Nieuwsflits week 40 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 40

kop nieuwsflitsthumb-40Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 40 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 30 september:

Wateringen - Bij een ongeval tussen een scootmobiel en een bedrijfsbusje is de bestuurder van de scootmobiel licht gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwam de twee op de rotonde van de Dorpskade / Heulweg met elkaar in botsing. Omstanders verleende direct eerste hulp. Hulpdiensten hebben dit na hun aankomst direct overgenomen. De man is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Het verkeer in het centrum van Wateringen had forse hinder door het ongeval.(Foto's: Tim de Kleyn)

w-DSC 5247

w-DSC 5250

w-DSC 5257

Den Haag - Rond tien voor vier vanmiddag werd op de kruising Diamanthorst/Kornalijnhorst in de wijk Mariahoeve een fietser aangereden door een personenauto. De bestuurster van de personenauto heeft waarschijnlijk geen voorrang verleend aan de fietser. Het gewaarschuwde ambulancepersoneel heeft het slachtoffer op de wervelplank gefixeerd. Hierna is deze onder A1 naaf het ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Machiel Janssen)

w-IMG 0352

w-IMG 0355

Dinsdag 1 Oktober

Den Haag – Vannacht moesten een aantal woningen ontruimd worden aan het Zonneoord, na brand in een flatwoning aldaar. De brand brak rond half twee uit in een woning op de bovenste verdieping van de flat. In verband met de melding ‘binnenbrand’ zijn brandweervoertuigen van de kazernes Laak en Loosduinen ter plaatse gegaan. De brand was echter snel onder controle; het nader bericht was dan ook ‘kleine brand’. Wel ging de brand gepaard met de nodige rook, waardoor alle woningen in het betreffende portiek ontruimd moesten worden. Eén bewoner is met verschijnselen van rookinhalatie onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. Na het sein ‘brand meester’ heeft de brandweer het portiek en de woning geventileerd. De oorzaak van de brand is niet bekend. (Video en foto’s: Nick van der Toorn)

w-IMG 5053

w-IMG 5062

w-IMG 5077

Leidschendam - Op het parkeerterrein van winkelcentrum Leidsenhage gaat het mis, als de bestuurder van een auto mogelijk het rempedaal en het gaspedaal door elkaar haalt. Hij komt tegen een boom tot stilstand. De auto is total-loss, de bestuurder ervan wordt in de ambulance nagekeken (foto's: Rene Hendriks)

w-PEEN2489

w-PEEN2492

Woensdag 2 oktober:

Zoetermeer - Op de kruising Hugo de Grootlaan met de Heicopstraat in de wijk Oosterheem heeft vanavond omstreeks half zeven een aanrijding plaatsgevonden tussen een snorscooter en een personenauto. De snorscooter die op de rotonde reed had voorrang, is mogelijk door de auto over het hoofd gezien. Beide opzittenden van de snorscooter raakten dusdanig gewond dat twee ambulances werden gealarmeerd. Ter plaatse zijn de slachtoffers behandeld door het ambulancepersoneel en vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (Foto's: Richard Bregman)

w-DSC 8858

w-DSC 8860

w-DSC 8861

w-DSC 8863

Vrijdag 4 oktober:

Zoetermeer - Vrijdagnacht rond twee uur werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand bij restaurant AA-zicht, aan de oever van de Zoetermeerseplas. Na enig zoekwerk door de hulpdiensten bleek de rook afkomstig van een brandende hoop gemaaid riet op de Broekwegkade. De brandweer heeft het riet uit elkaar getrokken en geblust. De bluswerkzaamheden duurden enige tijd, maar de brandweer werd geholpen door enkele flinke buien. (Foto's: Willem Pos)

w-POS 5995

w-POS 5996

w-POS 6008

w-POS 6013

Voorburg - Vanmiddag werden de brandweer van Leidschendam-Voorburg, alsmede de Officier van Dienst gealarmeerd voor een gaslek in een woning aan de van Everdingenstraat. Daar had een bewoner bij het boren een gasleiding geraakt. Hij belde meteen 1-1-2 om erger te voorkomen. De brandweer heeft het lek weten de dichten. Zij hebben hierna de overige woningen gecontroleerd op de aanwezigheid van gas. Na alles geventileerd te hebben konden de brandweer weer retour kazerne. (Video en foto's: Ruben van Essen)

