Nieuwsflits week 26 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 26

kop nieuwsflitsthumb-26

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 26 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 25 juni:

Rijswijk - Politieagenten die om 09.45 uur een veroordeelde Rijswijker thuis wilde ophalen, moesten de nodige moeite doen om de man uiteindelijk mee te krijgen. Na het aanbellen vluchtte de man namelijk het dak van zijn woning op en gaf aan hier niet vanaf te willen komen. Daarop besloten de agenten om met behulp van een hoogwerker van de brandweer de man van het dak te halen. Toen de hoogwerker gearriveerd was, stapte de 18-jarige man via het dak in het bakje en kon zo uiteindelijk toch gearresteerd worden.

Foto: Tino van Dam

w-tinovandam

Dinsdag 26 juni:

Zoetermeer - De traumahelikopter is vanmiddag in de Zoetermeerse wijk "De Leyens" geland om te assisteren bij een medische noodsituatie in een woning aan de Lessingzijde. Daar waren al twee ambulances ter plaatse en zij vroegen om assistentie van het Mobiel Medisch Team. De brandweer werd gealarmeerd om het slachtoffer horizontaal uit de woning te halen. Nadat het slachtoffer in de ambulance gestabiliseerd was, is deze met spoed naar het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden en later door de traumahelikopter bij het ziekenhuis opgehaald.

Foto's: Richard Bregman

dsc 4938

dsc 4943

dsc 4959

Den Haag - Bij de Jumbo in Scheveningen is in het pad waar de drogisterijartikelen staan, een kleine kortsluiting geweest. Hierdoor is een klein brandje ontstaan. De brandweer heeft nader onderzoek verricht, maar heeft geen blussing uit hoeven voeren. De supermarkt is tijdelijk ontruimd geweest.

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer-jumbo 1

w-mattheijer-jumbo 2

w-mattheijer-jumbo 3

Woensdag 27 juni:

Leidschendam - Op de Vlietweg zag de chauffeur van een auto te laat dat de auto voor hem stilstond om linksaf te slaan. Een aanrijding was het gevolg. Uiteindelijk hoefde er niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Foto's: Ruben van Essen

w-img 8862

w-img 8859

w-img 8870

Donderdag 27 juni:

Voorburg - Vanmiddag even voor half twee vond er een kop-staart aanrijding plaats op de Prins Bernhardlaan. Een automobiliste reed vermoedelijk door onoplettendheid achterop haar voorganger. Zij raakte hierbij lichtgewond. In het voorste voertuig werd aan een inzittende in afwachting van de ambulancedienst door de brandweer eerste hulp verleend. De man kon uiteindelijk zelf uit het voertuig stappen, waarna de inzet van de brandweer beperkt bleef tot opruimwerkzaamheden. Ten tijde van het ongeval was de belangrijke verkeersroute voor het verkeer afgesloten.

Foto's: Lucien de Vries en Machiel Janssen

w-dsc 3637

w-dsc 3639

w-img 6891

Den Haag - Omstreeks kwart over drie vanmiddag werd halverwege de Van Musschenbroekstraat een bromfietsster aangereden door een personenauto. De auto wilde waarschijnlijk keren en zag de achteropkomende bromfietsster over het hoofd. Deze reed hierop tegen de zijkant van de auto en werd over de motorkap heen gelanceerd. Het gewaarschuwde ambulancepersoneel heeft de bromfietsster op de wervelplank gelegd en daarna is zij onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie deed onderzoek naar de aanrijding.

Foto's: Arie Tuit

w-arie2

w-arie5

w-arie10

Vrijdag 29 juni:

Den Haag - Op de kruising Lobelialaan/Aronskelkweg vond vanmiddag rond vijf voor drie een aanrijding tussen twee auto's plaats. De brandweermotor en politie zijn gealarmeerd. Bij aankomst van de politie bleek dat er veel materiële schade was, maar gelukkig was niemand gewond. De brandweermotor is uiteindelijk niet ter plaatse geweest. Beide voertuigen moesten door een berger worden afgevoerd. Omdat er olie was gelekt heeft de berger absorptiekorrels over de olie gestrooid. Nu is het verder aan de verzekering om de zaak af te handelen.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 9964

w-img 9989

w-img 9994

Zaterdag 30 juni:

Delft - Aan het Botenpad raakte vanavond een meisje met haar voet bekneld tussen de spaken van de fiets waar zij op zat. Het meisje zat bij (vermoedelijk) één van haar ouders achterop de fiets in een kinderzitje, toen zij door nog onbekende oorzaak met haar voetje in het wiel kwam en bekneld raakte tussen de spaken. De brandweer kwam ter plaatse om het meisje uit haar benarde positie te bevrijden. Het meisje is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor controle.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

ferrie1

ferrie3

ferrie2

Zondag 01 juli:

Wassenaar - Aan het begin van de avond belde een bezorgde bewoner van de Dr. Mansveltkade de brandweer; een tak hing gevaarlijk los boven de weg en zou, bij een eventueel afknappen, voor nogal wat leed kunnen zorgen. Ook de brandweer constateerde dat de tak niet geheel ongevaarlijk hing, echter kon de bemanning van de Wassenaarse tankautospuit er niet bij komen. Derhalve werden de collega's van kazerne Leidschendam-Voorburg ter plaatse gevraagd om met de hoogwerker te assisteren. Tijdens het incident bemerkte de bewoner nog een loshangende tak; ook deze leverde gevaar op. Beide takken zijn vanuit de korf van de hoogwerker verwijderd. De Dr. Mansveltkade moest in verband met het opstellen van de hoogwerker korte tijd deels afgesloten worden.

Foto's: Pascal de Haas

dsc 5261-1

dsc 5270-1

dsc 5276-1