Delftse studenten voorkomen koolmonoxide-drama | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Delftse studenten voorkomen koolmonoxide-drama

Delft - Het eigen initiatief van zo'n 12 studenten heeft vannacht een drama met koolmonoxide voorkomen.


De studenten zijn woonachtig in een studentenhuis aan de Markt nabij de Oude Langendijk. In de woning waren wel rookmelders aanwezig, maar omdat er geen koolmonoxidemelders bij zaten en ze dat toch een onprettig gevoel gaf, hebben de studenten zelf voor de aanschaf en montage van deze melders gezorgd.

Omdat de CO melders vanavond rond half twaalf afgingen, waarschuwden zij de hulpdiensten. Brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse.

Direct bleek er inderdaad sprake te zijn van een te hoog koolmonoxide-gehalte in de woning waarop de brandweer op zoek ging naar de oorzaak.

In de onder het studentenhuis gelegen koffiegelegenheid bleek een probleem te zijn in de CV-installatie. De installatie is uitgezet waarna het studentenhuis geventileerd werd.

Twaalf personen zijn door de ambulancedienst gecontroleerd op CO-vergiftiging. Hiervoor zijn vijf ambulances ter plaatse gekomen.

Rond één uur mochten de studenten hun woningen weer in. De koffiegelegenheid heeft een stookverbod totdat de CV-installatie gerepareerd en weer gekeurd is.

De brandweer benadrukt het belang van rook- en CO-melders: in dit geval hebben ze mogelijk levens gered.


Video en foto's: Dejan Jeremic

0IW9le.JPG

LOPkQo.JPG

YxWIqd.JPG

4XA0rD.JPG

tyYYpT.JPG

Le96vC.JPG

NYHisY.JPG

vbeNyb.JPG

Bjj2F1.JPG

65T1I5.JPG