Nieuwsflits week 43

kop nieuwsflitsthumb-43Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 43 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Woensdag 23 oktober:

Den Haag
- Vannacht rond kwart over twaalf ontstond een brandje in een wasruimte van een pand van Parnassia aan de Avocadostraat. De brandweer was in eerste instantie gealarmeerd voor een automatische brandmelding, maar het bleek dus om een 'rake' brand te gaan. De brandweer had het brandje snel onder controle en heeft de ruimte geventileerd. Er is ook nog een ambulance ter plaatse gevraagd, maar er is niemand vervoerd. (Foto's: Nick van der Toorn)

w-IMG 6163

w-IMG 6189

w-IMG 6191

Den Haag - Omstreeks tien voor half één vannacht werd brand gemeld op het dak van een pand van 'Dekker Hout' aan de Werf. De letter O bleek te branden, vermoedelijk door kortsluiting. De brandweer is ger plaatse gegaan met tankautospuit en hoogwerker. Vanuit de hoogwerker is het brandje geblust. Het ziet er naar uit dat 'Dekker Hout' voorlopig even als 'Dekker Hut' door het leven moet gaan. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 9220

w-IMG 9244

w-IMG 9250

Donderdag 24 oktober:

Zoetermeer - Op de Shawzijde/Pinterzijde ontstaat even voor half twee brand in een coniferenhaag. De tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Stadshart wordt met prio1 ter plaatse gestuurd. Met één straal hoge druk is de brand snel onder controle. Buiten de haag is er verder niets beschadigd. (Foto's: Erwin Konijnenburg)

w-DSC 4904

w-DSC 4911

w-DSC 4921

Vrijdag 25 oktober:

Den Haag - Rond kwart voor twee ontstond er op de kruising Groot Hertogionnelaan/Conradkade een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren. Er is één persoon onderzocht in de ambulance; deze hoefde niet te worden vervoerd naar het ziekenhuis. Er was de nodige schade aan de voertuigen en daarom moesten er twee door een berger worden afgevoerd. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 4123

w-IMG 4125

w-IMG 4134

Den Haag - Een voorbijganger trof in het parkje op de kruising Diamanthorst/Robijnhorst een onbeheerde lege buggy aan nabij het water. Nu zegt de ervaring dat bijna in 99,9% van de gevallen er sprake is van een achtergelaten voorwerp zonder dat er iemand in het water is terecht gekomen. Maar toch moet de brandweer ieder risico, hoe klein ook, uitsluiten. Daarom kwamen de duikers van Den Haag-Centrum en de tankautospuit en hoogwerker van Leidschendam-Voorburg ter plaatse. Brandweermensen zijn in waadpak het water in gegaan, maar er werd (gelukkig) niets aangetrofen. Hierop werd de inzet afgebroken. (Foto's: Rene Hendriks)

w-PEEN3106

w-PEEN3113

w-Peen3122

Den Haag - Op de Donau, op bedrijventerrein Forepark, vond omstreeks kwart over vier een kop-staart aanrijding plaats waarbij vier voertuigen betrokken waren. Zoals zo vaak hield men er rekening mee dat er mogelijk iemand bekneld zou zitten in de auto, dus daarom werd naast een ambulance ook de brandweer gealarmeerd. Ook nu bleek dat iedereen al uit de voertuigen was; de brandweer hoefde dus niet te knippen. Wel is er iemand onderzocht in de ambulance. Of deze persoon is vervoerd, is niet bekend. De Donau was enige tijd afgesloten richting het ADO-stadion. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 4137

w-IMG 4147

w-IMG 4153

Zondag 27 oktober:

Den Haag
- Omstreeks kwart voor twaalf heeft zich een ongeval voorgedaan op de kruising van de Troelstrakade met de Moerweg. Hierbij waren drie auto's en een fietser betrokken. De exacte toedracht is onbekend, maar er zijn totaal twee personen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Als gevolg van het ongeval en het onderzoek van de politie was de Troelstrakade enige tijd afgesloten voor het verkeer vanaf de Moerweg in de richting van de Erasmusweg. (Foto's/video: Marco Mattheijer)

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

w-Mattheijer-troelstrakade-2

w-Mattheijer-troelstrakade-4

Rijswijk - De brandweer kreeg vanavond om 20:16 uur een automatische melding van een brand bij Tehuis Rijnaard die gevestigd is aan de Kerklaan. Bij deze automatische melding gaat standaard één tankautospuit van de brandweer ter plaatse. Toen deze ter plaatse was, bleek er daadwerkelijk brand te zijn. Hierop is er een aantal extra brandweervoertuigen gealarmeerd volgens de standaard binnenbrand procedure. Uiteindelijk heeft de bemanning van de eerste tankautospuit de brand weten te blussen, waarna het tehuis geventileerd kon worden. (Video en foto's: Sander Paardekooper)

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

w-Rijnaard SBF 9597

w-Rijnaard SBF 9603