Nieuwsflits week 51

kop nieuwsflitsthumb-51Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 51 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 16 december:

Zoetermeer
- Vanmorgen ging het op het speelplein van basisschool 'Het Palet' aan het Marsgeel niet helemaal zoals gepland. Een jongen kwam rond half elf tijdens het spelen met zijn been vast te zitten in een speeltoestel en kon niet meer zelfstandig los komen. Ook met behulp van twee leraressen en wat zeep op het been lukte het niet om de jongen te bevrijden. De brandweer werd gealarmeerd en heeft met een spreider twee spijlen van het toestel uit elkaar gedrukt, waarna de jongen los kon komen met zijn been. Hij is in de ambulance onderzocht op eventueel letsel, maar de jongen is met de schrik vrijgekomen. (Foto's: Wilbert Tintel)

w-DSC00162-001

w-DSC00164-001

w-DSC00166-001

w-DSC00169-001

Maasland - Vroeg in de morgen belandde een personenauto op z'n kop in de sloot. Dit speelde zich al op de A20 ter hoogte van hectometerpaal 15.3. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en belandde in de sloot. De bestuurder is nagekeken door de ter plaatse gekomen ambulancedienst. Later is hij naar het politiebureau vervoerd om een verklaring af te leggen omtrent het te water raken. Op verzoek van Rijkswaterstaat heeft de berging op de paralelweg plaatsgevonden, zodat de opkomende spits hier geen last van zou hebben. (Foto's: Vreugdenhil Berging)

w-A20-auto-1

w-A20-auto-2

w-A20-auto-3

w-A20-auto-4


Den Haag: Op de Strijplaan rijdt een scooterrijder over het trottoir, hierbij ziet hij een aantal beugels over het hoofd en komt ten val. De hulpdiensten worden gealarmeerd en de onfortuinlijke scooterrijder wordt vanwege zijn verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. (Foto's Lars Kroeze)

w-IMG 2391

w-IMG 2398

w-IMG 2433

Dinsdag 17 december: 

Delft - De middag eindige voor een minderjarig persoon iets anders dan gehoopt. Rond kwart over vier kwam zij ten val en kwam ongelukkig terecht, hierdoor raakte zij direct buiten bewustzijn. Meteen werd gezien de situatie meerdere ambulances gealarmeerd evenals het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam. Bij aankomst van de eerste ambulance was de situatie ernstig, maar dusdanig onder controle dat de komst van het MMT werd geannuleerd. Wel werd er een spoedtransport van drie politiemotoren aangevraagd. Ongeveer veertig minuten later was het spoedtransport onderweg naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Delft-1

w-Delft-2

w-Delft-3

w-Delft-4

Maasland - Te midden van een groot weiland aan de Kwakelweg is vanavond een flinke brand uitgebroken. De brandweer rukte met veel materiaal uit voor een mogelijke gebouwbrand. Ter plaatse bleek de brand helemaal achteraan de Kwakelweg te woeden. De brandweer kon de brand met een tankautospuit niet bereiken. De politie is een kijkje gaan nemen, waarna de brandweer heeft gewacht tot het vuur zo goed als gedoofd was. Daarna gingen alle voertuigen weer onverrichter zake naar de kazerne. (Foto's/tekst: Dylan Tolhuisen)

w-1

w-2

w-3

Woensdag 18 december:

Den Haag - Omstreeks half vijf vond er een ongeval plaats op de Waldorpstraat, iets na de kruising met de Calandstraat. Door het ongeval was de Waldorpstraat kort tijd afgesloten in de richting van de Viaductweg. Een Rapid Responder van de ambulancedienst kwam ter plaatse om de bestuurder van de voorste auto te controleren op eventuele opgelopen verwondingen. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Gezien de schade aan beide auto's meeviel, konden beide partijen hun weg weer vervolgen. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Kunstraat-1

w-Kunstraat-2

w-Kunstraat-3

Donderdag 19 december:

