Brommobiel crasht bij aanrijding op A4 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brommobiel crasht bij aanrijding op A4

20131220-a4-kopt-IMG 7902Den Haag - De hulpdiensten werden vannacht even na één uur gebeld omtrent een ongeval op de A4 met een...... brommobiel.

Op de verbindingsweg van de A4 vanuit Delft naar de A12 richting Voorburg en Zoetermeer kwamen de brommobiel (een '45 km/u wagentje') en een personenauto met elkaar in botsing. De brommobiel belandde daarbij in de linker vangrail en raakte total loss.

De bestuurder van de brommobiel is onderzocht in de gealarmeerde ambulance, maar hoefde niet vervoerd te worden. De bestuurders van de brommobiel en de betrokken auto zijn aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De VOA onderzoekt de eventuele betrokkenheid van een derde partij.

In verband met de ravage op de A4 heeft Rijkswaterstaat de complete verbindingsweg afgezet. Gezien het tijdstip leverde dit geen files op. Zoals altijd waren er wel weer bestuurders die de rode kruizen negeerden. De meesten kozen op tijd eieren voor hun geld en kozen vóór de fysieke afzetting alsnog voor de 'legale' weg. Eén bestuurster besloot toch door te blijven rijden en die heeft dan ook tot het einde van het onderzoek moeten wachten totdat ze door mocht. Het is onbekend of zij daarnaast ook nog is bekeurd.

Rond vier uur was het onderzoek afgerond, waren de voertuigen weggesleept en de weg gereinigd en heeft Rijkswaterstaat de afzettingen verwijderd. De wachtende bestuurster mocht toen pas haar weg vervolgen.

Het zal voor de meesten van u niet als een verrasing klinken, maar het is niet toegestaan om te rijden op de snelweg met een brommobiel.

Update: blijkbaar zijn er nog teveel vragen. De politie is daarom op zoek naar getuigen van het ongeval.

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 7902

w-IMG 7909

w-IMG 7918

w-IMG 7925

w-IMG 7928

w-IMG 7938

w-IMG 7946