Nieuwsflits week 44 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 44

kop nieuwsflitsthumb-44

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 44 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 29 oktober:

Den Haag - Omstreeks kwart over vijf is op de Leyweg, ongeveer ter hoogte van de Erasmusweg, een brommobiel met twee inzittenden te water geraakt. Het voertuig kwam op zijn kant in het water terecht. De beide inzittenden zijn uit het water gehaald en in de ambulance onderzocht. Hierna zijn zij onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het te water raken is niet bekend.

Foto's: Ferrie van der Geer

w-leyweg2

w-leyweg3

w-leyweg4

Dinsdag 30 oktober:

Den Haag - Op de Raamweg is vanmiddag een auto tegen een mast aan gereden. De bestuurder kwam vanaf het Hubertusviaduct en botste door nog onbekende oorzaak onderaan het viaduct tegen een mast die langs de kant van de weg stond. De mast dreigde om te vallen, reden waarom de brandweer de mast zelf naar beneden heeft gehaald. De bestuurder kwam er ongedeerd vanaf. De Raamweg was enige tijd volledig afgesloten. De auto is zwaar beschadigd geraakt en is door een berger afgevoerd.

Foto's: Dejan Jeremic

w-img 4333

w-img 4338

w-img 4344

w-img 4356

Den Haag - Iets voor half drie ging het verkeerd in de keuken van een portiekwoning aan de Pasteurstraat; de vlam sloeg in de afzuiger. Dit veroorzaakte veel rook in huis. De brandweer werd gebeld en die kwam met twee tankautospuiten en de hoogwerker. De bemanning van de hoogwerker, die als eerste arriveerde, heeft de brand geblust met een brandblusser. Hierna is door de bemanning van één van de tankautospuiten een nablussing gedaan met hoge druk. Tenslotte is de woning geventileerd. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Foto's: Robert Johnson

w-img 7000

w-img 7009

w-img 7034

Den Haag - Rond kwart voor vijf ontstond op de Zichtenburglaan een aanrijding, waarbij twee scooters en een auto betrokken waren. De exacte toedracht is niet bekend. Het resultaat is wel dat de bestuurster van één van de scooters naar het ziekenhuis moest worden vervoerd en dat de andere scooterbestuurder na onderzoek niet mee hoefde. De politie heeft geholpen bij het invullen van de schadeformulieren. Agenten hadden overigens heel wat te stellen met automobilisten die allerlei capriolen uithaalden om het ongeval te kunnen passeren.

Foto's: Nick van der Toorn

w-img 3380

w-img 3383

w-img 3390

Den Haag - Bij het International Criminal Court (ICC) aan de Maanweg demonstreerden enkele honderden aanhangers van oud-president Laurent Gbagbo van Ivoorkust, die sinds 30 november jl. gedetineerd is in de gevangenis in Scheveningen. Ivoorkust is een voormalige Franse kolonie en de meesten van de paar honderd demonstranten kwamen dan ook uit Frankrijk en België. De demonstratie ging overigens gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. Er was veel politie op de been om eventuele wanordelijkheden de kop in te drukken en de Regulusweg werd in beide richtingen afgesloten om ruimte te maken voor de demonstranten en hun podium. De demonstratie is voor zo ver bekend echter rustig verlopen.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman en Dejan Jeremic

w-DB ICC DSC 0369

w-DB ICC DSC 0370

w-IMG 4370

Zoetermeer – Omstreeks tien voor half zes heeft er op de Australiëweg een kop-staart botsing plaatsgevonden, waar vier voertuigen bij betrokken waren. Het ongeval gebeurde tussen de Van Aalstlaan en de Vaartdreef, in de richting van het Stadshart. De hulpdiensten kwamen ter plaatse; de brandweer kon echter al snel retour. Als gevolg van de aanrijding hadden twee personen te kampen met nekklachten; voor elk van hen is een ambulance ter plaatse gekomen. Van beide slachtoffers werd de nek gefixeerd. Zij zijn zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend en wordt door de politie onderzocht.

Foto's: Richard Bregman

w-dsc 6224

w-dsc 6225

w-dsc 6238

w-dsc 6241

Den Haag - Aan het eind van de middag moest de brandweer met prio 1 uitrukken naar de Noordpolderkade. Kleine Mustafa/Jantje/Jan-Jaap van omstreeks 8 jaar was al twee uur vermist en men wilde voor de zekerheid het water langs de Noordpolderkade doorzoeken. De brandweer was goed en wel begonnen met zoeken, toen de kleine jongen elders heelhuids werd aangetroffen. Hierop kon de zoekactie worden beëindigd. De ouders hadden nog wel een hartig woordje met de kleine te wisselen!

Foto's: Robert Johnson

w-img 7072

w-img 7074

Rijswijk - Op de Laan van Delfvliet is een ambulance, die met sirene en zwaailicht op weg was naar een spoedmelding, in botsing gekomen met een personenauto. De ambulance vervoerde dus nog geen patiënt. Er raakte niemand gewond; een andere ambulance nam de spoedmelding in Nootdorp over.

Foto's: Ron Pietersen

w-img 0144 sm

w-img 0152 sm

Woensdag 31 oktober:

Den Haag - Op de kruising van de Erasmusweg met de Dedemsvaartweg vond vanavond omstreeks tien over acht een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een auto met een Poolse bestuurder reed over de Erasmusweg richting Lozerlaan en kwam in botsing met een auto, die vanaf de Dedemsvaartweg richting Laan van Wateringse Veld reed. Een vrouwelijke inzittende van de tweede auto is gewond geraakt en is onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer, die eveneens was gealarmeerd, heeft niet hoeven knippen. De verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan. Het verkeer op het kruispunt wordt geregeld middels verkeerslichten, die het op het moment van het ongeval gewoon deden.

Foto's: Machiel Janssen

w-img 8071

w-img 8076

w-img 8078

Donderdag 01 november:

Den Haag - Net na zeven uur vond er op de kruising Leyweg/Erasmusweg een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Hierbij ontstond veel schade. Naast een ambulance is ook de brandweer ter plaatse gekomen, omdat rekening werd gehouden met een beknellng. Het was op dat moment zo druk in de regio met aanrijdingen, dat het hulpverleningsvoertuig uit Leidschendam-Voorburg naar deze aanrijding is gestuurd. Van een beknelling was geen sprake en de brandweer hoefde dan ook niet te knippen. Het is op dit moment nog onbekend of het slachtoffer na het onderzoek in de ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.

Foto's: Robert Johnson

w-img 7196

w-img 7204

w-img 7221

w-img 7212

Zaterdag 03 november:

Rijswijk - Op de Laan van Delfvliet kwamen (weer) een aantal auto's in een kop-staart botsing terecht. Uiteindelijk viel het letsel mee; één inzittende werd nagekeken in de ambulance, maar niet vervoerd.

Video: Ferrie van der Geer