Nieuwsflits week 40 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 40

kop nieuwsflitsthumb-39

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 40 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 01 oktober:

Rijswijk - Op het terrein van TNO aan de Lange Kleiweg heeft maandagmiddag korte tijd een felle brand in een sloopmachine gewoed. Omstreeks half drie kregen de hulpdiensten een melding van de brand. Naast de bedrijfsbrandweer van TNO kwamen er tankautospuiten vanuit Rijswijk en Delft ter plaatse. Omdat de brand bestreden is met twee tankautospuiten, schaalde de brandweer op naar 'middelbrand'. Echter, al snel kon het sein 'brand meester' gegeven worden. Omdat het deel waar de brand woedde op dit moment niet in gebruik was, is de schade voor de omgeving beperkt gebleven.

Foto's: Tim de Kleyn

w-middelbrand tdk 7159

w-middelbrand tdk 7160

w-middelbrand tdk 7163

Dinsdag 02 oktober:

Wassenaar - Het was vandaag de dag van de 'aanrijdingen met mogelijke beknelling' in de regio. Maar liefst zes maal moesten de brandweer en ambulancedienst uitrukken voor een melding waarbij gedacht werd dat de brandweer moest gaan knippen en even zo veel keer viel het mee. Ook deze aanrijding op de Groot Haesebroekseweg paste prima in dat rijtje. De bestuurster van een auto belandde daar even over half vijf vanmiddag door onbekende oorzaak tegen een boom. De tankautospuit Wassenaar en het hulpverleningsvoertuig Leidschendam-Voorburg alsmede een ambulance gingen met spoed derwaarts, om er vervolgens achter te komen dat het slachtoffer lopend de ambulance in kon. Na onderzoek door het ambulancepersoneel mocht zij haar weg vervolgen. De weg was wel een tijdje afgezet en de auto mocht met de berger mee.

Foto's: Ruben van Essen en Arthur van Wezel

w-p1020266

w-p1020268

w-img 2960

w-img 2963

Vrijdag 05 oktober:

Den Haag - Een vergeten pannetje op een nog brandend vuur in de keuken van een woning aan de Loosduinse Hoofdstraat veroorzaakte vanmiddag rond kwart voor twee zoveel stank en rook dat de buren 'aansloegen' en de brandweer belden. Brandweervoertuigen van kazerne Den Haag-Centrum en Monster - de mensen van kazerne Den Haag-Loosduinen waren net op dat moment naar een brandmelding op de Leyweg - zijn met prio 1 ter plaats te gaan. Daar bleek het met de brand wel mee te vallen; het gas werd dichtgedraaid en de woning werd geventileerd. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 3176

w-img 3178

w-img 3190

Zaterdag 06 oktober:

Zoetermeer - Omstreeks vijf uur vanmiddag brak er brand uit in een flatwoning aan de Dirc van de Doortogelaan. Het ging waarschijnlijk om een keukenbrandje. Het nader bericht was 'kleine brand'. Eén bewoner is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met rookinhalatie.

Foto's: Martijn Roggeveen

w-dsc 3168

w-dsc 3188

w-dsc 3194

Pijnacker - De brandweer moest zaterdagavond even voor half tien met spoed uitrukken naar de Wilhelminasingel. In de schoorsteen van een hoekhuis woedde een flinke schoorsteenbrand. De brand ging gepaard met de nodige rookontwikkeling, waardoor diverse straten blauw van de rook stonden. De brandweer van Pijnacker heeft samen met hun Delftse collega's de schoorsteen geveegd. Daarna keerde de rust in de straat snel weer terug.

Foto's: Jonathan de Bruin

w-img 0948

w-img 0967

w-img 0973

Zondag 07 oktober:

Den Haag - Omstreeks kwart over negen op de zondagavond bleek dat er veel rook stond in de parkeergarage onder het Malieveld. De tankautospuiten van Den Haag-Haagse Hout en Den Haag-Archipel en de hoogwerker van Den Haag-Centrum werden gealarmeerd. Toen de brandweermensen de parkeergarage betraden, bleek dat de rook afkomstig was van een elektrische 'groene taxi' waarmee kenneliijk iets niet in orde was. Het brandje was snel geblust en het nader bericht luidde 'kleine brand'. Het was overigens niet de eerste keer dat er iets brandde in een 'groene taxi'; op 11 april jongstleden was er ook al brand ontstaan in een groene taxi. Kennelijk milieuvriendelijk, maar brandgevoelig. De groene taxi op de middelste foto was overigens niet het betreffende voertuig.

Foto's: Robert Johnson en Eyelogic

w-img 3810

w-img 9335

w-img 9332