Kinderen onwel in sporthal Panamaplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Kinderen onwel in sporthal Panamaplein

img_7658_tnVanmiddag rond tien voor half drie zijn meer dan 35 kinderen en 5 volwassenen onwel geworden in een sporthal op het Panamaplein in de Haagse Wijk Wateringse Veld.

 


 


Twee schoolklassen met totaal 54 kinderen waren onder toezicht van enkele leerkrachten aan het sporten in sporthal Hogeveld, toen meerdere kinderen aan gaven zich niet lekker te voelen. De klachten bestonden uit hoofdpijn en prikkelende ogen. De kinderen zijn door de leerkrachten naar buiten de sporthal geleid en tevens is de ambulancedienst op de hoogte gebracht.

Uiteindelijk zijn meerdere ambulances ter plaatse gegaan en is ook de brandweer gewaarschuwd. Vanwege het benodigde overleg tussen de hulpdiensten is na een half uur Grip 1 afgekondigd.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer was ter plaatse, maar metingen hebben nog niets opgeleverd ten aanzien van de oorzaak. Wel wordt als mogelijke oorzaak genoemd het feit dat er dakbedekkingswerkzaamheden bezig waren op de sporthal.
's-Ochtends waren ook al een viertal kinderen niet lekker geworden tijdens het sporten, maar toen zijn de hulpdiensten niet verwittigd.

Uiteindelijk is er vanmiddag niemand vervoerd naar het ziekenhuis.

Zie hier voor het persbericht.


Foto's: Ron Pietersen (banner)

img_7653_sm_co

img_7657_sm_co

img_7658_sm_co

img_7659_sm_co

img_7664_sm_co

img_7665_sm_co