Nieuwsflits week 27 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 27

kop nieuwsflitsthumb-27

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 27 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Dinsdag 03 juli:

Nootdorp - Vanmorgen even voor acht uur is op de Sportparkweg een auto te water geraakt. Een dame, die met haar auto wilde inparkeren, bleef met haar schoen haken aan het gaspedaal. Hierdoor is zij over de trottoirband heen geschoten, het talud af en zo het water in. Mevrouw is door omstanders uit haar benarde positie bevrijd en liep geen verwondingen op. Door een bergingsbedrijf is de auto uit het water gehaald.

Foto's: Peter Kroon

w-image

w-foto 7

w-foto 9

Den Haag - Rond tien over negen vanochtend botsten enkele auto's achter op elkaar op de kruising van de Donau met de Loire. Er is een ambulance ter plaatse gekomen, maar er hoefde niemand te worden vervoerd. Wel is één van de auto's afgevoerd door een bergingsbedrijf.

w-jfa070

w-jfa074

Leidschendam - Op de kruising van de Heuvelweg met de IJsvogellaan, ter hoogte van het parkeerterrein van winkelcentrum Leidsenhage, botsten rond kwart over tien twee personenauto's op elkaar. De schade was groot; beide voertuigen moesten uiteindelijk afgevoerd worden. Er is een ambulance ter plaatse geweest. Het is alleen niet bekend of deze iemand vervoerd heeft. De bemanning van een passerende tankautospuit heeft hand-en-spandiensten verleend.

Foto's: Geer van Aalderen

w-030720121230

w-030720121233

Zoetermeer - Op de kruising van de Westergo met de Husingo heeft dinsdagmiddag rond 15.10 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. Het slachtoffer, de fietser, is behandeld in de ambulance en werd zonder spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft het incident afgehandeld.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-mr 8392

w-mr 8395

Den Haag - Op het fietspad van de Loosduinseweg heeft vanmiddag rond tien over drie een aanrijding plaatsgevonden tussen een brommer en een scooter. Er zijn twee opzittenden vervoerd naar het ziekenhuis. De oorzaak van de aanrijding is onbekend.

Foto's: Thera Sondervan

w-foto2

w-foto3

w-foto4

Den Haag - Even voor vijf uur vanmiddag vond er op de kruising van de Melis Stokelaan met de Fruitweg een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Politie en ambulance zijn ter plaatse geweest. Er is een inzittende onderzocht in de ambulance. Het is alleen niet bekend of deze naar het ziekenhuis is vervoerd.

Foto: Astrid Huegen

w-20120703

Woensdag 04 juli:

Den Haag - Op de Vaillantlaan, het gedeelte tussen de Hoefkade en de Parallelweg, ontstond rond 18.00 uur een aanrijding tussen twee voertuigen. De bestuurder van het busje wilde van de rechter- naar de linkerbaan, maar zag niet dat de personenauto op de linkerbaan remde omdat de bestuurder aan de rechterkant een vrije parkeerplek zag. Een botsing was het gevolg. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar wel was er de nodige schade. Beide voertuigen zijn afgevoerd. De Vaillantlaan was korte tijd gestremd richting de Parallelweg.

Foto's: Paul Pronk

w-001

w-002

w-006

Rijswijk - Op de Schaapweg ontstond even voor acht uur vanavond een aanrijding tussen twee personenauto's. Eén van de auto's belandde na de aanrijding tegen een verkeerspaal, die uit de grond werd gereden. Een ambulance en een motorambulance zijn ter plaatse geweest, maar geen van de inzittenden hoefden te worden vervoerd. De beide auto's zijn door een berger afgevoerd.

