Meerdere woningen ontruimd door hinderlijke lucht | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Meerdere woningen ontruimd door hinderlijke lucht

Zoetermeer - Meerdere woningen aan de Hildebrandhove zijn vanavond ontruimd nadat er een hinderlijke lucht werd geroken.


Aan het einde van de middag werd er melding gemaakt van een hinderlijke lucht bij een woning aan de Hildebrandhove. De brandweer kwam daarvoor ter plaatse om een meting te verrichten.

Er werden diverse metingen gedaan om te kunnen vaststellen of de hinderlijke lucht die geroken werd, duidde op een gevaarlijke stof in een al dan niet te hoge concentratie. Die hinderlijke lucht werd ook waargenomen door de brandweer. Ook in andere woningen werd dezelfde lucht geroken. Metingen lieten ook zien dat er een bepaalde stof in de lucht aanwezig was. Hierna werden de drie woningen ontruimd waar de hinder het grootst was.

Omstreeks half zeven werd ten behoeve van de onderlinge coördinatie van de hulpdiensten Grip 1 afgekondigd. Een commandopost werd opgericht en diverse functionarissen gingen hier in overleg. Niet veel later kwam ook de burgemeester van Zoetermeer, Charlie Aptroot, die zich op de hoogte liet stellen en bewoners bijstond die op straat waren komen te staan.

Uiteindelijk heeft de brandweer ook in meerdere rioolputten metingen gedaan. Daarbij zijn geen gevaarlijke concentraties geconstateerd. Om de toch hinderlijke lucht weg te nemen is een spoelwagen gekomen om het riool door te spoelen.

Rond kwart voor negen was de situatie dusdanig onder controle dat de hulpdiensten afschaalden naar GRIP 0. De bewoners die op straat stonden konden niet veel later weer terugkeren naar hun huis.

3aLTNI.JPG

AaYnQx.JPG

nyZP2h.JPG

XEptOX.JPG

ryaVU1.jpeg

G1KMY1.jpeg

D4apPW.JPG

oLcWBU.JPG

iKOtcg.JPG

JUbcjc.jpeg

WUUq7g.jpeg

1coPbQ.jpeg