Bewoners naar ziekenhuis na koolmonoxide in woning Naaldwijk | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Bewoners naar ziekenhuis na koolmonoxide in woning Naaldwijk

Naaldwijk - Vier leden uit één gezin moesten vanmiddag naar het ziekenhuis nadat koolmonoxide in hun woning was aangetroffen.


Even voor half drie raakten enkele bewoners van een woning aan De Dintel onwel. In verband met klachten over misselijkheid en hoofdpijn nam het gezin contact op met de huisartsenpost. Het verband met de mogelijke aanwezigheid van koolmonoxide was snel gelegd. Daarop besloot men, op grond van de klachten, direct twee ambulances te alarmeren alsmede de brandweer.

De brandweer heeft metingen in de woning verricht en daarbij is inderdaad koolmonoxide gemeten. De brandweer heeft de woning geventileerd. De ambulancedienst heeft meerdere leden van het gezin in de ambulance onderzocht.

Uiteindelijk zijn vier gezinsleden - zonder spoed - naar het ziekenhuis vervoerd.

Vermoedelijk is een defecte cv-ketel de oorzaak geweest van de aanwezigheid van koolmonoxide. Hiervoor was juist vandaag een monteur bij de bewoners langs geweest. De brandweer heeft ook contact opgenomen met de cv-monteur, hij zal voor de zekerheid alsnog door ambulancepersoneel worden onderzocht.

Video en foto's: Danny Botman

w-DB Dintel IMG 0891

w-DB Dintel IMG 0897

w-DB Dintel IMG 0894

w-DB Dintel IMG 0898

w-DB Dintel IMG 0903

w-DB Dintel IMG 0905

w-DB Dintel IMG 0907

w-DB Dintel IMG 0913

w-DB Dintel IMG 0918