Foto's: Ruben van Essen

w-img 9197

w-img 9203

w-img 9207

Donderdag 05 juli:

Delft - Het gezegde is 'een hond heeft een baasje, een kat heeft personeel'. Een ander verschil is dat katten in een boom klimmen en een hond er slechts tegenaan plast. Dat klimmen in bomen gaat de meeste katten redelijk goed af. Alleen het terugkomen op aarde heeft soms de nodige voe... ehm pootjes in de aarde. Zo ook vanochtend rond half elf op de Jan de Oudeweg. Een kat zat daar in de boom klaaglijk te miauwen en buurtbewoners belden ten einde raad de brandweer. De brandweer is er voor het redden van mens én dier, dus de hoogwerker van Delft werd erop af gestuurd. Nadat deze was afgestempeld en het bakje met brandweerman omhoog ging, was het wachten op de bevrijding van de kat. Dacht u.... De kat had namelijk heel andere plannen; hij vond het maar eng zo'n brandweervent die wel heel dichtbij kwam. Op het laatst zelfs met een vangstok. En toen het lusje van de vangstok bijna om zijn nekje lag, koos de kat toch maar voor de grote sprong naar beneden. En zo gaat het dus heel vaak, kan iedere brandweerman u vertellen.

w-jfa098

w-jfa147

w-jfa154k

Den Haag - Het stukje rijbaan van de A4 richting Amsterdam, vlak voor de afrit Leidschendam, is een berucht stukje snelweg. Zeer regelmatig vinden hier aanrijdingen plaats, waarbij niet zelden meer dan twee auto's betrokken zijn. Ook vanmiddag rond tien voor vijf was het raak op dit punt. Vier personenauto's klapten hier op elkaar. Politie en ambulance kwamen ter plaatse. Er zijn inzittenden onderzocht, maar voor zover ons bekend hoefde er niemand vervoerd te worden. Enkele auto's moesten wel door een berger worden afgevoerd. Er was gedurende enige tijd één rijstrook afgesloten door het ongeval.

Foto's: Shane Alders en Danny Botman

w-img 4081

w-dsc 7758

w-dsc 7762

Den Haag - Op de Utrechtsebaan, op de rijbaan richting Den Haag, klapte rond half zeven vanavond een personenauto achterop een bedrijfsbusje. De bestuurder van de personenauto liep een sneetje in zijn vinger op; dat werd door een politieman vakkundig ontsmet en verbonden. De auto van deze man kwam er minder goed vanaf en moest door een berger afgevoerd worden. Er was tjdelijk één rijstrook afgesloten tijdens het incident.

Foto's: Ruben van Essen

w-img 9285

w-img 9286

w-img 9290

Vrijdag 06 juli:

Voorburg - Even na zeven uur vanochtend troffen voorbijgangers een scootmobiel in de sloot langs de Bruijnings Ingenhoeslaan aan. Hierop werden de hulpdiensten verwittigd. De brandweer kwam met prio 1 ter plaatse voor een mogelijke persoon te water. Er werd (gelukkig) niemand in het water aangetroffen. Derhalve kan er sprake zijn van of 1) de eigenaar heeft het vehikel gedumpt, omdat hij niet tevreden was met het zitcomfort of 2) er is sprake geweest van een 'wonderbaarlijke genezing' na een bezoekje aan Jomanda; de eigenaar beweegt zich thans voort op rolschaatsen of 3) onverlaten hebben de scootmobiel gestolen en alhier gedumpt. Mogelijkheid 3 kwam ons als meest logische voor. De politie heeft zich over de scootmobiel ontfermd.

w-jfa033

w-jfa042

w-jfa043

Zaterdag 07 juli:

Den Haag - Op de kruising van de Nieuweweg met de Lozerlaan is rond half één vanmiddag een jongen op de fiets vermoedelijk onwel geworden en gevallen. Het kind kwam daarbij zo lelijk terecht, dat de komst van de ambulance gewenst was. Ook de traumahelikopter "Lifeliner 2" met het Mobiel Medisch Team is ter plaatse gekomen. De traumahelikopter is in het recreatiegebied "Madestein" geland. Het jongetje is met onbekend letsel, onder motorbegeleiding, met spoed vervoerd naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Foto's: Cees de Kleyn

w-lozerlaan tdk 4658

w-lozerlaan tdk 4664

w-lozerlaan tdk 4717