Nieuwsflits week 28 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 28

kop nieuwsflitsthumb-28

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 28 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 09 juli:

Zoetermeer - Even over half negen was het gedaan met de rust bij de Acaciazoom. Een persoon raakte er zwaargewond vanwege een - volgens omwonenden - val of sprong van hoogte. Er werden onder andere twee ambulances, een motorambulance en een traumahelikopter ter plaatse gestuurd. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, is deze per ambulance onder motorbegeleiding met spoed vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde. De arts van het Mobiel Medisch Team is met de ambulance meegereden. Deze is later bij het Westeinde weer opgehaald door de traumahelikopter.

Foto's: Martijn Roggeveen en Ruben van Essen

w-dsc 8669

w-dsc 8697

w-img 9419

Dinsdag 10 juli:

Zoetermeer - Op de kruising van de Opticaweg met de afrit van de Verlengde Australiëweg heeft vanmiddag rond 12.40 uur een aanrijding plaatsgevonden. Het betrof een kop-staart botsing, waar twee personenauto's bij betrokken waren. Brandweer en ambulancedienst werden gealarmeerd, omdat er sprake zou zijn van een beknelling. Dat bleek echter niet het geval te zijn. Er raakte niemand gewond. De schade aan beide auto's is aanzienlijk.

Foto's: Willem Pos

w-pos 8279

w-pos 8283

w-pos 8288

Dinsdag 10 juli:

Den Haag - Op de Ockenburghstraat ontstond rond 21.10 uur een aanrijding tussen twee auto's. Eén daarvan ramde bij de aanrijding een paal van een verkeerslicht. Er is een ambulance gealarmeerd; het is niet bekend of er iemand vervoerd is.

Foto's: Ronald Vrolijk

w-imag0157

w-imag0158

Woensdag 11 juli:

Den Haag - Omstreeks vijf over half drie vanmiddag ontstond er een kop-staart aanrijding op de Westduinweg, in de richting van Duindorp. Hierbij waren drie auto's betrokken. De brandweer was ook gealarmeerd, maar hoefde niet te knippen. Er zijn twee personen naar het ziekenhuis vervoerd. Bus 22 was tijdelijk gestremd.

w-jfa047

w-jfa053

w-jfa106

Den Haag - In de Herman Costerstraat, nabij het Hoflandplein, is een persoon gewond geraakt na te zijn meegesleurd door een tram. Volgens onbevestigde berichten probeerde de man nog in te stappen toen de deuren al sloten. Meteen na het ongeval zijn de hulpdiensten gealarmeerd. Omdat volgens de eerste berichten een persoon onder de tram zou liggen, is ook de grote kraan gealarmeerd. Het slachtoffer is echter niet onder de tram terechtgekomen en kon op het perron zelf worden behandeld. De brandweer heeft verder geen dienst verricht. Het slachtoffer is uiteindelijk onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. De trams 11 en 12 waren enige tijd gestremd door het ongeval.

Foto's: Maurice Schotman

w-img 0556

w-img 0562

w-img 0569

Den Haag - Politiebureau Laak verzocht op woensdagavond via Twitter aan het publiek om uit te kijken naar een bepaald type auto, waarvan het kenteken begon met het nummer "37". Diezelfde avond nog is dit voertuig aangetroffen in Rijswijk en staande gehouden op de kruising Generaal Spoorlaan/Prinses Beatrixlaan. Volgens de politie had deze actie te maken met mogelijk vuurwapenbezit van één van de inzittenden. Het onderzoek loopt nog.

Foto's: Amanda Hulsker

w-img00530

w-img00534

Vrijdag 13 juli:

Den Haag - Dat vrijdag de 13e een echte ongeluksdag is of gewoon slechts bijgeloof, daar zal tenminste één fietsster na vandaag bepaalde gedachtes over hebben. Zij werd vanmiddag even na vier uur aangereden op de kruising van de Groen van Prinstererlaan met de Verdistraat. Na een eerste onderzoek in de ambulance is besloten dat het slachtoffer voor verder onderzoek naar het ziekenhuis moest. Zij is onder A2 daarheen vervoerd.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 0280

w-img 0284

w-img 0286

Zaterdag 14 juli:

Den Haag - Even over half elf vanavond is op de kruising van de Erasmusweg met de Troelstrakade een bromfietser aangereden. De toedracht is niet bekend. De scooterbestuurder is onder A2 (geen spoed) naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Danny Botman

w-dsc 7996

w-dsc 7997

w-dsc 8005

Zondag 15 juli:

Zoetermeer - Omstreeks kwart over twaalf vannacht vond er op de kruising van de Australiëweg met de Van Aalstlaan een aanrijding plaats, waarbij twee voertuigen betrokken waren. Eén van de voertuigen belandde na de aanrijding tegen een lantaarnpaal. De brandweer werd gealarmeerd, omdat rekening werd gehouden met een beknelling. Dit bleek echter niet het geval. Er hoefde ook niemand per ambulance te worden vervoerd.

Foto's: Danny Botman en Eyelogic

w-dsc 8025

w-dsc 8028

w-img 7207

Wassenaar - Op de Storm van 's-Gravesandeweg, zo vlak voor de hoofdingang van Duinrell, kwamen een wielrenner en een voetganger door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De voetganger is door ambulancepersoneel onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De wielrenner is door een beveiliger van Duinrell behandeld aan een paar kleine schaafwondjes.

Foto: Pascal de Haas

dsc 5301-1

Wassenaar - Op één van de weinige zonnige zondagmiddagen van deze maand roken omstanders een gaslucht nabij een woning aan de Fabritiuslaan. De brandweer werd gewaarschuwd en deze kwam dan ook samen met de politie ter plaatse. Door de brandweerlieden werd eveneens gas geroken en ook de meetapparatuur signaleerde gas. Na enig graafwerk kon de zeer waarschijnlijke oorsprong van het lek gevonden worden; de brandweer kon hier echter niets mee en aangezien er geen groot gevaar voor de omgeving was, heeft zij verder geen dienst gedaan. Liander is ter plaatse gekomen om het lek te dichten.

Foto's: Pascal de Haas

dsc 5308-1

dsc 5314-1

dsc 5322-1