Nieuwsflits week 48

kop nieuwsflitsthumb-48

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 48 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 26 november:

Rijswijk
- Op de A4 en wel op de rijbaan richting Delft, ontstond omstreeks tien voor half zes een kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's. Hiervoor moest de afrit Rijswijk en de rechter rijstrook worden afgezet. Dit leidde in de drukke spits gelijk tot filevorming en deze duurde tot ver na zes uur. Van de inzittenden werd één persoon op de wervelplank en met A2 naar het ziekenhuis vervoerd. (Video en foto's: Ferrie van der Geer)

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


w-a41

w-a42

w-a43

w-a45

Dinsdag 27 november:

Rijswijk - Even voor zeven uur vanavond komen een fietser en een scooterbestuurster frontaal met elkaar in botsing op de Hoornbrug. De fietser raakt daarbij gewond. Na eerste onderzoek in de ambulance is deze onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Ruben van Essen)


w-IMG 0977

w-IMG 0981

w-IMG 0983

Woendag 28 november

Den Haag - Op de kruising Meppelweg/Zichtenburglaan komen een voertuig van de Randstadrail en een auto met elkaar in botsing. Er vallen geen gewonden. Wel is de auto vermoedelijk total-loss, en het Randstadrail voertuig moet ook terug naar de remise voor reparatie (foto's: TIm de Kleyn)
w-TDK 8084

w-TDK 8086

w-TDK 8095

Zoetermeer - Vanavond rond kwart over zeven kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een binnenbrand aan de Florens van Brederodelaan. Hierop werden direct twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse gestuurd. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een kleine brand in een flatwoning, die door de brandweer snel was geblust. Na ongeveer 30 minuten konden de eenheden weer retour naar de kazerne. (Foto's: Richard Bregman)

w-DSC 6535

w-DSC 6541

w-DSC 6548

Zoetermeer
- Enkele minuten na de melding van de binnenbrand kwam er een melding binnen van een aanrijding met letsel op de Albert Schweitzersingel in Zoetermeer. Op basis van de melding werd ook de brandweer ter plaatse gevraagd i.v.m. een mogelijke beknelling. Omdat de tankautospuiten van Zoetermeer-Stadshart en Zoetermeer-Oosterheem waren ingezet, werd de brandweer uit Den Haag-Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg gealarmeerd. Ter plaats bleek dat het slachtoffer zelfstandig de auto kon verlaten. Het slachtoffer is zonder spoed door de ambulancedienst vervoerd naar het ziekenhuis. (Foto's: Martijn Roggeveen)

w-DSC 4215

w-DSC 4219

w-DSC 4222

Donderdag 29 november:

Zoetermeer - Vanochtend even na negen uur heeft er op de Stephensonstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een bestelauto. De bestelauto sloeg rechtsaf de inrit in, maar zag de scooterbestuurster over het hoofd. Zij kwam hierbij ten val en raakte gewond. Een ambulance is ter plaatse gekomen, het slachtoffer is zonder spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. (Foto's: Willem Pos)

w-POS 0924

w-POS 0932

w-POS 0936

Wassenaar - Iets voor half één vond er op de kruising van de Kerkstraat met de Pastoor Buyslaan een aanrijding plaats waarbij uiteindelijk 3 voertuigen betrokken waren. De donkere Volvo botste achterop de witte Fiat, en deze schoof hierdoor op zijn beurt tegen de zwarte auto. de bestuurster van de witte Fiat had last van haar nek en daarom werd haar nek gefixeerd. Op voorhand werd naast de ambulance ook de brandweer gealarmeerd. Deze heeft de Fiat gestabiliseerd door middel van houten blokken. Het ambulancepersoneel vond het echter niet nodig dat het dak eraf ging. De bestuurster is wel op de wervelplank gelegd en naar het ziekenhuis vervoerd. Saillant detail: zowel de witte Fiat als de zwarte auto waar zij tegen aan werd 'gedrukt' waren voertuigen van het Corps Diplomatique. (Foto's: Arthur van Wezel)

w-DSC 1978

w-DSC 1984

w-DSC 1986

w-DSC 1987

Den Haag - Op de trappen van het International Criminal Court aan de Maanweg werd rond één uur vanmiddag een onbeheerde (en dus: verdachte) koffer aangetroffen. De autoriteiten namen geen enkel risico en daarom werd de omgeving afgezet. De ploeg Wapens, Explosieven en Narcotica is ter plaatse geweest en ook een explosieven speurhond heeft even aan de koffer gesnuffeld. Uiteindelijk bleek de koffer geen explosieven te bevatten en werd en omgeving weer vrijgegeven. (Foto's: Ron Pietersen)

w-IMG 1865

w-IMG 1870

w-IMG 1871

Den Haag - In het voormalige Esso-gebouw aan de de Zuid-Hollandlaan vinden momenteel verbouwingen plaats. Rond twee uur is daar een persoon vanaf een inpandige steiger gevallen. De verwondingen van het slachtoffer waren dusdanig ernstig dat naast twee ambulances ook het Mobiel Medisch Team met de traumahelicopter ter plaatse is gekomen. De traumahelicopter is geland op het Malieveld. Daarnaast is ook de brandweer ter plaatse gekomen. Nadat het slachtoffer door het ambulancepersoneel en het personeel van het Mobiel Medisch Team was gestabiliseerd, is deze met assistentie van de brandweer via de hoogwerker naar beneden gebracht. Hierna is het slachtoffer met spoed naar het Medisch Centrum Haaglanden/Westeinde Ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden en is later bij het Westeinde weer opgepikt door de traumahelicopter. (Video: Dejan Jeremic Foto's: Dejan Jeremic, Wilbert Tintel en René Hendriks)

