Nieuwsflits week 52

kop nieuwsflitsthumb-52Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 52 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 23 december:

Zoeterwoude - Op de A4 rechts, in de richting van Leidschendam kwam door nog onbekende oorzaak rivierslib op het wegdek terecht. Hierdoor moest de gehele Rijksweg A4 worden afgesloten om het slib weg te halen. De aflsluiting duurde meerdere uren. Heirdoor had het verkeer in de richting van Leidschendam/ Den Haag veel hinder. (Video en foto's: Dejan Jeremic)


w-Afsluting-1

w-Afsluting-2

w-Afsluting-3

w-Afsluting-4

Dinsdag 24 december:

Delft - Bij meerdere ongevallen op de A13 raakte wonderbaarlijk niemand echt gewond. Rond half vier kwam de eerste ongevalsmelding binnen. In de bocht van de A4 naar de A13 raakte een personenauto in de slip. Deze tolde meerdere keren rond zijn as en kwam vervolgens tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder kwam snel bij zijn positieve en parkeerde de auto op de vluchtstrook. De inzet van de gealarmeerde brandweer was niet nodig. Ook hoefde hij niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. (Foto's: Nick van der Toorn)
w-A13-1.1

w-A13-1.2

Delft - Het volgende ongeval meldde zich niet veel later enkele kilometers verderop. Ter hoogte van hectometerpaal 14.6 rechts (in de richting van Rotterdam) Raakte twee personenauto's met elkaar in botsing. Toevallig passerende ANWB voertuigen hebben eerste hulpverleend. Later ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft de inzittende van het voorste voertuig nagekeken. Een berger heeft de voertuigen afgesleept. (Foto's: Nick van der Toorn)
w-A13-2.1

w-A13-2.2

Den Haag - Aan het einde van de middag vergiste een oudere dame zich met haar auto en reed op de kruising van de Oude Haagweg met de Groen van Prinstererlaan pardoe het grind van de vrije trambaan in. Niet voor het eerst de afgelopen dagen. Gisteren was het ook al raak op de Oude Haagweg. Sowieso zat het de HTM vandaag niet mee, met twee ontsporingen en enkele ongevallen. De vrouw raakte gelukkig niet gewond. De auto is door een politiekraan van de tramrails gehaald. Lijn 2 was enige tijd in beide richtingen gestremd. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 8314

w-IMG 8318

w-IMG 8322

w-IMG 8338

Den Haag - Op de verbindingsweg vanaf de A4 -> A13 is rond 19:00 uur een auto achterstevoren tegen de rechtervangrail belandt. De rechterrijstrook is tijdelijk afgesloten geweest. Er zijn drie personen door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. (Foto's: Ferrie van der Geer)

w-20131224-A4-2

w-20131224-A4-3

w-20131224-A4-7

Donderdag 26 December:

Den Haag - Op het Wolfwater in Den Haag heeft rond 15:00 uur brand gewoed in een keuken van een woning. De bewoners hebben zelf de brand grotendeels kunnen blussen met een poederblusser, daardoor is er veel schade ontstaan in de keuken. Er zijn drie mensen licht gewond geraakt en behandeld in de ambulance. De brandweer heeft de brand nageblust en gecontroleerd. De brand is ontstaan door een frituurpan op een kookplaat. (Foto's: Ferrie van der Geer)

w-20131226-Wolfswater-1

w-20131226-Wolfswater-4

w-20131226-Wolfswater-7

Naaldwijk - Even voor half zeven werd de hulp ingeroepen van de brandweer voor een incident aan de Galgeweg; een boom dreigde daar om te vallen op een warenhuis bij knooppunt Westerlee. Even later werd ook de grote kraan van kazerne Leidschenveen opgeroepen maar die bleek achteraf niet nodig te zijn. Aangezien de dagen erop weer storm werd verwacht en ook omdat gasleidingen aanwezig zijn in het warenhuis, is uit voorzorg deze grote conifeer verwijderd. De brandweer heeft tijdens de zaagwerkzaamheden ook de kap van de gasmeterkast afgehaald, mocht de conifeer toch gaan vallen. (Foto's: Fred van der Ende)

w-014

w-026

w-031

w-033

Zondag 29 december:

Wassenaar - Rond kwart voor twee ontstond er in een woning aan de Storm van 's-Gravesandeweg een schoorsteenbrand. Brandweereenheden van kazernes uit Wassenaar en Leidschendam-Voorburg spoedden zich naar het opgegeven adres. Alhoewel voor de bewoners erg vervelend, viel de brand naar objectieve maatstaven mee. Vanuit de hoogwerker hebben brandweermensen de schoorsteen geramoneurd. Het nader bericht was 'kleine brand'. (Foto's: Herman van der Woude)

w-IMG 9397

w-IMG 9404

w-IMG 9429

Zoetermeer – Op de Europaweg/Denemarkenlaan heeft zondagmiddag een aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto’s. De bestuurster van één van de personenauto’s is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn door de aanrijding zwaar beschadigd. Een bergingsvoertuig heeft de voertuigen opgehaald. Hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Ten tijden van het incident stonden de verkeerslichten op knipperen. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. (Foto's: Joeri Kors)

w-IMG 7724.JPG

w-IMG 7725.JPG

w-IMG 7728.JPG

w-IMG 7731.JPG

Den Haag
- Een 49-jarige Hagenaar werd vanavond rond 19:45 uur op de Loevesteinlaan slachtoffer van een poging straatroof. In de omgeving werd een 30-jarige Hagenaar aanhouden. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt nog naar getuigen. De verdachte bedreigde het slachtoffer op de Loevesteinlaan nabij de Dalerveenstraat rond 19:45 uur met een mes en eiste geld. Het slachtoffer kon zich uit de voeten maken en alarmeerde de politie. Agenten konden op basis van het doorgegeven signalement een verdachte aanhouden. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 8702

w-IMG 8710

w-IMG 8711