Afsluiting Utrechtsebaan na ongeval | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Afsluiting Utrechtsebaan na ongeval

20131226-utrechtsebaan-kopt-IMG 9526Den Haag - Een aanrijding op de A12 richting Den Haag heeft vanmiddag lange files veroorzaakt toen de gehele rijbaan werd afgesloten.


Even voor twee uur vanmiddag kreeg de meldkamer een melding van een aanrijding tussen enkele personenauto's op de A12 tussen het Prins Clausplein en Den Haag. Hierop zijn direct politie, een motorambulance en een weginspecteur van Rijkswaterstaat ter plaatse gestuurd. Na controle door de verpleegkundige van de motorambulance werden twee ambulances en de brandweer ter plaatse gevraagd. Twee rijstroken werden direct afgesloten met een file als gevolg.

Een persoon op de bijrijdersstoel van de voorste auto had dusdanige nek- en/of rugklachten dat deze rechtstandig uit het voertuig gehaald moest worden, wat inzet van de brandweer tot gevolg heeft.

In verband met de veiligheid van de hulpverleners werd tijdens het openknippen van de auto de A12 helemaal afgezet, wat een lange file veroorzaakte vanuit Zoetermeer en op het Prins Clausplein.

De Verkeerspolitie heeft een kort onderzoek gehouden op de A12, maar oordeelde dat onderzoek van de VOA niet nodig bleek. Het slachtoffer is op de wervelplank met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een berger heeft meerdere voertuigen afgevoerd.

Nadat Rijkswaterstaat de afzetting had opgeheven werd even na drie uur de rijbaan weer vrijgegeven.

Video: Dejan Jeremic


Foto's: Bob van Keulen, Dejan Jeremic en Machiel Janssen

w-DSCF0956

w-DSCF0957-1

w-IMG 9532

w-IMG 9543

w-IMG 9553

w-IMG 9555

w-IMG 8380

w-IMG 9559

w-IMG 9565

w-IMG 8397

w-IMG 0672