Dak moet er af op het Anna Blamanplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dak moet er af op het Anna Blamanplein

AnnaBijns-KOPt-AnnaBijns-3Den Haag - Op het Anna Blamaplein moest het dak van een auto geknipt worden om een gewonde inzittende te kunnen bevrijden.


Op de kruising met de Jacob Schorerlaan ontstond namelijk rond kwart over zeven een aanrijding waarbij drie partijen betrokken waren. De bestuuder van de voorste blauwe auto moest voorrang geven aan een van rechtskomend voertuig. Mogelijk is deze over het hoofd gezien en een kleine aanrijding met minimale blikschade was het gevolg.

Een andere blauwe, achterop komende auto zag te laat dat het verkeer voor hem stil stond en botste achterop de stilstaande auto. Hierdoor kreeg de inzittende van de voorste auto pijn in de nek en/of rug. Zodoende werd ook de brandweer voor dit ongeval gealarmeerd. Het ambulancepersoneel ter plaatse achtte het daadwerkelijk nodig dat deze persoon rechtstandig uit het voertuig gehaald moest worden. En dat betekende dus dat het dak eraf moest.

Brandweerlieden van kazernes Loosduinen en Laak hebben deze klus geklaard, waarna het slachtoffer op de wervelplank kon worden gefixeerd en uit de auto kon worden gehaald. Hij is per ambulance onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

Berger Vreugdenhil heeft de voertuigen afgevoerd.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ivar Gieles

w-AnnaBijns-1

w-AnnaBijns-2

w-AnnaBijns-3

w-AnnaBijns-4

w-AnnaBijns-5

w-AnnaBijns-6

w-AnnaBijns-7

w-AnnaBijns-8

w-AnnaBijns-9

w-AnnaBijns-10

w-AnnaBijns-11

w-AnnaBijns-12