Nieuwsflits week 29

kop nieuwsflitsthumb-29

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 29 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 16 juli:

Leidschendam - De brandweer moest vanmorgen om even voor half twaalf in actie komen voor een mogelijk te water geraakt kindje. Omwonenden van de wijk "Prinsenhof" hadden namelijk een onbeheerd kinderfietsje langs de waterkant zien liggen. Nadat brandweerlieden met waadpakken en een duiker van een gespecialiseerd duikteam het water tevergeefs hadden doorzocht, werd de zoektocht afgeblazen. Ook dit incident mag op het lijstje met zoekacties door de brandweer in verband met achtergelaten spullen langs de waterkant.

Foto's: Lucien de Vries

w-dsc 3661

w-dsc 3668

Dinsdag 17 juli:

Den Haag - Op de kruising van het 't Kleine Loo met de Ametisthorst kwamen een busje en een fietser op onzachte wijze met elkaar in aanraking. De fietser werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Machiel Janssen

w-img 6914

w-img 6918

Den Haag - Op de kruising Reigersbergenweg/Diamanthorst ramde een personenauto een paal. De auto raakte zwaar beschadigd, maar de verwondingen van de bestuurder vielen mee.

Foto's: Machiel Janssen

w-img 6923

w-DSC 3678

w-img 6927

Zoetermeer - Vanavond omstreeks 18.20 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat er een kinderfietsje langs de waterkant nabij de Parkdreef zou liggen. Om het risico uit te sluiten dat er daadwerkelijk iemand in het water lag, werd de brandweer gealarmeerd. De brandweer heeft ter plaatse in en om het water gezocht met twee manschappen in waadpak. Volgens omstanders lag het fietsje er al ongeveer twee uur. Na ongeveer een kwartier zoeken, is de zoekactie gestaakt. De politie heeft de fiets meegenomen naar het bureau.

Foto's: Richard Bregman

w-dsc 5380

w-dsc 5383

w-dsc 5392

Woensdag 18 juli:

Den Haag - Even na zes uur vanavond werd op de kruising van de Apeldoornselaan met de Zuiderparklaan een fietsster aangereden door een auto. De fietsster raakte hierbij gewond. Omstanders hebben eerste hulp verleend en hebben voor beschutting tegen de regen gezorgd. Het ambulancepersoneel heeft de vrouw op de wervelplank gelegd en hierna is zij onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De exacte oorzaak van het ongeval is onbekend.

Foto's: Remco Meiners

w-img 7054

w-img 7055

Naaldwijk - Rond tien voor elf vanavond werden de tankautospuit van Maasdijk, het hulpverleningsvoertuig van De Lier en een tweetal ambulances gealarmeerd voor een aanrijding met letsel en/of mogelijke beknelling bij kruispunt Westerlee. Er waren op de A20, vlak voor het kruispunt, drie auto's achterop elkaar geklapt. Toen de hulpdiensten ter plaatse waren bleek dat niemand bekneld zat. De brandweer hoefde dan ook niet te knippen. Wel zijn totaal drie inzittenden onderzocht in ambulances. Geen van allen hoefden echter te worden vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft enkele auto's afgevoerd.

Foto's: Danny Botman

w-dsc 8089

w-dsc 8091

w-dsc 8100

Vrijdag 20 juli:

Wassenaar - Op de Schouwweg raakte een auto om onduidelijke redenen een boom. De auto kwam op zijn kop tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond, maar werd wel op het eventuele gebruik van alcohol gecontroleerd.

Foto's: Arthur van Wezel

Wassenaar - Omstreeks negen uur vanavond werd in de Doctor Leydsstraat een snorfietser aangereden door een automobilist. In plaats van zich om zijn slachtoffer te bekommeren, ging deze er echter als een haas vandoor. Toen de politie de man elders staande hield, bleek waarom dat waarschijnlijk was; de bestuurder van de auto was onder invloed. De snorfietser moest naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Foto's: Arthur van Wezel

w-dsc 1651

w-dsc 1652

Zaterdag 21 juli:

Den Haag - Hoewel het met de temperaturen de goede kant op gaat, besloot een bewoner van de Ruychrocklaan deze avond toch maar om gezellig de open haard te ontsteken. Dat ging helaas mis en er ontstond rond negen uur een schoorsteenbrandje. Hierop werd de brandweer gebeld en die alarmeerde de tankautospuiten van Den Haag-Haagse Hout en Den Haag-Archipel, alsmede de hoogwerker van Leidschendam-Voorburg. Het bleek echter dat het om een 'kleine brand' ging. Wat restte was het ramoneuren van de schoorsteen vanuit de hoogwerker.

Foto's: Maurice Schotman

w-img 0713

w-img 0728

w-img 0749

Zondag 22 juli:

Berkel en Rodenrijs - Diverse hulpdiensten kregen vannacht de melding van een ongeval op de Klapwijkseweg in Pijnacker. Echter, bij aankomst bleek de aanrijding niet op de N472, maar op de N471 ter hoogte van de Marconisingel in Berkel en Rodenrijs. Een bestuurder was door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijtgeraakt op de rotonde. Het voertuig ging rechtdoor over de rotonde en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De bestuurder werd ter plaatse behandeld door medewerkers van de ambulancedienst. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Foto's: Eyelogic

w-img 5446

w-img 7224

w-img 7227