Nieuwsflits week 33

kop nieuwsflitsthumb-33

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 33 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 13 augustus:

Zoetermeer - Rond 16.00 uur kwam op de A12 Links een vrachtwagen stil te staan op de vluchtstrook. Dit gebeurde ongeveer ter hoogte van hectometerpaal 11,4. Aangezien er een vermoeden was van brand, werd de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse bleek er van brand geen sprake te zijn. De brandweer kon dan ook weer snel inrukken. De vrachtwagen is geborgen. Het incident zorgde voor enige verkeershinder.

Foto: Martijn Roggeveen

w-dsc 1071

Den Haag - Vanmiddag omstreeks 16.53 uur werden de tankautospuit, het hulpverleningsvoertuig en de Officier van Dienst met spoed naar de Volendamlaan gestuurd vanwege een gaslucht. Op genoemde locatie worden werkzaamheden uitgevoerd. Uit veiligheidsoverwegingen werd een deel van de Volendamlaan afgezet. Het verkeer komende vanuit de Volendamlaan en rijdende in de richting van de Soestdijksekade heeft tijdens het incident om moeten rijden. De brandweer heeft diverse metingen uitgevoerd.

Foto's en tekst: Nick van der Toorn

w-img 1215

w-img 1228

Zoetermeer - Bewoners van een flatgebouw aan het Alferbos meldde vanavond een penetrante geur, nadat eerder op de dag rioolwerkzaamheden hadden plaatsgevonden voor de flat. Hierop schakelde zij de brandweer in. Deze kwam ter plaatse in de vorm van de tankautospuit Zoetermeer-Stadshart en de Officier van Dienst. Ter plaatse heeft de brandweer onderzoek gedaan en heeft de Officier van Dienst overleg gehad met de woningbouwcorperatie. Het incident is na dit overleg overgedragen aan deze laatste en zodoende kon de brandweer weer retour kazerne.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-dsc 1099

w-dsc 1105

w-dsc 1118

Dinsdag 14 augustus:

Pijnacker - Een binnenbrandmelding deed gister de nodige hulpverleningsvoertuigen naar de Stationsstraat komen. Bij jongerencentrum "De Trucker" was na het afbranden van gras buiten door nog onbekende oorzaak brand binnen ontstaan. De brandweer bluste de brand en hield het op 'kleine brand'.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-dsc 1282

w-dsc 1284

w-dsc 1288

Den Haag - Een motorrijder van politie Haaglanden raakte aan het begin van de middag betrokken bij een aanrijding op het Soestdijkseplein. Door nog onbekende oorzaak kwam hij in botsing met een automobilist. Beide voertuigen liepen materiële schade op. De motoragent is door ambulancepersoneel nagekeken, maar behoefde niet vervoerd te worden.

Foto's: Louis Wagner

w-img0000

w-img0003

w-img0007

Wassenaar - Op de Starrenburglaan heeft vanmiddag, ten gevolge van een voorrangsfout, een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een motor. De motorrijder kwam door het ongeval ten val en is door het personeel van de ambulancedienst ter plaatse nagekeken. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De brandweer is nog ter plaatse gekomen om het wegdek te reinigen.

Foto's: Pascal de Haas

dsc 5420-1

dsc 5422-1

dsc 5432-1

Zoetermeer - De vermissing van een 8-jarig meisje deed dinsdagmiddag rond half vijf de alarmbellen rinkelen in de wijk "Noordhove". Het kind was vanaf de De Louvrierruimte vermist; de gealarmeerde brandweer heeft daarom een nabijgelegen sloot doorzocht. Via Burgernet werd een oproep gedaan om uit te zien naar het meisje. Tijdens de zoekactie van de brandweer was het kind gevonden door de politie en konden alle eenheden retour kazerne.

Foto's: Willem Pos

w-pos 8990

w-pos 8996

w-pos 8997

Woensdag 15 augustus:

Wassenaar - Een inmiddels beruchte kruising; die waar de Rust en Vreugdlaan overgaat in de N44. Vanmorgen werd aldaar aan een scooterbestuurder, die over het fietspad van de N44 reed, geen voorrang verleend door een automobilist. Een botsing was het gevolg. De scooterbestuurder raakte door het ongeval lichtgewond aan zijn been.

