Nieuwsflits week 38 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 38

kop nieuwsflitsthumb-38

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 38 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 17 september:

Den Haag - Even voor twee uur werd op kruising Treublaan/Groen van Prinstererlaan een voetgangster aangereden door een scooter. Er werd een ambulance die kant op gestuurd, maar na onderzoek in de ambulance bleek dat de voetgangster haar weg kon vervolgen. Er is geen onderzoek geweest door de verkeerspolitie; agenten hebben wel de gegevens van de betrokkenen en getuigen genoteerd.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 2429

w-img 2442

w-img 2452

Delft - Bij de dierenambulance kwam vanavond een telefoontje binnen dat een kat in de gracht aan de Oude Delft terecht was gekomen. Ter plaatse aangekomen bleek het dier in een inham onder een brug te zitten. Hierdoor konden medewerkers van de dierenambulance weinig anders doen dan de brandweer bellen. Een duiker van de brandweer is te water gegaan en heeft het dier uit de inham gehaald. Het dier werd hierna overgedragen aan de eigenaar. Het dier heeft aan zijn avontuur geen verwondingen overgehouden, behalve een natte vacht.

Foto's: Eyelogic

w-img 8599

w-img 8607

w-img 8618

Dinsdag 18 september:

Den Haag - Omstreeks half tien vanmorgen ontstond er op de kruising van de Neherkade met de Stieltjesstraat een aanrijding tussen twee auto's. Hierbij vielen geen gewonden, maar de schade was dusdanig dat beide auto's moesten worden afgevoerd door een bergingsbedrijf. De Neherkade was in verband met het ongeval ongeveer een uur afgezet.

Foto's: Paul Pronk

w-006

w-007

w-013

Wassenaar - Op de kruising Raadhuislaan met de Rijksstraatweg (N44) verzuimde vanmiddag rond één uur een automobilist voorrang te verlenen aan een scooter. De scooterrijder kwam ten val en raakte hierbij gewond. Na onderzoek door het ambulancepersoneel is het slachtoffer per ambulance onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Arthur van Wezel

w-dsc 1716

w-dsc 1719

w-dsc 1721

Den Haag - Omstreeks half zes ontstond er op de Utrechtsebaan (stad uit) ter hoogte van het gebouw van Nationale Nederlanden een kop-staart aanrijding, waar vier voertuigen bij betrokken raakten. Er vielen geen gewonden, maar omdat twee van de drie rijstroken werden afgesloten, ondervond het verkeer veel hinder. Enkele voertuigen zijn door een berger afgevoerd en niet lang daarna werd de weg weer vrijgegeven.

Foto's: Machiel Janssen

w-img 7875

w-img 7877

w-img 7882

Den Haag - Ook op de kruising van de Emmy Belinfantedreef met de Zoetermeerse Rijweg botsten vanavond enkele auto's achterop elkaar. Dat gebeurde rond de klok van zeven uur. Hier viel helaas wel een gewonde; deze moest naar het ziekenhuis worden vervoerd met nekklachten. Eén voertuig moest door een berger worden afgesleept. De andere auto's konden hun weg vervolgen.

Foto's: Ron Pietersen

w-img 0083

w-img 0086

w-img 0088

Zoetermeer - Dinsdagavond rond vijf voor half elf werden eenheden van de kazernes Zoetermeer-Stadshart en Zoetermeer-Oosterheem gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Oostweg. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een lekkende gastank van een personenauto, die aan het tanken was bij een benzinestation. De auto is door de brandweerlieden weggeduwd naar een nabijgelegen parkeerhaven. Daar heeft men de gastank gecontroleerd leeg laten lopen.

Foto's en tekst: Willem Pos

w-pos 9783

w-pos 9786

w-pos 9797

Woensdag 19 september:

Rijswijk - Aan de Laan te Blotinghe raakte vanmiddag even voor half vijf een scootmobiel te water. Dit gebeurde ongeveer ter hoogte van de Van Vredenburchweg. De opzittende, een vrouw, werd in de ambulance onderzocht. Het is niet bekend of de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd is.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

w-ferrie5

w-ferrie6

Rijswijk - Tegelijk met het incident met de scootmobiel vond op de parkeerplaats van een verzorgingstehuis aan de Generaal Spoorlaan een aanrijding plaats tussen een voetganger en een busje voor personenvervoer. De voetganger is door ambulancepersoneel onderzocht en onder A1 (dus met spoed) naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

w-ferrie2

w-ferrie3

w-ferrie4

Zoetermeer - Op de Meerzichtlaan raakte rond 18.30 uur ter hoogte van het Kerkenbos een auto betrokken bij een eenzijdig ongeval. De auto reed een lantaarnpaal uit de grond. De auto raakte zwaar beschadigd. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Het voertuig is weggesleept.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-dsc 2378

w-dsc 2393

Donderdag 20 september:

Leidschendam - Even na zes uur vanavond raakte een voetgangster gewond op de Koningin Julianaweg. Vermoedelijk gebeurde dit doordat een automobilist te laat reageerde toen de vrouw de rijbaan overstak. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis.

