Kopstoot tegen politieruit na aanrijding Troelstrakade | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Kopstoot tegen politieruit na aanrijding Troelstrakade

Den Haag - De ruit van een politieauto is vannacht gesneuveld, nadat een aangehouden persoon deze om nog onbekende reden kapot kopte.


Rond kwart voor één vannacht botste een donkerkleurige Mazda op de Troelstrakade tegen een kleine stilstaande personenauto. Deze klap was zo hard dat de kleine personenauto uit het parkeervak rolde en enkele meters verderop tot stilstand kwam. De donkerkleurige Mazda rolde nog enkele tientallen meters door, waarna deze ook tot stilstand kwam.

De bestuurster kon met de schrik uit de auto stappen. Haar bijrijder had, waarschijnlijk door het niet dragen van een autogordel, een flinke hoofdwond opgelopen. Hij kreeg van de inmiddels gealarmeerde ambulancebemanning een verbandje om zijn hoofd, maar een rit naar het ziekenhuis was niet nodig.

De brandweer, die voor dit ongeval ook was gealarmeerd, is na het spanningsloos maken van de voertuigen retour kazerne gegaan. Politieagenten hadden de Troelstrakade inmiddels afgesloten in de richting van de Fruitweg.

Nadat het medische gedeelte was afgerond, kon worden begonnen met de administratieve afhandeling. Hiervoor was het rijbewijs van de bestuurster van de Mazda benodigd. Deze had zij niet bij zich. Haar bijrijder ging zich met de zaken bemoeien en werd vriendelijk gevraagd om dat niet te doen. Om af te koelen wilde hij een sigaretje roken. Dit werd hem door de agenten ter plaatse verboden, i.v.m. verschillende mogelijk brandbare vloeistoffen op het wegdek.

De bijrijder wenste hieraan geen gehoor te geven en probeerde toch een sigaret op te steken. Daarom werd hij aangehouden voor het niet opvolgen van aanwijzingen. Geboeid werd hij overgebracht naar een inmiddels gereedstaand politievoertuig. Hier ging de man door nog onbekende oorzaak nog verder door het lint. Om zijn daad kracht bij te zetten, kopte hij met zijn hoofd de rechter achterruit van het politievoertuig stuk.

Dit werd hem niet in dank afgenomen. Na, door meerdere agenten onder controle gebracht te zijn, is hij in een ander politievoertuig alsnog afgevoerd naar het politiebureau. Na alle commotie konden in alle rust de administratieve afhandelingen afgerond worden. Het rijbewijs van de bestuurster is later afgegeven.

Het is onduidelijk waarom de man zo reageerde, maar we kunnen na 2 kapotte autoruiten wel concluderen dat hij schijnbaar over een hard hoofd beschikt. Het is overigens ook niet de eerste keer dat een arrestant de ruit van een politie auto eruit kopt; ook in 2011 is dat voorgekomen. En ook in Tilburg was er recent iemand die 'iets heeft' met ruiten van politie auto's.

Een berger heeft beide voertuigen afgesleept. Naar alle waarschijnlijkheid zijn beide voertuigen total loss. Nadat de voertuigen van de weg waren, werd de Troelstrakade weer vrijgegeven.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Ruben van Essen, Maurice Schotman en Dejan Jeremic

w-Troelstrakade-1

w-Troelstrakade-2

w-IMG 6898

w-Troelstrakade-3

w-Troelstrakade-4

w-Troelstrakade-5

w-Troelstrakade-6

w- MG 6295

w- MG 6316

w-Troelstrakade-7

w-Troelstrakade-8

w- MG 6335

w-Troelstrakade-9

w-IMG 6926

w-Troelstrakade-10

w-Troelstrakade-11