Politie en Corps Diplomatique botsen | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie en Corps Diplomatique botsen

KOP-IMG 3994t-IMG 4078Den Haag- Vanmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een voertuig van de politie en een wagen van het Corps Diplomatique.


De aanrijding gebeurde rond half drie op de kruising van de Scheveningseweg met de Burgemeester van Karnebeeklaan.

Het is (nog) niet bekend of het politievoertuig met toeters en bellen reed. Maar wel is bekend dat deze vanuit de Burgemeester van Karnebeeklaan richting de Anna Paulownastraat reed, waarbij het op de kruising met de Scheveningseweg mis ging en het politievoertuig in aanraking kwam met het voertuig van het Corps Diplomatique. Door de aanrijding kwam het politievoertuig tot stilstand op het trottoir, ter hoogte van het gedenkmonument.

Het personeel van de gelarmeerde ambulance heeft diverse personen onderzocht, waaronder een politieagent en een vrouw met haar kind. Geen van allen hoefde vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Vanwege het ongeval was de Scheveningseweg vanaf de Laan van Meerdervoort, en de Burgemeester van Karnebeeklaan richting de Anna Paulownastraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer ivm sporenonderzoek.Het tramverkeer kon wel gewoon doorrijden.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen en heeft diverse sporen vastgelegd in verband met het onderzoek. Beide voertuigen zijn later meegenomen naar bureau Zichtenburg voor technisch onderzoek.

Video: Ivar Gieles

Foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 3994

w-IMG 4003

w-IMG 4012

w-IMG 4019

w-IMG 4022

w-IMG 4043

w-IMG 4046

w-IMG 4049

w-IMG 4065

w-IMG 4078

w-IMG 4092

w-IMG 4097

w-IMG 4123

w-IMG 4139