Ravage bij ongeval op het Oosteinde | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Ravage bij ongeval op het Oosteinde

20140821-oosteinde-kopt-DSC 0002Den Haag - Een aanrijding op het Oosteinde veroorzaakte vanavond een ware ravage.


Een burgervoertuig van de politie was met optische- en geluidssignalen aan op weg naar een melding in Rijswijk, toen deze nabij de Doddendaallaan frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomend voertuig.

De bestuurder van het politievoertuig raakte de macht over het stuur kwijt en belandde aan de overzijde van de weg op het trottoir. Hierbij werd nog een auto geraakt.

Alle inzittenden konden op eigen kracht hun voertuig verlaten. Omdat er mogelijk sprake was van een gewonde, is een ambulance ter plaatse gekomen. Na onderzoek in de ambulance hoefde het sllachtoffer niet te worden vervoerd.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar de aanrijding. Omdat er een politievoertuig was betrokken bij het ongeval, is de VOA van Eenheid Rotterdam betrokken bij het onderzoek. Berger Vreugdenhil heeft twee auto's afgevoerd. Het politievoertuig is door de politiekraan afgevoerd naar Bureau Zichtenburg.

Het Oosteinde was ter plaatse geruime tijd geheel afgesloten.

Video: Nick van Mourik

Foto's: Cees de Kleyn en Nick van Mourik

w-DSC 0002

w-TDK 0508

w-TDK 0514

w-DSC 0003

w-DSC 0013

w-DSC 0028

w-DSC 0034

w-DSC 0038

w-DSC 0070

Geluk bij een ongeluk: bij de melding in Rijswijk, waar het politievoertuig waarschijnlijk naar onderweg was, kon één verdachte worden aangehouden. Het ging om een gezochte woninginbreker, die op straat gezien was.

De man was gevlucht toen hij doorkreeg dat de politie hem herkend had, en er was een klopjacht ontstaan. Hij is uiteindelijk aangehouden op de voormalige voetbalvelden van Juventas aan het Julialaantje. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, en om hem onder controle te krijgen heeft de politie dus pepperspray moeten gebruiken.

w-IMG 2073

w-IMG 2075

w-IMG 2080