w-Everdingen-1

w-Everdingen-2

w-Everdingen-3

Den Haag - Op de kruising Prinses Beatrixlaan/Schenkkade kwamen even na elf uur vanavond twee auto's met elkaar in botsing. Er is een ambulance met spoed ter plaatse gekomen, maar er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en werden door een berger afgevoerd. Tijdens de afwikkeling van het ongeval presteerde een passerende automobilist het om met een kapotte uitlaat door rood licht te rijden en dat ook nog onder invloed. De man moest na het blazen dus mee naar het bureau. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 1960

w-IMG 1964

w-IMG 1966

Zaterdag 5 oktober:

Leidschendam - Rond tien over negen vanmorgen werd er een 'medische noodsituatie' gemeld in één van de gebouwen van GGZ Haagstreken aan de Ruytenburghlaan. Naast twee ambulances werd ook het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter gealarmeerd. De traumahelikopter is geland op het terrein van GGZ Haagstreken. Na de inzet is het volledige MMT met de heli retour gegaan richting Rotterdam/The Hague Airport. (Foto's: Arie Tuit)

w-foto1

w-foto2

w-foto3

Naaldwijk - Totaal vier keer werd de traumahelikopter met het MMT vandaag gealarmeerd voor een inzet in de regio Haaglanden. In twee gevallen werd de inzet gecanceld. Even over half zes werd de traumaheli voor de tweede keer vandaag daadwerkelijk ingezet. Dit keer in verband met een medische noodsituatie binnenshuis in een woning aan de Secretaris Verhoeffweg. Ook twee ambulances kwamen ter plaatse. De Lifeliner 2 is geland op een veld bij het ISW Hogeland. Nadat de patiënte was vervoerd naar een ziekenhuis, is de traumahelikopter weer opgestegen en retour gegaan naar de basis, Rotterdam/The Hague Airport. (Foto's: Dirk van der Zanden)

w-DSC07313

w-DSC07340|


Zondag 6 oktober:

Den Haag - Het komt nogal eens voor dat een automatisch brandalarm ten onrechte afgaat. Maar rond 12:30 bleek op het Haganum College op de Laan van Meerdervoort er een goede reden te zijn voor het alarm. Vandalen hadden brandende kranten door de brievenbus gestopt; kennelijk in een poging om brand te stichten. De brandweer bluste de vlammetjes en ventileerde het pand. (Video en foto's: Maurice Schotman)


w- MG 0123

w- MG 0127

Den Haag - Op het rijwielpadpad langs de De la Reyweg werd een scooterbestuurder even na half twee afgesneden door een passerende wielrenner. De scooterbestuurder kwam hierdoor ten val en liep verwondingen op aan gezicht, hand en knie. De motorambulance kwam ter plaatse ter beoordeling van het letsel. De verpleegkundige van de motorambulance heeft de verwondingen van de scooterbestuurder verzorgd. Hij achtte het niet noodzakelijk dat er nog een ambulance ter plaatse zou komen om de scooterbestuurder naar het ziekenhuis te brengen. (Foto's: Marco Mattheijer)

w-IMG 4669

w-IMG 4684

w-IMG 4689

w-IMG 4691

Den Haag - Rond vijf over twee ontstond er op de Erasmusweg, nabij de Lozerlaan, een kop-staart aanrijding plaats waarbij drie voertuigen betrokken waren, waaronder een brommobiel. Een verpleegkundige van de motorambulance heeft een of meerdere inzittenden onderzocht, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De berger heeft enkele voertuigen afgevoerd. (Foto's: Lars Koeze)

w-IMG 9126

w-IMG 9133

w-IMG 9139

w-IMG 9150

Den Haag - Op de kruising van de Erasmusweg met de Anna Bijnslaan kwamen twee personenauto's vanavond onzacht met elkaar in aanraking. Dit veroorzaakte aan beide voertuigen veel schade. Beide voertuigen raakten dan ook total loss en moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. Er raakte wonderwel niemand gewond. Een gespecialiseerd bedrijf werd ingeschakeld om het wegdek te reinigen. De Erasmusweg was door dit alles geruime tijd in beide richtingen afgezet. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 7692

w-IMG 7693

w-IMG 7718

w-IMG 7764