Nieuwsflits week 45

kop nieuwsflitsthumb-45Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 45 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 4 november:

Zoetermeer
- Vanmiddag omstreeks half twee werd een voertuigbrand gemeld aan de Tigrisstroom. In tegenstelling tot de melding betrof het daadwerkelijke adres niet de Tigrisstroom maar de Diezestroom. De bestuurder heeft zijn de waardevolle bezittingen uit de auto gehaald en deze daarna veilig verlaten. De brandweer heeft de brand geblust waarna zij weer retour konden. Een berger heeft het waarschijnlijk total-loss verklaarde voertuig opgehaald. (Foto's: Wilbert Tintel)

w-DSC09582-001

w-DSC09591-001

w-DSC09601-001

w-DSC09609-001

Den Haag - Even voor half acht verstuurde de politie een burgernetbericht ivm de vermissing van een 7 jarige negroide jongen, genaamd Jsephan, in de omgeving van de Neherkade/Laakweg. Even later werd de brandweer gealarmeerd vanwege een persoon mogelijk te water. Brandweer en politie hebben het park en de waterkant langs de Laakweg afgezocht naar het kind, maar troffen hem hier niet aan. Na een half uur keerde de brandweer terug naar de kazerne. De politie ging verder met de zoektocht en het onderzoek naar zijn locatie. Om 21:09 uur twitterde Politie Laak dat de jongen weer terecht was. (Foto's: Sander Paardekooper)

w-Laakkade SBF 0091

w-Laakkade SBF 0096

w-Laakkade SBF 0097

w-Laakkade SBF 0100

Dinsdag 5 november:

Den Haag - In de vroege uurtjes werd er op het Binnenhof een onbekend object op straat aangetroffen. Omdat niemand wist waar dit object vandaan kwam of aan wie het toebehoordewerd het voorwerp als 'verdacht pakketje' aangemerkt. Direct werd het gehele Binnenhof door meerdere politie-eenheden afgezet en ontruimd, voor zover er nog iemand aanwezig was. De gehele situatie werd bevroren, zodat er geen sporen en dergelijke konden worden vernietigd. Na onderzoek te doen aan het pakketje werd duidelijk dat deze geen kwaad kon. Gezien de plaats waar deze werd aangetroffen is de Forensische Opsporing ter plaatse gekomen om eventuele sporen van de eigenaar/verdachte veilig te stellen. (Video: Nick van der Toorn, Foto's: Ruben van Essen)

w-Binnenhof-1

w-Binnenhof-2

w-Binnenhof-3

w-Binnenhof-4

Den Haag - Een anonieme actievoerder plaatst een protestvlag op het eiland in het midden van de Hofvijver. Dat mag niet, dus de brandweerduikers worden erbij gehaald om de vlag weer weg te halen. Nadat de vlag aan wal is gebracht, blijkt er iets op te staan van "Henk Krol" en "50 plus", maar door de wat amateuristische beschildering is verder niet precies duidelijk waar het verder over gaat. De politie neemt de vlag mee naar het bureau. (Foto's: Ruben van Essen)

w-IMG 3374

w-IMG 3384

Den Haag - Even voor half acht vanavond ontstaat er een schoorsteenbrandje in een portiekwoning aan de Loosduinsekade. De brandweer heeft de schoorsteen vanuit de hoogwerker 'geramoneurd'. Het nader bericht is 'kleine brand'. Een oude kachel is door de brandweer onderaan het portiek neergezet. De Loosduinsekade was enige tijd afgesloten in de richting van de De la Reyweg. (Foto's: Nick van der Toorn)

w-IMG 6921

w-IMG 6933

w-IMG 6960

w-IMG 6966

Den Haag - Om even over half negen werd een 'gebouwbrand' gemeld in een woning aan de Muurbloemweg. De tankautospuit van kazerne Scheveningen en de tankautospuit en hoogwerker van kazrne Loosduinen zijn ter plaatse gegaan met prio 1. In de woning bleek er iets op de 1e etage of zolder te branden. Dit brandje was snel geblust. De brandweer heeft de woning geventileerd. Het nader bericht was 'kleine brand'. (Foto's: Nick van der Toorn)

w-IMG 6982

w-IMG 6985

w-IMG 7009

w-IMG 7014

Woensdag 6 november:

