GRIP 1 voor rioollekkage | Regio15.nl

GRIP 1 voor rioollekkage

Riool-KOPt-Riool-1 Den Haag - Door een lekkage onder een appartementencomplex aan de Lindberghlaan in Ypenburg, moest een deel van het complex ontruimd worden.

Omstreeks kwart over acht werd de brandweer van Rijswijk naar de Lindberghlaan gestuurd voor 'wateroverlast'.

Ter plaatse bleek het niet om leidingwater te gaan, maar om rioolwater. Omdat er ergens een verstopping in het riool zat, stroomde de inhoud door allerlei openingen de kelders van het appartementencomplex in, wat natuurlijk niet al te fris rook,  maar ook electriciteitsvoorzieningen in de kelder bedreigde. Daarom werden ook de Officier van Dienst-Brandweer en de Adviseur gevaarlijke stoffen geïnformeerd. In samenspraak werd ook een duikteam uit Delft gestuurd, omdat die met beschermende kleding meer kan doen.

Gezien het bacterieel risico en het risico op kortsluiting werd een deel van het gebouw, waaronder een kinderdagverblijf, ontruimd.

Later werd er GRIP 1 afgegeven. Zodoende kunnen alle operationeel leidinggevenden van verschillende disciplines, zoals politie, brandweer en de gemeente Den Haag, beter met elkaar afstemmen.

Er zijn meerdere rioolservice bedrijven ter plaatse om gezamenlijk het probleem te verhelpen, maar dat kan nog wel even duren. Tot die tijd mag er geen water worden geloosd. Om de bewoners tot die tijd ter wille te zijn, zijn buiten mobiele toiletten neergezet.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w-Riool-1

w-Riool-2

w-Riool-3

w-Riool-4

w-Riool-5

w-Riool-6

w-Riool-7

w-Riool-8

w-SBF 4581