Tram ontspoord in tunnel | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Tram ontspoord in tunnel

KopLeeghwatert-IMG 8289Den Haag - Het was vandaag een ware pechdag voor de HTM....


Nadat eerder een tram was ontspoord op de Bosbrug, was het even later de beurt aan een tramstel om hetzelfde te doen in de tunnel bij het Leeghwaterplein.

Tramstel 3052 van tramlijn 9 richting Vrederust kwam vanmorgen met het voorste wielstel naast de rails terecht. Ten tijde van de ontsporing was de tram vol met passagiers; geluk bij een ongeluk dat er niemand gewond is geraakt. Passagiers konden zelfstandig de tram verlaten en veilig naar het eind van de tunnel lopen.

Dit had uiteraard nog meer nadelige gevolgen voor de dienstregeling, omdat de Bosbrug ook nog steeds afgesloten is.

Medewerkers van de storings- en ongevallendienst van de HTM hebben een hele klus gehad aan het hersporen van de tram. Deze was namelijk met de wielen dwars door enkele dwarsliggers gereden en was hierin blijven haken. Zodoende was het ingewikkeld een vijzel onder het hefpunt van de tram te krijgen, om deze op te tillen en boven de rails weer te laten zakken. Even voor vijf uur stond de tram weer in de rails.

De tram is voor onderzoek en herstel naar remise Zichtenburg gebracht. Medewerkers van railveiligheid doen onderzoek naar de ontsporing; het spoor tussen de Parallelweg en het Leeghwaterplein blijft zeker tot en met zaterdag nog buiten gebruik in verband met vervanging en herstel.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic en Robin Leltz

w-IMG 8257

w-RL15 009

w-IMG 8268

w-IMG 8282

w-IMG 8284

w-IMG 8289

w-IMG 8295

w-IMG 8302