A13 dicht na ongeval | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

A13 dicht na ongeval

A13-KOPt-A13-6Delft - De A13 richting Den Haag is vanmiddag net voor het begin van de spits afgesloten na een ongeval tussen twee personenauto's.

Om iets voor drie uur wilde een automobilist, die op de rijbaan richting knooppunt Ypenburg reed, uitvoegen bij afslag Delft/Kruithuisplein. Tijdens het uitvoegen raakte de bestuurder na het puntstuk van de weg en reed een kuil in. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt. De auto schoot drie rijstroken over naar links en kwam daar in botsing met een tweede partij.

Enkele meters verderop kwamen beide voertuigen tot stilstand. Direct werd er door omstanders 1-1-2 gebeld en kwam er een ambulance ter plaatse. De bemanning daarvan constateerde dat er meerdere slachtoffers waren en dat één van die slachtoffers wegens zijn verwondingen de auto niet uit kon. Hierop werden nog twee ambulances ter plaatse gevraagd, evenals de brandweer. Deze laatste kwam uit de naastliggende regio Rotterdam-Rijnmond.

De brandweer heeft de bestuurdersdeur van de achterste auto verwijderd. Zo kon het slachtoffer horizontaal het voertuig verlaten. Andere slachtoffers konden zelfstandig het voertuig verlaten. Zij werden wel voor de zekerheid op de wervelplank gefixeerd. Dit om verdere verwondingen aan nek en/of rug te voorkomen.

Later werden alle slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd. Twee van hen werden onder A1 naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Speciaal hiervoor werd één rijstrook afgezet op de rijbaan richting Rotterdam.

Foto's: Ruben van Essen

w-A13-1

w-A13-2

w-A13-3

w-A13-4

w-A13-5

w-A13-6

w-A13-7

w-A13-8

w-A13-9

w-A13-10

w-A13-11