Haag-Laak, Den Haag-Loosduinen en Den Haag-Centrum gingen iets na 14.30 uur af met de melding dat er een binnenbrand zou zijn in een woning aan de Groen van Prinstererlaan. Het bleek ter plaatse gelukkig mee te vallen. Er had zich een 'culinair ongelukje' voorgedaan in de vorm van een pannetje die te lang op het vuur was blijven staan. Eén en ander veroorzaakte een onwelriekende lucht en de nodige rook. De brandweer heeft de woning geventileerd.

Foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 6821

w-IMG 6837

Wassenaar - Op de kruising Fabritiuslaan/Clematislaan ontstond rond 14.45 uur een kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's. De schade was ogenschijnlijk gering, maar desalniettemin had één van de inzittenden dusdanige klachten, dat deze na onderzoek in de ambulance onder A1 naar het ziekenhuis is vervoerd.

Foto's: Arthur van Wezel en Ruben van Essen

WAW-DSC 1570

WAW-DSC 1572

WRE-IMG 6505

Leidschendam - De brandweer werd vanavond om 18.40 uur naar de Prins Johan Willem Frisolaan gestuurd vanwege een gevallen glasplaat. De glasplaat is door een nog onbekende oorzaak boven op een auto gevallen.

Foto's: Lucien de Vries

w-DSC 3488

w-DSC 3489

w-DSC 3493

Den Haag - De rotonde op het kruispunt Groen van Prinstererlaan/Albardastraat is zeer regelmatig het toneel van aanrijdingen, al dan niet met letsel. Ook vanavond vond er hier een ongeval plaats. Omstreeks 23.00 uur werd een fietser op de rotonde aangereden door de bestuurder van een blauw busje. In plaats van om zich om het slachtoffer te bekommeren, reed de bestuurder door; zich hiermee schuldig makend aan een strafbaar feit. Voorbijgangers hebben de fietser eerste hulp verleend. Het gealarmeerde ambulancepersoneel heeft het slachtoffer gestabiliseerd en daarna onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 6855

w-IMG 6862

w-IMG 6878

Dinsdag 15 mei:

Voorburg - Op de A12 'stad uit' kwamen vlak voor de oprit drie auto's in een kop-staart aanrijding terecht. De brandweer werd gewaarschuwd voor een beknelling, maar daarvan bleek achteraf geen sprake. Eén kind werd op de vacuümspalk gelegd en naar het ziekenhuis vervoerd. Doordat één rijstrook in de spits was afgesloten liep het verkeer in een groot deel van de stad vast.

Foto's: René Hendriks

w-PEEN6407

w-PEEN6413

Den Haag - Op de Joubertstraat ging (vermoedelijk) de jeugd aan de haal met een zogenaamde schaarhoogwerker. Op het moment dat deze een muur ramde, namen zij de benen. De aannemer en de eigenaar van de muur bleven met de schade zitten.

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 6788

w-IMG 6790

Woensdag 16 mei:

's-Gravenzande - Rond vijf voor drie vannacht werden de beide tankautospuiten van 's-Gravenzande en de hoogwerker van Den Haag-Loosduinen gealarmeerd voor een melding van een binnenbrand in een woning aan de Barak. Aldaar bleek dat in de woonkamer een meubelstuk in de brand stond. Dit alles zorgde voor veel rook in de woning. De brandweer verplaatste het meubelstuk naar de straat en daar werd hij verder afgeblust. De woning werd geventileerd. Eén van de bewoners werd nog in de ambulance onderzocht op rookinhalatie, maar hoefde niet te worden vervoerd.

Foto's: Fred van der Ende

WFE-16052012(brand barak 's-gravenzande) 006

WFE-16052012(brand barak 's-gravenzande) 008

WFE-16052012(brand barak 's-gravenzande) 009

Rijswijk - Vanmiddag rond drie uur is er een man van een ladder gevallen bij een woning aan `t Haantje. Hij was bezig met het snoeien van een grote conifeer en tijdens deze werkzaamheden is de man van de ladder gevallen, waarna hij met zijn hoofd tegen de grond kwam. De traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team is gealarmeerd, maar de inzet is uiteindelijk gecanceld. De man is onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

W-JFA101

W-JFA103

W-JFA104

Donderdag 17 mei:

Wassenaar - Op de Backershagelaan belandde donderdagmiddag een automobiliste door nog onbekende oorzaak met haar auto tegen een boom. Aangezien er mogelijk sprake was van nek-, dan wel rugletsel, is de nek van de vrouw tot de komst van een ambulance gefixeerd. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer nagekeken en voor verdere controle naar het ziekenhuis vervoerd. De auto moest worden afgesleept.

Foto's: Pascal de Haas

DSC 4593-1

DSC 4597-1

DSC 4607-1

Den Haag - Op de kruising van de Vaillantlaan met de Hoefkade is een fietser aangereden door een stadsbus. De bus van Veolia reed rond 17.15 uur over de Vaillantlaan richting de Parallelweg en sloeg bij de Hoefkade rechtsaf. Hierbij raakte de bus een fietser, die ten val kwam. Het gealarmeerde ambulancepersoneel constateerde dat het allemaal gelukkig meeviel. Na onderzoek hoefde de fietser niet vervoerd te worden.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-IMG 7996

WMM-IMG 8002

WMM-IMG 8005

Rijswijk - Rond vijf voor zes vanmiddag brak er door onbekende oorzaak brand uit in de keuken van een woning aan de Minister Talmalaan. Voertuigen van kazernes Den Haag-Laak en Rijswijk waren snel ter plaatse en hadden het brandje snel onder controle. Omdat het brandje met de nodige rook en stank gepaard ging werd middels een overdrukventilator het huis geventileerd. Vanuit de hoogwerker is het schoorsteenkanaal nog geïnspecteerd om uit te sluiten dat de brand via de rookafzuiging in het rookkanaal was geslagen.

Video: Ferrie van der Geer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Ferrie van der Geer

w-2012-05-17-MINISTER-TALMALAAN-1

w-2012-05-17-MINISTER-TALMALAAN-2

Vrijdag 18 mei:

Bleiswijk - Omstreeks 13.40 uur raakte er langs de Nieuwe Hoefweg/N209 een auto van de weg. Een racefietser die op het fietspad ernaast reed, werd aangetikt door de auto en kwam ten val. Er waren, mede doordat de locatie niet direct duidelijk was, drie politiekorpsen ter plaatse, te weten Hollands-Midden, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond. De ambulancedienst kwam ook ter plaatse en heeft de racefietser ter plaatse behandeld en onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. Het was de eerste inzet voor de splinternieuwe ambulance, de 15-145 van Zoetermeer.

Foto's: Willem Pos

W-POS 6949

W-POS 6950

W-POS 6960

Zaterdag 19 mei:

Den Haag - Op de kruising Mient/Perenstraat is vanmiddag een vrouw gewond geraakt, nadat zij door een auto van haar scooter was gereden. De vrouw is door personeel van een ambulance en motorambulance behandeld aan haar verwondingen. Met onbekend letsel is zij vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: R.M. Al

w-DSC 7255

w-DSC 7277

w-DSC 7293