Rijswijk - Dat pizza's niet ontzettend goed voor de gezondheid zijn, is algemeen bekend. Maar een bezorger kwam er achter dat het bezorgen ervan ook zijn gezondsheidsrisico's kent. Hij werd geraakt door een auto op de kruising Generaal Spoorlaan/Prinses Beatrixlaan, op de wervelplank gefixeerd en naar het ziekenhuis vervoerd (Foto: Dejan Jeremic)

w-IMG 4953

Den Haag - Vanmiddag rond twee uur raakte een fietser gewond na een aanrijding met een personenauto op de Laan van Hoornwijck. De ambulancedienst heeft de fietser onderzocht; het slachtoffer hoefde niet vervoerd te worden. De auto kwam er met een 'ster' in de voorruit vanaf. De Verkeerspolitie heeft kort onderzoek gedaan. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 5009

w-IMG 5010

w-IMG 5022

Wateringen - Op de Wippolderlaan/N211, en dan het stuk rijbaan tussen de aansluiting met de Veilingroute en de A4, vond vanmiddag rond half vijf een kop-staart aanrijding tussen twee voertuigen plaats. Er vielen geen gewonden, maar de schade was aanzienlijk. De achterbumper van de voorste auto zat in zijn geheel vast in de grille van de achterste auto. Door deze aanrijding precies tijdens spitsuurontstiond er meteen een fikse file richting A4. Nadat de auto's waren afgevoerd en de scherven weggeveegd kon de rijbaan weer woden vrijgegeven. (Foto's: Dirk van der Zanden en Cees de Kleyn)

w-TDK 0185

w-TDK 0190

w-DSC08418

w-DSC08433

Naaldwijk - Op de kruising Zuidweg/Prof. Holwerdalaan botsten donderdagmiddag een auto en een scooter met elkaar. Twee inzittenden op de scooter raakten gewond, waarvan er een ter plaatse behandeld is in de ambulance. Zij hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. De scooter is totall-loss, de auto had kleine schade. Hoe het ongeval precies gebeurd is, is niet bekend. Beide voertuigen reden namelijk over dezelfde rijbaan. Vermoedelijk haalde één van de partijen de ander in en ontstond er een aanrijding bij het van richting veranderen door de ingehaalde partij. (Foto's: Danny Botman)

w-IMG 5981

w-IMG 5983

w-IMG 5985

Den Haag - Op de Valkenboslaan botste rond half zeven een pizzakoerier op een scooter op een voetgangster. Anders dan je zou verwachten in zo'n geval was het de pizzabezorger die gewond raakte. Deze moest op een wervelplank worden gefixeerd en is hierna onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. De Valkenboslaan was tijdelijk afgesloten na het ongeval. (Foto's: Ivar Gieles)w-IMG 9758

w-IMG 9766

w-IMG 9769

w-IMG 9779

Vrijdag 8 november:

Zoetermeer – Op de Europaweg heeft vanmiddag een ongeval plaats gevonden waarbij drie personenauto’s betrokken waren. Door onbekende oorzaak raakten de drie voertuigen met elkaar in botsing. De brandweer, die gealarmeerd werd voor een beknelling, hoefde niet te ‘knippen’ maar verleende hand- en spandiensten. Eén persoon is door het ambulancepersoneel met onbekende verwondingen vervoerd naar het Lange Land Ziekenhuis. Het verkeer komende vanaf de Australieweg en de Zwaardslootseweg ondervond enige tijd hinder door het ongeval. Een bergingsvoertuig heeft twee personenauto’s afgevoerd. (Foto's: Roy Wolters)

w-IMG 8854

w-IMG 8865

w-IMG 8866

w-IMG 8868

Zaterdag 9 november:

Den Haag - Op de kruising Troelstrakade/Moerweg werd even voor zes uur vanavond een fietser aangereden door een afslaand busje. De fietser werd in de ambulance onderzocht en is daarna onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. De ambulance was nog niet weg of op hetzelfde kruispunt werd weer een fietsster aangereden door een afslaande auto. Deze fietsster kwam met de schrik vrij. De politie heeft de gegevens genoteerd van beide partijen. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 9853

w-IMG 9855

w-IMG 9856

w-IMG 9852