Dronken brommerbestuurder gewond op de Sportlaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dronken brommerbestuurder gewond op de Sportlaan

KOP 9229t-IMG 9250Den Haag - Een brommerbestuurder is vanavond rond acht uur gewond geraakt nadat hij op de Sportlaan ten val gekomen is.


Een automobilist die vanaf het Mezenplein linksaf de Sportlaan op sloeg, kwam, toen hij eenmaal richting de Houtrustweg reed, een brommerbestuurder tegen die 'effectief' gebruik maakte van de volledige breedte van de weg. Hierbij raakte de brommerbestuurder de auto, waarna hij ten val kwam.

Omstanders die het ongeval zagen gebeuren hebben direct de hulpdiensten gealarmeerd en hebben eerste hulp verleend door de nek van het slachtoffer te fixeren totdat de ambulancedienst ter plaatse was.

Omdat het slachtoffer mogelijk nek- en/of rugletsel zou hebben, werden voorbereidingen getroffen om hem op de wervelplank te fixeren. Dat bleek echter niet nodig; het slachtoffer is - met enige ondersteuning van hulpverleners - opgestaan en heeft daarna zelf op de brancard plaatsgenomen.

Een specialist van de Verkeerspolitie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en heeft de automobilist gehoord. De brommerbestuurder, die naar alcohol rook, is verzocht deel te nemen aan een blaastest, wat hij weigerde. Omdat hij ook een bloedproef weigerde is hij aangehouden en is zijn rijbewijs direct ingevorderd.

Door de diverse verklaringen en aangetroffen sporen bleek voor de Verkeerspolitie geen nader onderzoek van de VOA noodzakelijk. Ondanks zijn aanhouding is het slachtoffer eerst onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. Later zal hij worden verhoord. Rond half negen werd de Sportlaan - die tijdelijk afgesloten was - weer vrijgegeven. 

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 9229

w-IMG 9232

w-IMG 9236

w-IMG 9247

w-IMG 9250

w-IMG 9262

w-IMG 9263

w-IMG 9269