Nieuwsflits week 36 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 36

kop nieuwsflitsthumb-36Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 36 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Woensdag 4 september:

Den Haag -  Om half twee werd op de kruising van de Abrikzenstraat en de Meloenstraat een jong fietsstertje aangereden door een auto. Politie en ambulancedienst werden gewaarschuwd en het meisje is - na te zijn getroost door de vader - in de ambulance onderzocht. Hier bleek dat het allemaal wel meeviel. Het meisje hoefde dus niet mee met de ambulance. De Verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 5447

w-IMG 5448

w-IMG 5458

w-IMG 5461

Naaldwijk - Vanavond is op de Geestweg een scooter volledig uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust, waarna de scooter door de politie is weggehaald. Vermoedelijk is de oorzaak brandstichting. (Foto's: Danny Botman en Ron vd Ree)

w-DSC 0314

w-DB Geestweg DSC 2541

w-DB Geestweg DSC 2550

Donderdag 5 september:

Zoetermeer - Donderdagnacht rond half vier heeft er korte tijd brand gewoed in een woning in de Akeleituin in. In de woning was een matras in brand geraakt als gevolg van roken in bed. Er kwam ook een ambulance ter plaatse. De brandweer heeft met een ventilator de woning geventileerd. (Foto's: Willem Pos en Nick van der Toorn)

w-POS 5850

w-POS 5852

w-POS 5855

w-IMG 3852

Den Haag - Even na half één vindt er op de kruising van het Alexanderplein met de Javastraat een kop-staart aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Een vrouwelijke inzittende van de achterste auto had nek- en/of nekklachten en werd door het ambulancepersoneel op een wervelplank gefixeerd. Hierna is zij per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 5553

w-IMG 5554

Den Haag - Rond tien voor half zeven vanavond kwamen een auto en een scooter met twee opzittenden met elkaar in botsing op de kruising van de Loosduinseweg met de Noorderbeekdwarsstraat. De automobilist wilde rechtsaf de Noorderbeekdwarsstraat in slaan, maar verleende geen voorrang aan de scooter die op het rijwielpad reed. Beide opzittenden, een jongen en een meisje, kwamen hierbij ten val. Het meisje is met beenletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De jongen is ter plaatse onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij is wel met de ambulance meegereden om het meisje te vergezellen. De Verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 5620

w-IMG 5622

w-IMG 5624

w-IMG 5636

Vrijdag 6 september:

Den Haag - Op verzoek van de Dierenambulance, kwam de brandweer vanavond rond half zeven in actie op de Valkenboskade. Daar was een stadsduif te water geraakt en ging het in z'n eentje niet redden. Enkele brandweermensen zijn te water gegaan en hebben de duif uit zijn benarde positie gered. De Dierenambulance heeft zich verder over het beestje ontfermd. Op Twitter en Facebook logen sommige reacties er niet om, ten aanzien van dit stukje hulpverlening aan een dier. En toch is hulpverlening aan dieren één van de kerntaken van de brandweer. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 5689

w-img 5711

w-IMG 5709

Zaterdag 7 september:

Den Haag - De bestuurder van een snorscooter reed even voor middernacht door nog onbekende oorzaak tegen een bushokje op de van Alkemadelaan. Het bushokje raakte hierdoor zwaar beschadigd. Wonderwel kwam de bestuurder van de snorscooter met de schrik vrij; na onderzoek door het ambulancepersoneel bleek dat deze niet vervoerd hoefde te worden. Er was wel één ander slachtoffer te betreuren: een vogel overleefde het ongeval niet. (Foto's: Ivaer Gieles en Nick van der Toorn)

w-IMG 5869

w-IMG 5879

w-IMG 3929

w-IMG 5876

Zondag 8 september:

Den Haag - Rond tien over half vier ontstond brand in de keuken van een portiekwoning aan de Pletterijkade. Dit ging gepaard met zoveel rook dat naastgelegen woningen moesten worden ontruimd. De brandweer had het brandje snel geblust met inzet van één tankautospuit en het nader bericht was dan ook 'kleine' brand. Hierna is het portiek geventileerd. Een bewoner is door ambulancepersoneel nog onderzocht op rookinhalatie, maar deze hoefde niet vervoerd te worden. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 5960

w-IMG 5961

w-IMG 5964

Den Haag - Op de Kalvermarkt twijfelde zondagmiddag een automobilist of hij wel de Q-Park parkeergarage in wilde. Toen hij besloot dit niet te doen draaide hij naar links om te gaan keren. Hij zag toen een tram over het hoofd die over de trambaan naast de ingang reed. Het gevolg was dat de auto klem kwam te zitten tussen een hekwerk en de tram. In eerste instantie werd de brandweer ook gealarmeerd voor een 'beknelling', maar ter plaatse bleken de inzittenden zelf uit te kunnen stappen. Een van de inzittenden is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Toen de tram naar achter werd gereden kon de auto aan de kant worden geduwd. (Foto's en video: Danny Botman)

w-DB Kalvermarkt DSC 3963

w-DB Kalvermarkt DSC 3964

w-DB Kalvermarkt DSC 3966