Foto's: Arthur van Wezel

w-dsc 1711

w-dsc 1714

Den Haag - In de Jan van Gojenstraat heeft vanmiddag korte tijd brand gewoed in een schuur. De brandweermensen van kazerne Den Haag-Laak, alsmede de Motorondersteuning Brandweer werden in eerste instantie gealarmeerd voor een buitenbrand, maar al snel werd dit opgewaardeerd naar 'binnenbrand'. Hierop werden meer voertuigen ter plaatse gestuurd. Ter plaatse bleek er dus brand te woeden in een schuur. De brandweer hield het op 'kleine brand'. De schade aan de schuur is fors.

Foto's: Machiel Janssen

w-img 7365

w-img 7370

Donderdag 16 augustus:

Den Haag - Vanmiddag even na het middaguur moest de brandweer uitrukken voor een gaslek op de Beresteinlaan. Bij werkzaamheden aan het fietspad aldaar was door een kleine graafmachine de gasleiding geraakt. De brandweer heeft uit voorzorg een waterkanon klaar gezet, dit om mogelijk vrijgekomen gas neer te slaan. Hier is uiteindelijk geen gebruik van gemaakt. In samenwerking met netbeheerder Joulz is de desbetreffende leiding afgesloten., waarna de brandweer kon terug keren naar de kazerne. Joulz heeft uiteindelijk de leiding gerepareerd.

Foto's: Cees de Kleyn

w-beresteinlaan tdk 5734

w-beresteinlaan tdk 5737

w-beresteinlaan tdk 5757

Vrijdag 17 augustus:

Den Haag - Vanmiddag werden diverse ambulances, de motorambulance alsmede het Mobiel Medisch Team naar een kinderdagverblijf aan de Moezel gestuurd. Op het kinderdagverblijf bleek een kind onwel te zijn geworden. Het slachtoffertje is met spoed onder begeleiding van motoren van de verkeerspolitie vervoerd naar het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). De ambulanceverpleegkundige kreeg tijdens de rit naar het ziekenhuis ondersteuning van de MMT-arts. Laatstgenoemde werd later per traumahelikopter opgehaald bij het ziekenhuis.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Dejan Jeremic

w-img 8590

w-img 8601

w-img 8605

Den Haag - Vrijdagavond omstreeks kwart voor tien moest de tankautospuit van Rijswijk uitrukken voor een nacontrole na brand aan het Oosteinde/Sweeruslaan. Echter aanrijdend naar het incident werd het incident opgewaardeerd naar 'binnenbrand'. Uiteindelijk was de tankautospuit van Wateringen als eerste ter plaatse. De bemanning daarvan kon constateren dat het om een zogenoemde 'bandit' ging. Dit is een rookgenerator die bij een inbraak/verkeerd afsluiten van een ruimte afgaat en binnen enkele seconden de volledige ruimte onder de rook zet. In het bijzijn van de brandweer heeft de sleutelhouder het object geopend, waarna de rook snel was verdwenen.

Foto's: Tim de Kleyn

w-tdk 5777

w-tdk 5785

w-tdk 5787

Zaterdag 18 augustus:

Den Haag - Op de Jurriaan Kokstraat kwamen een Duitse auto en een politieauto met elkaar in botsing. Er raakte niemand gewond, maar de schade aan beide auto's was aanzienlijk. Saillant detail in deze was dat het politievoertuig pas één maand oud was.

Foto's: Dejan Jeremic

w-img 8870

w-img 8899

Den Haag - Diverse politie-eenheden, waaronder de hondenbrigade, werden naar de Fruitweg gestuurd. Bij een aldaar gevestigde zalencentrum zouden moeilijkheden binnen zijn. De bezoekers van verschillende zalen werden allemaal naar buiten gestuurd. De politie heeft toezicht gehouden in en rond het zalencentrum. Een feest mocht na de onderbreking doorgang vinden. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.

Foto's: Eyelogic

w-img 7608

w-img 7616