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


w-IMG 5218

w-05- DSC0500

w-IMG 5241

w-PEEN4185

Den Haag - Aan de Pisuissestraat heeft vanmiddag rond etenstijd brand gewoed in een woning, hierbij raakte de bewoonster van de woning gewond aan haar gezicht. Omstreeks tien voor zes kregen de kazernes van Loosduinen en Centrum de melding van een binnenbrand. Na aankomst van de eerste tankautospuit hebben brandweerlieden de brand snel geblust. De overige voertuigen konden snel na aankomst retour kazerne. Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de bewoonster behandeld voor de verwondingen aan haar gezicht, waarna ze later naar het ziekenhuis is vervoerd. (Foto's: Nick van der Toorn)

w-IMG 3766

w-IMG 3767

w-IMG 3788

Vrijdag 30 november:

Op de kruising Mgr. van Steelaan met de Elsendreef wordt een fietser geschept door een automoblist. De fietser komt daarbij blijkbaar op de motorkap terecht en wordt door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd (Foto's: Rene Hendriks)

w-PEEN4196

w-PEEN4204

w-PEEN4208

Zoetermeer - Op de Van Aalstlaan in de wijk Palenstein heeft vrijdagochtend rond 11.00 uur een aanrijding plaatsgevonden. Twee personenauto's kwamen ter hoogte van de Willem van Cleeflaan met elkaar in botsing. Door de klap kwam een van de auto's in de middenberm terecht en ontwortelde een boom. Twee inzittenden raakten gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de andere auto hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden en kon zijn weg vervolgen. Beide auto's zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De verkeerspolitie heeft ter plaatse beeldmateriaal verzameld ter bevordering van het ongevalsonderzoek.(Foto's / Tekst: Willem Pos)

w-POS 0945

w-POS 0958

w-IMG 1746

Zoetermeer - Vanmiddag even voor vier uur kwam er een melding binnen van een binnenbrand aan de Van der Hagenstraat. Ter plaatse bleek er een kleine keukenbrand te zijn bij restaurant El Sultana. De brandweer heeft wat brandende resten naar buiten gebracht en daar afgeblust. De inzet van de tweede tankautospuit en de hoogwerker bleken niet nodig. (Foto's: Richard Bregman)

w-DSC 6553B

w-DSC 6556B

w-DSC 6562B

Zaterdag 1 december:

Wassenaar - Op het Kloosterland deed zich rond tien voor half twaalf vanochtend een ongeval voor. De bestuurster van een auto maakte mogelijk een inschattingsfout en reed tegen de stoep. Hierdoor raakte zij de controle over de auto kwijt en schuurde langs een geparkeerde Jeep. De schade was fors, maar niemand raakte gewond. (Foto's: Arthur van Wezel)

w-Kloosterland1

w-Kloosterland4

Den Haag - Eens in de zoveel tijd is de Dr. Lelykade in Scheveningen het toneel van de gevolgen van een automobilist die zijn/haar handrem is vergeten aan te trekken. Afhankelijk van de lokatie waar dat gebeurt loopt de schade uiteen van 'enkele fikse deuken' tot 'total loss'. Ook vanavond kwam een automobilist(e) er achter dat het op de schuin aflopende Dr. Lelykade verstandig is om in elk geval de handrem te gebruiken bij het parkeren. Ter hoogte van de restaurantjes in de voormalige visafslag rolde de auto dan ook van de kade, maar gleed gelukkig niet het water in. Aan de onderkant kwam de auto namelijk op een steiger van de jachthaven terecht. Een politiekraan heeft de auto weer naar boven getakeld en met vier wielen op de kade gezet. De schade viel zo te zien mee. (Video: Ferrie van der Geer Foto's: Eyelogic)

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


w-IMG 0564

w-IMG 0575

w-IMG 0579

Delft - Rond tien voor half elf vanavond ontstond er brand in de keuken van een woning aan de Paxlaan. Er had een pannetje te lang op het vuur gestaan. Hierdoor kwam er nogal wat rook vrij. Het brandje zelf was snel onder controle. De bewoonster moest door ambulancepersoneel worden onderzocht op rookinhalatie. Of zij ook naar het ziekenhuis is vervoerd is niet bekend. (Video: Ferrie van der Geer/Foto's: Eyelogic)

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


w-IMG 0586

w-IMG 0590

w-IMG 0596