Leidschendam - Op de Noordsingel heeft vanmiddag rond de klok van twee uur een aanrijding tussen drie voertuigen plaats gevonden. Door het ongeval was de linkerrijstrook richting de N14 afgesloten. Een ambulance kwam ter plaatse om de bestuurster van de voorste auto na te kijken. Zij hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Een berger heeft de voertuigen afgesleept. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Noordsingel-1

w-Noordsingel-2

w-Noordsingel-3

w-Noordsingel-4

Den Haag - Omstreks tien over half vijf vond er een kop-staart aanrijding plats tussen twee auto's op de kruising van de Johan de Wittlaan met de Eisenhowerlaan. De beide bestuurders hebben hun auto op het trottoir gezet maar één van de inzittenden had last van nek- en/of rugklachten. Hierop zijn brandweer en ambulancedienst ter plaats gegaan. De brandweer hoefde uiteindelijk niet te knippen. Het slachtoffer heeft een nekkraag omgekregen en is op de wervelplank gefixeerd en daarna naar het ziekenhuis gefixeerd. Van de Johan de Wittlaan was richting Madurodam tijdelijk één rijstrook afgesloten. Volgens de hulpverleners ter plaatse hadden degenen die de alarmcentrale gebeld hadden nogal moeite met het vaststellen van de lokatie; er waren verschillende lokaties doorgebeld en dat leidde tot enige vertraging en verwaaring. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 7841

w-IMG 7845

w-IMG 7852

Vrijdag 20 December

Den Haag - Op de Houtrustweg, nabij de kruising met de Pluvierstraat, ontstaat rond kwart voor één een aanrijding tussen twee personenauto's. Brandweer en ambulancedienst zijn gealarmeerd in verband met een gewonde inzittende die mogelijk moet worden bevrijd. Het lukt echter om de inzittende via de zijkant uit de auto te halen. Hierna wordt deze op een wervelplank gefixeerd en onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA heeft onderzoek gedaan naar de aanrijding. (Foto's: Maurice Schotman)

w-IMG 9940

w-IMG 9944

w-IMG 9945

w-IMG 9946

Wateringen - Bij een eenzijdig ongeval op de kruising van de Veilingroute N222 met de Middenzwet is vrijdagmiddag een auto licht beschadigd geraakt. In eerste instantie ging men uit van een forse aanrijding waarbij mogelijk iemand bekneld zou zitten. Hier bleek ter plaatse echter geen sprake van. De bestuurster van het voertuig was zelfs niet gewond en was ongedeerd haar voertuig uitgestapt. Voor de hulpdiensten was er dan ook weinig te doen. Een berger heeft het voertuig van de dame afgevoerd. (Foto’s: Tim de Kleijn)

w-TDK 4527

w-TDK 4533

w-TDK 4536

Benthuizen - Vrijdagavond rond negen uur heeft een automobilist een eenzijdig ongeval gehad toen hij op de Omleidingsweg een vluchtheuvel over het hoofd zag. De man botste ter hoogte van voetbalvereniging BSC'68 op de vluchtheuvel. De automobilist raakte gewond en is zonder spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie uit Zoetermeer had de Omleidingsweg tijdelijk afgesloten in beide richtingen. (Foto: Willem Pos)

w-POS 6828

Zondag 22 december

Leidschendam - Op de Prinses Beatrixlaan breekt brand uit in een keuken. De brandweer is snel ter plaatse en blust de brand, maar de schade aan de keuken is aanzienlijk. Eén bewoner wordt voor de zekerheid door de bemanning van de motorambulance nagekeken (foto's: Rene Hendriks)
w-PEEN4562

w-PEEN4564

w-PEEN4567

Den Haag - Op de kruising van de Singel met de Rijswijkse Landingslaan gebeurde vanavond rond kwart over acht een aanrijding. Een randstadrailvoertuig kwam in botsing met een personenauto. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Onder andere de brandweer en een ambulance werden aangestuurd. Een inzittende van de personenauto werd door de ambulancebemanning nagekeken op opgelopen verwondingen. Of zij uiteindelijk is vervoerd is niet bekend. Ten tijde van het ongeval en de hulpverlening was de Singel in beide richtingen afgesloten. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Singel-1

w-Singel-2

w-Singel-3

w-Singel-4

Den Haag - Op de kruising van de Koninginnegracht met de Javastraat werd vanavond rond negen uur een voetganger aangereden door een tramstel van lijn 9. De voetganger liep een hoofdwond op en werd door het ambulancepersoneel op de wervelplank gefixeerd en daarna  naar het ziekenhuis vervoerd. Er is een politiefunctionaris met de ambulance mee gereden. Dat had er mee te maken dat de voetganger onder invloed was en zich opstandig en agressief gedroeg. Door de aanrijding was tram 9 in de richting van het Centraal Station tijdelijk gestremd. De Verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Rond kwart voor tien was de stremming weer opgeheven. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 8046

w-IMG 8051

w-IMG 8053

w-IMG 8056