Aula op campus TU Delft ontruimd vanwege vreemde geur | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Aula op campus TU Delft ontruimd vanwege vreemde geur

Delft - De aula op de campus van de TU Delft aan de Mekelweg in Delft is dinsdag ontruimd vanwege een vreemde geur; er werd plastic geroken. 


Bedrijfshulpverleners van de TU Delft hebben de aula op de campus meteen ontruimd. Studenten en personeel werden vanwege de kou in een ander gebouw opgevangen.

De brandweer werd massaal gealarmeerd en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) kwam ook ter plaatse en werd bijgepraat door zijn collega's van de brandweer.

Een ambulance kwam ter plaatse om drie personen na te kijken; alle drie de personen hoefden na controle niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. 

De brandweer heeft diverse metingen verricht; daar kwam niks vreemds uit. Na enige tijd nam de vreemde geur af en vertrokken de hulpdiensten weer. 

Op het moment dat de hulpdiensten vertrokken kwam er een bouwvakker aangelopen, die keek vreemd op van de hulpdiensten en vroeg hen naar de reden van aanwezigheid.

De bouwvakker verklaarde dat er kit is aangebracht op het dak van het pand en dat dit mogelijk de vreemde geur veroorzaakt. Na controle bleek dit volgens de woordvoerder van de brandweer te kloppen, waarna het pand werd vrijgegeven.

Foto's en video: Dejan Jeremic

w IMG 2150

w IMG 2152

w IMG 2159

w IMG 2173

w IMG 2185

w IMG 2188