Nieuwsflits week 37 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 37

kop nieuwsflitsthumb-37

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 37 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Woensdag 12 september:

Den Haag - Op de kruising Wassenaarseweg/Josef Israëlsplein is vanavond rond tien voor half tien een fietsster aangereden door een auto. Het slachtoffer stond (als buitenste van de twee) samen met een andere fietsster stil op de fietsstrook aldaar en werd toen geraakt door een voorbijrijdende auto. De fietsster raakte hierbij gewond. Zij is ter plaatse gestabiliseerd door personeel van de ambulancedienst. Hierna is zij op een wervelplank gelegd en per ambulance onder A1 vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde.

Foto's: Ruben van Essen

w-img 1712

w-img 1716

w-img 1717

Vrijdag 14 september:

Zoetermeer - Vrijdagmiddag rond 12.35 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een binnenbrand aan de Piet Bakkerhove. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een pannetje op het vuur. De brand die hierdoor was ontstaan, was doorgeslagen in de afzuigkap. De brandweer heeft een korte blusactie gedaan en heeft de woning verder gecontroleerd. Ook heeft men met behulp van de overdrukventilator de woning geventileerd. Eén persoon is in de ambulance nagekeken op eventuele rookinhalatie. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen en zal de schade van de betrokkenen afhandelen.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-dsc 2157

w-dsc 2201

w-dsc 2218

Zaterdag 15 september:

Wateringen - Zaterdagmiddag kwamen een motor en een personenauto met elkaar in aanrijding op de Wippolderlaan, in de richting van de A4. Hulpdiensten hebben enige tijd de nek van de motorrijder gefixeerd. De ambulancedienst heeft de man onderzocht op eventuele verwondingen; hier bleek geen sprake van. Het slachtoffer is dan ook niet vervoerd naar het ziekenhuis. Een berger heeft de motor afgesleept.

Foto's: Tim de Kleyn

w-tdk 6878

w-tdk 6885

w-tdk 6887

De Lier - Alerte voorbijgangers alarmeerden zaterdagavond even voor zeven uur de hulpdiensten. Zij troffen op de Burgemeester van der Goeslaan namelijk een scooter in het water aan; de sleutels en helm lagen op de kant. Meerdere brandweermensen hebben in het water gezocht naar een mogelijk slachtoffer. Uiteindelijk werd er niemand aangetroffen, De politie zal een onderzoek instellen naar de eigenaar van de scooter. De scooter is tot die tijd inbeslaggenomen door de politie.

Foto's: Ricardo Bonsang en Tim de Kleyn

dsc 3877

w-tdk 6898

dsc 3897

dsc 3905

Voorschoten - Vanwege onder meer een steekpartij met dodelijke afloop in Leiden en een gaslekkage in Voorschoten, was al het beschikbare politiepersoneel uit Hollands-Midden in de directe omgeving van Voorschoten ingezet. Toen daar ook nog eens een aanrijding met letsel bij kwam op de Leidseweg te Voorschoten, is aan de meldkamer van Haaglanden om bijstand gevraagd. Eenheden vanuit onze regio gingen derwaarts, waaronder een surveillance-eenheid en twee voertuigen van de verkeerspolitie. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een aanrijding tussen een brommer en een auto. De auto wilde een inrit inrijden, maar zag daarbij de brommer over het hoofd. Bij de aanrijding vielen uiteindelijk geen gewonden. De verkeerspolitie heeft de aanrijding op de foto gezet.

Foto's: Piet de Ruyter

w-vs01

w-vs02

w-vs03

Zondag 16 september:

Zoetermeer - Even na twee uur vanmiddag botste op de kruising van de Oostweg met de Scheglaan een Poolse automobilist achterop zijn voorganger. De auto van de Pool kwam pas een paar honderd meter verderop tot stilstand. Omdat er mogelijk sprake zou zijn van een beknelling, kwam de brandweer ter plaatse. Echter, iedereen bleek al uit het voertuig te zijn. Er zijn twee inzittenden onderzocht in de ambulance, maar er hoefde niemand te worden vervoerd. De schade aan de voertuigen was wel groot. De politie had voor de bestuurder van de Poolse auto nog wel een verrassing in petto; deze werd aangehouden voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet (gevaarlijk rijgedrag). De Oostweg was enige tijd afgesloten in de richting van het Prinses Maximaplein.

Foto's: Eyelogic

w-img 6399

w-img 6401

w-img 6404

Delft - Op het Kruithuisplein heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Een voertuig reed vanaf de A13 richting Delfgauw. Een ander voertuig reed richting Kruithuisweg en raakte het voertuig in de flank. Het voertuig begon te tollen en ramde de vangrail. Beide voeruigen raakte flink beschadigd. Een kind is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn door een berger afgesleept.

Foto's en tekst: Eyelogic

w-kruithuis img 6442

w-kruithuis img 6445

w-kruithuis img 6470