Voetgangers aangereden; bestuurder rijdt door | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Voetgangers aangereden; bestuurder rijdt door

20111230-Goeverneurpleinth-IMG 2412Den Haag - De bestuurder van een auto heeft aan het eind van de middag op het Goeverneurplein twee voetgangers aangereden op een voetgangersoversteekplaats en is daarna doorgereden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.45 uur. De beide voetgangers, een 51-jarige Haagse vrouw en haar 64-jarige echtgenoot, staken over en werden daarbij geraakt door de auto, waarvan de 61-jarige bestuurder na de aanrijding doorreed, zonder zich om de beide gewonden te bekommeren.

De auto kwam om de hoek, op het Hildebrandplein, tot stilstand tegen een paaltje. De man is hierop aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ongeval waardoor een ander zwaar lichamelijk letsel is toegebracht, rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval (respectievelijk artikel 6, 7 en 8 van de Wegenverkeerswet). Op het politiebureau blies de man bij een ademanalyse 740 ugl; de limiet ligt op 220 ugl. De man is in verzekering gesteld.

Er zijn totaal drie ambulances gealarmeerd. Nadat de slachtoffers waren gestabiliseerd zijn zij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Haar man heeft een gebroken been opgelopen.

Door de aanrijding was het auto- en tramverkeer op de Goeverneurlaan/-plein enige tijd gestremd in beide richtingen. De VOA heeft ter plaatse een uitgebreid onderzoek uitgevoerd.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

WSP-IMG 2402

w-SanBar Goeverneurplein IMG 2403

WSP-IMG 2408

WSP-IMG 2412

w-SanBar Goeverneurplein IMG 4445

WSP-IMG 2416

w-SanBar Goeverneurplein IMG 2419

WSP-IMG 2427