Foto's: Lucien de Vries

w-dsc 3801

w-dsc 3802

w-dsc 3805

Vrijdag 21 september:

Wassenaar - In een verzorgingstehuis aan de Poortlaan kwam een bewoonster ongelukkig ten val; de dame in kwestie viel precies achter de toegangsdeur van het appartement waarin zij woont. Verplegend personeel kon derhalve niet bij de vrouw komen om de nodige zorg te verlenen. Hierop werd de brandweer gebeld, waarop door de tankautospuit Wassenaar en de hoogwerker van Leidschendam-Voorburg met prio 1 uitgerukt werd. Bemanning van de tankautospuit klom met een ladder naar het balkon, waarna met veel moeite de goed beveiligde balkondeur kon worden geforceerd. Hierna kon hulp aan de vrouw worden geboden. Gelukkig viel het letsel van het slachtoffer mee; mevrouw kon vlak na het gebeuren alweer met een lach op haar mond door het leven.

Foto's: Pascal de Haas

dsc 5625

dsc 5628

dsc 5630

Delfgauw - De melding van een aanrijding tussen twee scooters op een fietspad aan de Delftsestraatweg kreeg voor het aanwezige ambulancepersoneel een beetje een nasmaakje. Op het moment dat zij het fietspad op wilde rijden, bleef de ambulance met zijn achterkant op de weg hangen. De ambulance zat derhalve vast en de brandweer werd ter assistentie gevraagd. Een buurtbewoner kwam op het idee om een stoeptegel achter de achterste wielen van het voertuig te leggen, zodat de ambulance achteruit kon rijden en zich zo kon bevrijden. Dit gelukte en derhalve was de brandweer niet nodig. Hoe het met de aanrijding tussen de scooters is afgelopen, is niet bekend.

Foto's: Dejan Jeremic

w-img 0327

w-img 0332

w-img 0333

Zaterdag 22 september:

Leidschendam - De brandweer redde zaterdagmorgen een gewonde zwaan uit het water langs de Kastelenring. De zwaan was ernstig toegetakeld door een hond en had zich verstopt in een rietkraag. Met de inzet van een duikteam kon de brandweer het gewonde dier overdragen aan een medewerker van de dierenambulance. Deze heeft het onfortuinlijke dier meegenomen naar vogelopvang "De Wulp".

Foto's: Lucien de Vries

w-dsc 3809

w-dsc 3815

w-dsc 3819

Den Haag - Even voor half twee kwam er bij de alarmcentrale van brandweer Haaglanden een melding binnen van een binnenbrand in een restaurant op de Hoefade, op de hoek met de De Heemstraat. Het restaurant was gesloten en de brandweer heeft de deur moeten forceren om binnen te komen. Binnen hing een lichte rook. De brand was vermoedelijk ergens in de keuken ontstaan. Het is onbekend wat er precies gebrand heeft. Nadat de brandweer de zaak had geventileerd, kon ook de laatste tankautospuit terugkeren naar de kazerne.

Foto's: Eyelogic

w-img 8862

w-img 8865

Den Haag - Op de 1e Van der Kunstraat liepen de gemoederen aan het begin van de avond flink op. Onenigheid in de relationele sfeer leidde er toe dat een taxi door een auto werd klemgereden. Naar verluidt zou één van de inzittenden van de auto ruzie met de taxichauffeur hebben gehad. De taxi raakte bij deze actie beschadigd. Een vrouwelijke passagiere van de taxi raakte door de commotie onwel en moest door ambulancepersoneel worden nagekeken.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Eyelogic

w-img 8940

w-img 8943

w-img 8948

Poeldijk - Op de kruising van de Doctor Weitjenslaan met de Nieuweweg kwamen deze avond een auto en een scooter met elkaar in botsing. De scooterbestuurder raakte door de aanrijding gewond en moest met vermoedelijk een beenbreuk met een ambulance onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Foto's: Cees de Kleyn

w-tdk 7044

w-tdk 7047

w-tdk 7053